AktaForum a könyvelők szabad fóruma

Teljes verzió: összevont adóutalások
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Újságban olvastam, hogy van már lehetőség arra, hogy több adót egy összegben lehet utalni, majd a bevallások alapján a NAV szétbontja! Valaki csinált már ilyet?
Szerintem a NAV nem bontja szét... beutalhatod, eddig is lehetett, de utána ha biztos akarsz lenni a dolgodban, akkor neked kell 17-esen szétdobni, de az 30 nap, mint tudjuk. Wink
Egy előadáson mondta a NAV-os, hogy működik, csak nem minden bank partner ebben. Talán a K & H?
Ennyit találtam:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://adozona.hu/altalanos/EFER_az_uj_varazsszo_vallalkozasok_szazezre_3CG3O5">http://adozona.hu/altalanos/EFER_az_uj_ ... zre_3CG3O5</a><!-- m -->
az ebev szolgáltatásoknál a felhasználói leírásban írják le a működését


Az EFER rendszer lehetővé teszi a befizetendő adókra, támogatásokra vonatkozó átutalási megbízásoknak az eBEV honlapon történő összeállítását, és ezen megbízások automatikus eljuttatását az adózó bankjába. A rendszer használatához szükséges ügyfélkapus regisztráció, megfelelő jogosultság, valamint rendelkezni kell egy olyan banknál nyitott bankszámlával, amelynek szerződése van ilyen típusú szolgáltatások nyújtására. A szolgáltatás eléréséhez szükséges még az adott pénzintézet internetes házibanki rendszerének használata is. A megoldás előnye, hogy a különböző adónemekre vonatkozó utalások egy összegben, vagyis egyetlen tételként indíthatók el, ami a banki átutalási költségek csökkenését jelenti az adózók számára.

FHB-nál és az MKB-nál működik csak még.
Köszönöm!