AktaForum a könyvelők szabad fóruma

Teljes verzió: Szerintetek?
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6
a 7020 már régi TEÁOR
az új 6820, azt keresd
köszönöm a válaszokat :-)

sajna sem a régi de még az új TEAOR sincs fent a tev.körében, ez a legnagyobb baj.... így nem is számlázhatna bérlettel kapcsolatos dolgokat, jelen esetben albérleti díjat! nem?
igen az meg a másik, hogy áfa alá be kell jelentkezni a bérbeadásnál, ha áfa-s számlát állít ki, ezt tudtam, de már idáig nem jutottam el, mert megrökönyödtem, hogy nincs bent a TEAOR03 szerinti (ezek szerint ez kell már nézni nem a 08ast) 6820 saját, bérelt ingatlan bérbeadás, üzemeltetés!!
Sziasztok!

Az egyik cég átment egy olyan bankhoz, amelynek csak Budapesten van fiókja, innentől a készpénz forgalom jelentősen le fog csökkeni, nem mintha eddig nagy lett volna.

A kérdésem lehet, hogy kicsit furán hangzik: mi az, aminél ti ragaszkodnátok ahhoz, hogy márpedig ezt pénztárból, aláírással kell kifizetni, és nem lehet utalni a dolgozónak.
Gondolok olyanra, hogy napidíj, útiktsg elszámolás, orvosi vizsgálat díja, bérlet térítés, aminél én (mivel mindig készpénzes kifizetésével találkoztam) nehezen tudom elképzelni a banki utalást.
Van valamilyen szabály, törvény ilyenre? Nektek mi a véleményetek, tapasztalatotok?

Kriszta
Sziasztok!

A tao tv ben meghatározott écs kulcsoktól eltérhetek lefele? Tehát pl a egy szgk-ra alkalmazhatok 14,5%-os leírási kulcsot?
Nem!
Azt jegyzőkönyvvel alátámasztva évekre határozzátok meg,/mondjuk nem 5 év 20%-al,hanem 8 év...,amennyi kijön/ :oops:
Állj!
Szó sincs arról, hogy az amortizációt a Tao trv alapján számoljuk el. Azt a Számv.pol-ban meghatározott hasznos élettartamra az ott leírt módszerrel számoljuk ki és könyveljük!
Ha Számv. pol.-ban meghatározott éves leírási kulcs az adott eszköz elhasználódásának mértékét nem reprezentálja, akkor jegyzőkönyv felvétele és részletes indoklás mellett el lehet térni a Számv.Poltól.
Ezekhez azonban a Taonak semmi köze. A Tao-nak az adóalap megállapításánál van jelentősége, mert az adóalpnál a Tao trv-ben meghatározott értékcsökkenés vehető csak figyelembe.
A Tao trv-től- mint ahogy Erzsó is írta - az adóalap számításánál eltérni nem lehet.
Sziasztok!

Bocsánat,pontatlan voltam és nem alapos.Az agyam előrébb járt,mint a kezem. :oops:
De Klárika pontosított. Köszönöm
Sziasztok! Ti is kaptatok "TELEFONKÖNYV" megjejöléssel Telefonkönyv Magyarország Kft-től 37400,- Ft értékű akármit? /Nem bekérő, nem előleg...../.
Nem a tavalyi évihez hasonló kamu bizonylat? Ha valaki kapott, legyen szíves jelezzen.
Köszi: Ili
Szia!
A lap alján olvasható,apró betűkkel, hogy önkéntes!
üdv Éva!
olvasd el a hátulját!
Mindenre felhívja a figyelmedet! Csak el kell olvasni-(
Köszönöm!!!!!
Ili
A főcimmel élve: Szerintetek mennyit lehet irányárként kérni összességében ezekért:
1. cég kb 10 kimenő és 20 bejövő számla, analitikák, pénztár, bejelentések, zárások, majdani mérleg, 5 fő bérszámfejtése
2.cég kb 10 kimenő 10 bejövő, analitikák, pénztár, bejelentések, zárások, majdani mérleg, 2 fő bérszámfejtése
1 egyéni vállalkozó forgalma kb 10 kimenő és 10 bejövő, analitikák, év elején a bevallása, 2 fő bérszámfejtése.... ???

Köszi Big Grin Big Grin Akár belső üzenetben is Big Grin
Szia Erika!
Én azt szoktam csinálni, hogy jól körül nézek a kollegák honlapra feltett árjegyzékében és a saját településemre számolok. Persze befolyásoló tényező, hogy meg akarom szerezni az adott ügyfelet (tól-ig alsó határ) vagy sem. Kialakulnak panelek pl, hogy egy fő mü+bér+ minden 2,5-3 e.
Klári te mindig rá tudsz tapintatni a lényegre.... tényleg, a honlapok Big Grin
Sziasztok !

Érdeklődöm, hogy Szegedről megy-e valaki közületek autóval szeptember 24-én a Könyvelők Országos Találkozójára (Lurdy-ház) ?
Ha igen, akkor szívesen csatlakoznánk egy kolléganőmmel, és természetesen az útiköltségbe beszállnánk....

