AktaForum a könyvelők szabad fóruma

Teljes verzió: Egészségügyi vállalkozás
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Sziasztok !
Egészségügyi vállakozással kapcsolatba érdeklődök aki könyvel ilyet legyen szíves szóljon hozzá.
Kórházba megszüntették két orvosnak a közalkalmazotti jogviszonyát, és BT -t alapitottak. 6 milliót se éri el a jövedelmük ezért ÁFA mentesen. Egyébként a tevékenység is ÁFA mentes, csak igy nem kell beadni még bevallást se. Biztositást is kötelező nekik kötni azt mondták mivel egészségügyi cég.... Ez milyen biztositás lehet ?
A NAV azt mondta, hogy feléjük ugyanaz a bevallási kötelezettségek vannak mint más cégeknél.
Az OEP felé én úgy olvastam, csak akkor van elszámolási kötelezettség meg ilyesmi, ha kapnak tőlük pénzt.
Ezek csak a Kórház felé fognak számlázni úgy néz ki. Van valami amire oda kell figyeljek. ?? Ami más mint egyébként a többi vállakozásnál?
Hello!
Erről van szó:
Az egészségügyrol szóló 1997. évi CLIV. törvény a muködési feltételként minden egészségügyi szolgáltató számára kötelezové teszi a felelosségbiztosítási szerzodés megkötését, annak érvényes, hatályos meglétét. E szerzodés hiányában a szolgáltató Állami Népegészségügyi Tisztiorvosi Szolgálattól (ÁNTSZ) muködési engedélyt nem kaphat, illetve amennyiben felelosségbiztosítási szerzodése megszunik, és helyette nincs új, úgy muködési engedélyét kötelezo visszavonni.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.egeszsegugyimarketing.hu/a-legfontosabb-tudnivalok-maganpraxis-alapitasahoz">http://www.egeszsegugyimarketing.hu/a-l ... apitasahoz</a><!-- m -->
Köszönöm szépen. Esetleg mást tudsz még , hogy mire figyeljek a könyvelésénél ?