AktaForum a könyvelők szabad fóruma

Teljes verzió: Szerintetek?
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6
valóban tanulságos - de csak azoknak a "varázslóknak", aki benne vannak a "Nagy Könyv"-ben
a kis varázslók viszont "elfelejtik" beíratni magukat, tehát róluk csak később(későn) derül ki, hogy ők is kavarnak a közös üstben
s így a varázslásra várók sem tudják, kik azok a bűbájnokok, akiket messze el kellene kerülni, mert legfeljebb csak rontást hoznak
Ez a mese nem mese. Mert a mese happy endes szokott lenni, ez meg thriller lett! Nem is! Ez egy Meghökkentő történet!
Én mindenesetre nem lennék a kisboszorkány helyében!
Én a nagy boszorkány helyében sem, de talán senkiében, aki szerepelt ebben a történetben...
Tanulság: ha még csak kis boszorkány vagy, üldögélj csak a jóságos boszorkány lábainál és tanulj tőle! Ha varázslatra váró vagy, ne sajnáld már a petákot a jóságos boszorkány Tűzgolyó-elhárító és Mindent-elsimító varázslatára, mert megmondták már az öregek is, hogy olcsó húsnak híg a leve. Ha jóságos boszorkány vagy...ahogy egykori főnököm mondta, az élet megoldja a problémádat.
Ez nem semmi!
Ez így igaz, csak a "jó büdös" egy kicsit erős volt.
Ki kellene tényleg próbáltatni a megélhetést ezzel a "kedves emberrel" .Nem lenne gondja a fogyókúrára sem.
Sziasztok, mindenkinek frissülést a nagy melegben...
Ismerősöm háziorvos és azzal a kérdéssel keresett meg, hogy könyvelője erősködik, hogy az idei évben lizingelnie kell egy gépkocsit, mert jövőre elveszi az oep ennek a lehetőségét a praxispénzekben. Nem vagyok egyáltalán járatos ebben, de Ti biztosan tudjátok, hogy miről lehet szó. Nagyon szeretnék segíteni, ha tudtok válaszokkal tiszteljetek meg. Előre is köszönöm,
Szotyi
Szia Szotyi!
Minden elképzelhető, sőt ez meg igazán. Jó hogy felvetetted. Idén új bankszámlát kellett az OEP-en kivüli pénzeknek nyitni.
Elő fogok egy finanszírozási szerződést venni és megnézem, hogy mi magyarázható bele. Igaz a szerződést meg egyoldalúan módosítani lehet.
Hali Mindenkinek! Köszönöm, Gugu, hogy segítesz. Annyi az infóm azóta, hogy a finanszírozási rész korlátozása nem, de az ellenőrzési oldal erősödik, ahol a szolgálati gépkocsik menetleveleit fogják tételesen ellenőrizni, a magánhasználatot , mint tényt megállapítani...
Ez kiemelt ellenőrzési szempont az oep-nél.
Szotyi
Igen Szotyi!
Valószínű erre megy ki a "játék". Most fognak azok ráfázni akik nem hallgattak a könyvelőjükre és megesküdtek, hogy csak az OEP finanszírozott feladatok ellátására használják a gk-t. Mindezt azért, hogy "megspórolják" a cégautó adót.
Sziasztok!

Egy Kft volt tulajdonosát (aki a jelenlegi tulajdonos édesapja) saját halottjának tekinti(mert a cég gyártó technológiája a volt tulaj kutatásain alapszik).
Ilyenkor a temetkezéssel kapcsolatos költségeket elszámolhatom?Vmi adóvonzata van esetleg?Tanácstalan vagyok...
Szia Abdul!

Idézet számviteli levelekből:

A temetkezés (a temetés) a kegyeleti ellátás körébe tartozik. Az Szja-tv. 1. számú mellékletének 8.6. pontja alapján az ingyenesen vagy kedvezményesen juttatott kegyeleti ellátás adómentes juttatásnak tekintendő. Így az átvállalt temetési költségeket nem terheli személyi jövedelemadó, de nem terheli társasági adó sem, mert a Tao-tv. 3. számú mellékletének B/3. pontja alapján a vállalkozási tevékenység érdekében felmerült költségek, ráfordítások közé sorolandó.

A temetés költségeinek - áfát is magában foglaló - számlázott értékét az 55. Személyi jellegű egyéb kifizetések között (nem egyéb ráfordítás) kell elszámolni a kft. nevére szóló számla alapján.
Sziasztok,

nullás igazolást meghatalmazással ki lehet kérni sima magánszemélynek? vagy csak az adott illető járhat el? Mennyi idő alatt van meg ha személyesen intézi?