Móni
Segítségetek kérném. Felkértek egy KFT könyvelésére, ahol az előző könyvelőnek 60,000 Ft/hó könyvelési díjat fizettek. Azt nem tudom, hogy ez az összeg ÁFÁ-t tartalmaz vagy sem, mert csak az utalást láttam, ill. szóban mondta az ügyvezető, hogy ennyi a díj. "Mellékesről" nem szólt! A havi könyvelési anyag nagysága:

vevői számlák: 200 db
költségszámlák: 100 db
bevételi pénztárbizonylat: 50 db
bankszámla kivonatok: kb. 80 oldal, oldalanként kb. 10 sorral
bér: 11 fő

Zömében ismétlődő kiadások, néhány külföldi számla, szóval nincs semmi extra, de a könyvelési tétel elég sok. Amennyiért az előző könyvelő csinálta, azért én nem vállalom. Szerintetek mennyi kérhetek? Nem tudom, van különbség a budapesti és a vidéki árak között, de az előző könyvelő vidéki volt, és ott állítólag olcsóbban dolgoznak!
Tamás!

Az átutalás a bttó összeget tartalmazza.Mint minden szállítói számla.
Tapasztalat szerint van különbség vidék és főváros között.Én nem mernék összeget írni még tanácsként sem,, :oops: kinek mennyire van szüksége a munkára.
A vevő számlákat nem lehet beemelni a programba?, :oops:
Erzsó!

Azért nem tudom, hogy nettó vagy bruttó a 60,000 Ft, mert lehet alanyi mentes is! A vevő számlák beemeléséről szó van, de csak akkor csökkenteném az áramat, ha már megy! Egyébként jól jönne a pénz, de hál istennek, meg tudok lenni nélküle. A meglévő szabad kapacitásomat kötné le, ettől kezdve már nem nagyon tudnék többet vállalni. A 80 oldal banki kivonat aggaszt, mert az szerintem a legnagyobb munka. Sok kis tétel. Egyébként egy órai számítógépes könyveléshez kb. fél óra az ellenőrzés nálam.Lehet, hogy sok az ellenőrzésre fordított idő, de eddig soha nem volt ebből származó hibám. Ha hibáztam, az nem elkönyvelésből származott. Egyébként így ránézésre kb. 2-3 napi munka minimum. Mennyi lehet elkérni Budapesten 3 napi munkáért, plusz az anyag el- és visszavitelért? Az is szóba került, hogy figyelnem kell a szállítói fizetéseket, meg még mást is, de ezek a könyvelésből könnyen kiolvashatóak. Azért kérek segítséget, mert az árjegyzékem alapján elég nagy összeg jött ki. A nagyobb ügyfelekkel egyedileg állapodom meg, a kicsikhez van az árjegyzék. És hát az elődöm feladta a leckét. Annyiért én nem vállalom.
Azt elfelejtettem leírni, hogy a vevői számlák két részből állnak. Van a számla része, illetve a foglaló visszavétele. Tehát két könyvelés egyben!
Tamás!

Olyan kicsi az éves forgalma,hogy lehet mentes is?Ajjaj valamit benéztem. :oops:
Nekem is van egy hasonló banki tétellel bíró,de időben nem vészes a rögzítése. PÜ/
thekla Írta:van különbség a budapesti és a vidéki árak között, de az előző könyvelő vidéki volt, és ott állítólag olcsóbban dolgoznak!

Szia! Ha rendesen akarod csinálni, és hogy ne legyen belső feszültséged, hogy mi a csudáért vállaltad ilyen olcsón, min. a duplája, de ez alsó hangon, akkor, ha beemelik a vevőket. Ha nem, akkor a 2,5-szeresét, nettóban. 11 dolgozóval is van baj, rengeteg. A bank meg katasztrófa, és ki tudja, mennyi egyeztetést kíván, pláne, ha foglalós. Ez a 3 napi effektív munkán felül állandó telefonokat, egyeztetéseket jelent. Arrow Szvsz (szerény véleményem szerint).
Szia Tamás,

ha csak a sima számla mennyiséget nézem: vevő, szállító, pénztár, már akkor többre jön ki nekem,mint nettó 60e.
Ha még ehhez hozzákalkulálod a 11 fő bérszámfejtését, a vevők dupla könyvelését és a banki tételeket, akkor valóban ott vagyok ahol Judit írta, azaz min. a duplája.
Sziasztok!

Szerintetek mennyi az esélye, hogy valaki el tud manapság adni egy 3MFt törzstőkével és meglehetősen alacsony saját tőkével rendelkező céget? Érdemes meghirdetni egy ilyet? Nem "nepperekre" gondolok, mint vevő!!!!!! Inkább arra, hogy valakinek nincs meg a 3MFt törzstőke, vagy új céget szeretne, de nincs elegendő tőkéje. Egyébként rendben van a cég, nincs adótartozás sem.
Van egy "cégem", ahol a tulajok vagy a fenti megoldást választják, vagy végelszámolnak.

Előre is köszönöm a választ.
Sziasztok !

Hallottatok-e arról, hogy jövő évtől (vagy hamarosan) a bevallásokat mérlegképes könyvelő nem küldheti be, csak adótanácsadó végzettségű személy teheti ezt meg...
Állítólag azért van lehetőség mérlegképes végzettséggel jelentkezni adótanácsadónak, mert ezt a szigorítást fogják bevezetni.
Ez csak rémhír, vagy tényleg van alapja ?
Vagy esetleg bizonyos adózói kör bevallásaira vonatkozna ?
Köszi
Móni
Szia!

Én is hallottam, de csak pletyka-szinten. Szerintem ez elég durva lenne, hisz bizonyos határérték alatt, még a könyveléshez sem kötelező regisztrált mérlegképes könyvelő. Az, hogy mindez ráadásul a jövő évtől...?! Akkor már biztosan ezt zengné az egész szakma és még a csapból is ez folyna. Emberek ezreit érintené egy ilyen változás.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6