AktaForum a könyvelők szabad fóruma

Teljes verzió: Szerintetek?
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6
Sziasztok.
Én is hallottam, de szeretném azt hinni, hogy téves info csak. :oops:
Sziasztok!

Ha ez igaz,akkor nem könyvelők nevén fog menni,hanem a tulajdonosén... :oops: Most kinek jó ez?
Már most is nagyon sok a vezetők van..
Sziasztok!
Én tavaly adtam vissza az adótanácsadói igazolványt
A gyakorlatban nem sok értelme volt. A továbbképzésen a könyviteli szolgáltatás képzése mellett egy pár órát
kellett pluszban résztvenni . Itt az hangzott el ami a 16 óra anyagában is benne volt.

No meg a HVG EGYES §-NAK ÉRTELMEZÉSE.

iCA

/
Sziasztok!
Én továbbképzésen hallottam, hogy lehet az IFRS lesz kötelező. De nem jövőre, hanem majd.
Kérném a segítségeteket!
Egyik ügyfelünk szeretné eladni cégét, ehhez kért tőlünk egy cégértékelést az objektív mutatók alapján az eladási ár meghatározásához!Pfff! :lol:
Ezzel kapcsolatban úgy gondolkodtunk, hogy a saját tőke alapú cégértékelési módszert szem előtt tartva szembe állítjuk egymással a bevételi/követelés és kiadási/kötelezettség oldalt, a kettő különbözete pedig lesz a cégérték.
Szubjektív dolgokkal most nem foglalkozok, az az ügyvezető faladata lesz (versenytársak, növekedési potenciál stb)
Amivel bajban vagyok és megakadtam: az az eredménytartalék és a jegyzett tőke!??Ezzekkel mi is van? Kolleganőm szerint ezeket hagyjam ki, amikor szembe állítom az eszköz és forrás oldalt, hisz pont ezt számolom, ennek az értékére vagyok kíváncsi (hogy mit lehet érte kapni)??!? Hogy is van ez! Segítsetek kérlek!
Szia Abdul!
Ha nem vagy könyvvizsgáló merész lépés volt elvállani. Még a profi könyvvizsgálók is ockodnak az ilyen feladatttól. Nem vagyunk rá hivatottak és jogosultak mint könyvelők. Ha bejegyzett könyvvizsgáló van a cégednél akkor Ő jogosult aláírni. Mi csak tájékoztató adatokat adhatunk. Az más lapra tartozik, hogy számszerűsíteni tudjuk a saját tőke értékét, de ez messze nem vagyonértékelés.
Bocs a hosszas fejtegetésért, de szerintem minden könyvelő belekerül ebbe a helyzetbe, és valahogy az ügyfelet fel kell világosítani arról, hogy amit mi mondunk messze nem a cég piaci értéke.
A kolleganődnek szerintem nincs igaza. A cég értékébe feltétlenül bele tartozik az induló és a felhalmozott vagyon. Jól gondolod, amikor eladom a céget akkor az eszközökben megtestesült (kötelezettséggekkel csökkentett) vagyont adom el.
Szia Klári! Köszönöm a választ. A cégvezeto és én is tisztában vagyok azzal, amit írtál. Csak egy alapot készítek tájékoztatásul, amiből esetleg majd készül hivatalos cegertekeles egy konyvvizsgalo közreműködésével.
Akkor jól gondoltam!Jegyzett tőke, ET marad a kötelezettség oldalon!!?!
Üdvözlet, Abdul
Megint egy naiv kérdés tudom, de szempontot kérnék tőletek.
Az ügyvezető úgy dönt lecseréli a céges autót. Cégautó adó megfizetve eddig. Érték beszámítással, cserével venné az újat. Azt kérdi: hogy éri meg neki jobban, ha mondjuk a 6 milliós autót egy összegben megveszi, vagy pedig 1 évig kibérli fizetve a bérleti díjat, és aztán veszi meg, a bérleti díjjal csökkentetten?
Szerintetek?