Köszönöm
Szia Anita!

Meghatalmazással ki lehet,személyesen azonnal.... legalábbis itt!
Szia Erzso. Big Grin
Nem a könyvelés72 kérdezte, azaz nem én Anita.
Könyvel27 keresztnevét nem tudom, de időnként saját magamnak is fejtörést okoz amikor hirtelen ránézek a kérdésekre, hogy ki is tette fel.
Egy kicsit zavaró ez a szinte teljes hasonlóság névileg. :?
:lol: Big Grin :lol: Big Grin Confusedac: Így jártunk!
Tényleg azt hittem elsőre....
köszönöm
Sziasztok!
Kedves könyvelők! Segítsetek legyetek szívesek.
Kiváltanék egy adószámot különböző ajándéktárgyak készítéséhez. Főállású munkaviszonyom van jelenleg.
A 16%-os adózáson kívűl milyen járulék terheket kell még fizetnem.

Ugyanez a kérdésem, ha esetleg elmegyek nyugdíjba, akkor mi lesz a fizetési kötelezettségem, mint nyugdíjas adószámos magánszemélynek.
Sajnos már régóta nem könyvelek, nem tudom követni a törvényi változásokat.
Segítségeteket nagyon köszönöm előre is.
Üdvözlettel:
Ilka
Kedves Ilka!
Hidd el, ha csak egyszer teszed föl a kérdésedet, akkor is fogsz választ kapni.
Föltéve, ha éppen van idő válaszolni rá, így ÁFA bevallás hajrájában...
Sőt ezzel a többiek -épp ilyen fontos kérdéseit- küldöd lejjebb és talán nem vesszük észre.
Hahó ! Szerintetek ha valaki VPID számot kér, arról illene valami értesítésnek jönni, vagy elég ha egyszer csak hipp-hopp, ott látja a törzsadataiban? Már a paranormális jelenség kategória ami történt velem. Múlt év végén beadtam a 13T101E-t magamnak, VPID igénylés céljából, mivel vállalkozásom mellett őstermelő is vagyok és gázolaj jöv.adót óhajtanék majd visszaigényelni. Nos, várok az értesítésre, semmi.... s egyszer csak meglátom a törzsben (korábban nem volt, mindíg kinyomtatom év végén a törzsadatokat.) Nyugtáztam, ez megvan. Erre ma jön a levél hogy nem tudták feldolgozni a fenti adatlapomat, mert van érvényes VPID számom, így a VPID szám nem lehet üres !!!
Soha nem igényeltem VPID számot korábban, vámmal kapcsolatos semmilyen ügyem nem volt legjobb tudomásom szerint, de mint írtam, a törzsadatokban sem volt soha nyoma ilyesminek.

Telefon.... az ügyintéző kedves hölgy szerint novemberben lett nekem VPID megállapítva (dec.végén adtam be). Innen sem ő, sem én nem tudjuk mi van, de elkérte a számomat, ha tud valamit, szól.
Mostmár az lenne a szép, ha úgy járnék mint a viagrás viccben János bácsi, hogy kiderülne : "nem is az enyém" mármint a VPID. :lol: Így kissé görcsölve vágok neki majd az ügyintézésnek.
Én még akár hányszor igényeltem mindig jött levél az ügyfélnek róla.
Köszi Ildi, én is úgy gondolom, kell valami erről. Így azt sem tudom, hogy valóban az én VPID számom az, ami ott termett egyszer csak az adatok között. Valószínűleg kénytelen leszek levelezni, mert nem akarok később bonyadalmakat. De fantáziával is nehéz elképzelni, mi minden fordulhat elő ebben a virtuális világban. :o
Sziasztok!

segítségeteket kérném, ha egy cég/kft albérleti díjat fizet egy másik cégnek/kft-nek, a bérbeadó cég/kft-nek a tevékenységi körében ott kellene lennie a 7020 teáor-számnak nem?

rezsit is számláz tovább pluszba az albérleten kívül, áfa alany amúgy. nem ismerem a dolgot valaki lenne olyan kedves és felhomályosítana ezen ügyekben?

előre is köszi:Marcsi
Szia feltételezem hogy ÁFA-s számla én ott kezdeném a nyomozást hogy felmennék az apeh.hu oldlra és lekérném az adatbázisból adószáma alpján hogy kérte e egyáltalán hogy adókötelessé tenné e a bérbeadást mert alapból mentes, ha ott van hogy kérte akkor be is jelentette. Ha nincs akkor nagyobb a baj mert nem szálázhatna ÁFa-an sem.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6