AktaForum a könyvelők szabad fóruma

Teljes verzió: számla könyvelése
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Az lenne a kérdésem, ha a cégnél mi lekönyveltünk egy áfás számlát, viszont a szállitó nem könyvelte le saját cégénél, viszont ki lett fizetve az összeg. Mi a teendő? Kiderülhet ez?
Várom mielőbbi válaszokat.
Szia Titike!
Igen kiderülhet! Abban az esetben, ha ellenőrzik a cégednél azt az időszakot amelyben ez a számla szerepel (pl. Áfa ellenőrzés) megvizsgálják, hogy a számla kibocsátó jogosult volt e a számlán szereplő dolog teljesítésére, Áfa alanyisága rendben volt-e, és az Ő bevallásában szerepelhet-e az adott számla. Természetesen elkérik a cégednél lévő az adott számla teljesítésére vonatkozószerződést, szállítólevelet, teljesítés igazolást stb.
Ha úgy ítélik meg, hogy a számla nem valós teljesítésen alapul (fiktív) kiveszik a levonható Áfából, természetesen költségként, árúként stb. nem számolható el és bírságot szabnak ki cégedre.
Röviden, tömören ennyi, bár a következmények közül biztos sokat hagytam ki.
Azt szeretném kérdezni,ha az EV-nek számláznak kőtelező-e az EV nevének kitöltése,vagy elég a fantázia név is?
Szia.
Én úgy tudom, hogy számlán szerepelnie kell az EV nevének is, nem elegendő a fantázia név. A fantázia név tulajdonképpen egy önreklámnak felelhet meg, egyedivé teszi őt...
Carlocska Írta:Azt szeretném kérdezni,ha az EV-nek számláznak kőtelező-e az EV nevének kitöltése,vagy elég a fantázia név is?

<!-- m --><a class="postlink" href="http://adozona.hu/afa/2014_2_5_fantazia_nev_iek_a.aspx">http://adozona.hu/afa/2014_2_5_fantazia_nev_iek_a.aspx</a><!-- m -->