Köszönöm.
Sziasztok!
Nem vettem át egy Nav levelet decemberben (betegség miatt nem jártam a postafióknál), vissza lett küldve. Most látom, hogy január 8.-án küldtek egy levelet az értesítési tárhelyemre a kézbesítési vélelemről. Azért döbbenet, mert január 11.-én küldtem be a 1408-at, letöltöttem az érkeztetési igazolást, szóval nem létezik, hogy ott volt ez a levél, és nem vettem észre! Erről mit gondoltok? 15 napig itt lehetett volna megnézni, h milyen iratról volt szó: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nav.gov.hu/nav/adatbazisok/velelmezett_kezbesitessel_erintett_iratok">http://www.nav.gov.hu/nav/adatbazisok/v ... ett_iratok</a><!-- m -->, persze már nincs ott semmi rólunk. Holnap hívom őket, de elég ideges lettem...
Hívdd, fel őket, és kérd az újbóli kiküldését, amennyiben ezt nem fogod átvenni számolj azzal, hogy felfüggesztik az adószámod. Tehát nagyon fontos, hogy jelentkezz náluk, hogy vagy és kapcsolatba akarsz lépni velük.
Kezdőőőőődik:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nav.gov.hu/nav/ado/afa080101_hatalyos/Szamlazo_programokkal20150216.html">http://www.nav.gov.hu/nav/ado/afa080101 ... 50216.html</a><!-- m -->
Igen kezdődik!
A következő az lesz, hogy mindenkinek számlázó programot kell majd használni, nem lehet majd papír alapú számla?
Az én vizióm ettől szörnyübb! Jusson eszetekbe az online pénztárgép hiányában készülő nyomtatvány!!!!
Vagy: a könyvelési adatbázisok összekötése a NAV-val. Évek óta lehet róla olvasni, mint ahogy beszélgettünk róla ebben a körben is. Akkor fogom abbahagyni ezt a szakmát. :oops:
Hibáztam.
2014. májusa óta szünetelő KATÁ-snak nem adtam le 2015.01.12-ig a 15T101E-t, előírták az 50.000 Ft-ot.
Utólag beküldtem ugyan, de még mindig ott van a folyószámlán.
Van tapasztalatotok, hogy lehet az előírást töröltetni?
(Túl hamar örültem meg a változásnak, hogy csak egyszer kell lejelenteni és elfelejtettem :? )
Monik!
Nagy az elmaradás a feldolgozó osztályon, állítólag azt mondták másik csoportban, hogy február 25-e után rendeződnek a dolgok. De ha tutira akarsz menni, akkor hétfőn felhívod az adóalany osztályt, és rákérdezel.
Én beküldtem határidőben, mégis felkönyvelték.
Teljesen pánikba estem amikor megláttam, azt hittem elfelejtettem elküldeni.
Sziasztok!
Egyéni vállalkozó vásárolt egy ingatlant, aktíváltuk 2014.januárjában.
Az illetéket 2014.áprilisában vetették ki.
Szerintetek az illeték költség, vagy a bekerülési érték része?
Köszönöm.
Bodza
Igen!
Klári ezt nekem írtad?
Úgy érted hogy költség?
Szia!
A baj, hogy rohantam! :oops:
Az illeték a bekerülési érték része. Ha visszaemlékszel úgy szól a dolog, ha nincs az aktíváláskor jogerős határozat, akkor becsülni kell a várható illetéket és a tényleges határozat szerint korrigálni. Ez egyszeresben is így van.
Köszi Klári!
A bekerülési értékéhez vettem, de az adózónás hírlevélben azt írták, hogy ha az aktíválás után van meg a határozat, az költség.
Az SZJA tv. 11.mellékletére hivatkozik, c.pontban van az illetékről szó. Ennek a pontnak második bekezdésben csak a hitelkamat elszámolásának feltételeként írja az üzembe helyezést.

Nagy baj lenne ha ez költség, mert a vállalkozó vállalkozói adóalapja 711eFt-tal csökkenne, ezt pedig nem szeretné tudom.
Mindig ügyel arra, megfelelő jövedelme legyen.
Az aktíválás pillanatában "tökéletes" volt az illetésk becslése. Istenem, pont eltaláltad Big Grin .
Köszi Klári
Oldalak: 1 2 3 4 5 6