AktaForum a könyvelők szabad fóruma

Teljes verzió: Hogyan is működik?
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Barátaim!

Felmerült egyik témánál, hogy mi módon lehet közvetlenül felvenni a kapcsolatot a tagokkal.

Minden tag, a "profil" kialakításakor megadhat email, illetve honlap címet.
Ezek az illető hozzászólásai alatt pici ikonra kattintva közvetlenül elérhetők, ezen túl mindenkinek itt is hagyható privát üzenet, melynek az ikonja szintén megtalálható a hozzászólás alatt. Erről az üzenetről a rendszer értesítést küld melyet a fórumra történt fellépéskor a címzett elolvashat.

Tudom, hogy a tagok nagy része rendszeresen használja ezeket a lehetőségeket, de az ismétlés mindig jól jön.
Bodza Írta:...Sajnos nem tudom hogy kell bemásolni azt, amire reagálok. Üdv. Bodza
Szia Bodza!

Megnyomod a kiválasztott hozzászólásnál az "Idézet" gombot, ezzel nyitod a válasz írásához az ablakot, nem az "Új hozzászólás"-sal. A teljes szöveg megjelenik az ablakban, ebből kijelölés/Delete tudsz törölni, vagy a "Backspace"-el, így kialakul az a szöveg, amit fontos alapnak tartasz a válasz előzményéhez megjelölni.

Arra vigyázz, hogy az elején és végén lévő [] zárójeles részek megmaradjanak, mert az vezérli az idézett szöveg keretes kiemelését. Az elvégzett műveletek után nyomd meg az "Előnézet" gombot, úgy megmutatja, hogy milyen lesz a fórumban a megjelenítés, utána "Elküld"...
Köszönöm János, majd ha agyilag pihentebb leszek, kipróbálomSmile))))Tudod én nem ezen nőttem fel. Üdv. Bodza
Hozzászólásokból úgy tűnik, hogy vannak, akik a Segédlet feliratú fájlokat nem töltik le...

A ÁNYK nyomtatványkitöltő szervíz csoportján keresztül történő frissítések használata esetén a Nyomtatvány mellé a Segédlet letöltése is szükséges, ahhoz hogy az aktív súgó rendben működjön.

A honlapról a Webstart többnyire letölti a súgót is, vagy rosszabb esetben a .jar fájl segítségével rendbe hozható, ha nem működik. A .pdf a kinyomtatható változat, aki papírról (piros tollal) szivesebben olvas, mint a képernyőről...

Az automatikus frissítésnél töltsük le a segédleteket is! A már korábban telepített nyomtatványok esetében a Frissítések fülön megtalálhatók az új verziók adatai.

Eddig nem használt nyomtatványok esetében az Újdonságok fül listájának felső részében találhatók a nyomtatványok, legörgetve kb. a közepétől vannak ugyanolyan számsorrendbe rendezve a Segédletek. A gyors elérés érdekében a jobboldali görgető sáv mutatóját fogjuk meg az egérrel és húzzuk gyorsan lefelé...

Párban pipa a két kockába és mehet a Letöltés... :wink:
Bodza kedves!

János okításai odáig mennek,hogy én,aki szintén nem ezen nőttem fel,néha még értem is amit útmutatásai alapján csinálok! Igaz megy a síkítás,hogy nem írtad oda,hogy jobb vagy bal egér,de ahogy látom János egyre jobban ért minket,azaz már pipázik is!!!

Jánoskám,csak így tovább és akik megmaradunk még a normális elme síkján,a végén meg is értjük,mit miért nyomunk le!
Apropó mindenki végzett az óra átállítással?Nálunk még megfejtésre vár egy háztartási eszköz,de mondtam Macinak,minek,fél év múlva pontos lesz! Igaz,a kocsi is még téli időszámítás szerint fut,lehet nem lesz benne nyáron olyan melegünk? :wink:
Kedves Fórumtársak!

Idézet:Már ez a harmadik hely ahová besuvasztottam.....
Nagyon gyorsan kéne tudnom..
Ezt idézem, de több esetben látom, hogy ugyanazt a kérdést több topikba is beleteszi egy-egy sűrgős választ váró tagunk...
Szeretném felhívni a figyelmet, hogy ezzel nem lesz gyorsabb a válasz beérkezése (csak a fórum tárhelye telik a fölösleges ismétléssel)...
Aki megfordult már itt, az látja (először) és tudja (többedszer), hogy minden eddig nem olvasott hozzászólás előtt ott van a piros jelzés (jelenleg a Mikulás kucsmája) és ordít, hogy azt még nem olvastad... (Vagy a Fórum kezdőlapon a Megválaszolatlan hozzászólások, illetve az Új hozzászólások segítségével keres az, aki választ fog adni végül.)

Ennek alapján aki olvasta az első kérdést és nem válaszolt rá, az valószínűleg a második vagy a harmadszorra "besuvasztott" kérdésre sem fog válaszolni, mert nem biztos, hogy tudja a konkrét megoldást... Aki majd válaszol rá érdemben, annak meg elegendő az egyszeri beírás is.
Kérem, hogy kíméljük a kedves Moderátor kolleginát is a fölösleges törölgetésektől... :wink:
János, azt hogyan csinálod, hogy egy másik témából idézel ide? (Remélem érthető a kérdésem.)
Szia Anita!

A szöveget, amit idézni akarsz valahonnan, ott kijelölöd, másolás - beillesztés művelettel behozod a szövegmezőbe.
Aztán itt kijelölöd az egészet újra és a felső soron megnyomod a Quote gombot... Megnézed az Előnézetben s ha megfelel küldhető...
Kedves János!
Mi lehet az oka, hogy az utóbbi időben nem tudok képet feltölteni, valamint a külön ablakban lévő emotikonokat sem tudom beilleszteni.
Valamit elállíthattam?
Segítséged előre is köszönöm.
János, köszönöm!
Megjegyzem, az emotikonokkal nekem is bajom van, régebben simán beillesztette, ha rákattintottam a külön ablakban, de egy ideje nem történik semmi, hiába kattintgatok.
Nekem sem műxik az emotikonok használata.
Berzsu Írta:... nem tudok képet feltölteni, valamint a külön ablakban lévő emotikonokat sem tudom beilleszteni.
Szia Zsuzsa!

Nézd meg a Felhasználói vezérlőpulton a Fórum beállítások fülön a három szerkesztési oldalon beállított tételeket, ott lehet valami kikapcsolva, ami miatt nem megy az emotikon beillesztés...

A képfeltöltésnél nézd meg, milyen hibajelzéssel utasít el... 1MB jelenleg a feltölthető max méret, ha ennél nagyobbat küldenél, azt nem engedi, de figyelmeztet. Ha más az eseted, írjál részletesebben róla.
Nekem "igen" van az emotikonoknál.
És érdekes, mert ez menni szokott Smile de ez a másik emotikon nem:
Most se tette oda a virágátadós ikont hiába nyomkodtam.
Szia János!

Megnéztem a "Fórum beállításokat", semmit nem leltem, ami akadályozhatná az emotikonok beillesztését. Lehet, hülyeséget kérdezek, az nem lehet gond, hogy , hogy az Emotikonok ablakocska alatt, itt jobbra, a (flash) nincs bekapcsolva, minden más be van, az emotikonok is.
Ellenben úgy néz ki a képfeltöltést sikerült megoldani, lehet, hogy a korábbi csatolás kísérletnél valamit elbandzsítottam. [ATTACHMENT NOT FOUND]