AktaForum a könyvelők szabad fóruma

Teljes verzió: 08 as bevallások
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Sziasztok! A 1608 as 1708 bevallást abban az esetben is be kell küldeni a tisztségviselőkről ha máshol van a munkahelye illetve ha küldtem be Ny bevallást, mert sorra kapom a felszólításokat hiány pótlásra.
Köszi a választ
Igen, sajnos be kell adni.
Megerősítem MÓnikát, igen kellenek a nullás 08-s bevallások. Kivéve a civil szervezetek,mert ott elfogadják az Ny nyilatkozatot.
Biztos nem ide kellene raknom ,nem találtam meg a helyét.

Pmarcsi
Jajj, ez nagyon jó, köszi, hogy feltöltötted, ezt nagyon szeretem használni.
Köszönöm szépen a Mi-mennyi-2018 -at!
Sziasztok  !   Az éves szakképzési elszámolásnál ahol voltak egész évben tanulók, a létszámadathoz a decemberi főt kell irni, vagy a teljes év létszámlát   ?   Köszönöm a segitséget. üdv.
A decemberi bevallásban az éves fizetendő járulékot és az éves visszaigényelhető járulékot valljuk, ezért a létszámnál is az éves létszámot írjuk (írom) be. Az éves elszámolás és a 01-11. havi előlegek különbözete lesz a fizetendő vagy visszaigényelhető járulék, a létszám különbsége is a decemberi létszámot mutatja.
Sziasztok!
1808-as 09-es lapjával küzdök kiegészítő tev. társas vállalkozónak. 555. sor ok, de utána izélget a nullákkal, sehogy se jó Sad 
Kérlek írjátok már meg, hogy melyik sort töltitek!
Köszönöm!
574. sor üres, az alapot az 576. sorba kell írni.
Ivettke!
Köszönöm!
Hát épp csak a szemem nem ütötte ki :SmileSmile Smile
Sziasztok!

Öregségi nyugdíjas, kiegészítő tevékenységű, Kft-ben az egyik tag. Ő az ügyvezető és személyesen csinál mindent a cégben, a másik tag semmit nem csinál. Évközben nem vesznek ki pénzt, csak majd osztalékot. 
A 1808M-09-es lapon: alkalmazás minősége: 8-53. A 7320,-Ft-ot a 1808M-09-es lapon beírom.
Kérdésem, hogy a 09-es lapon kívül kell másik lapot is kitölteni? Gondolok itt a 1808M-08-as lap 520-as sora: munkakör, FEOR
A cég webáruházat üzemeltet.
Az egyik Nav-os véleménye: a 08-as lapot is ki kell tölteni, az 520-as sorba keressek egy FEOR-t.
A másik Nav-os véleménye: kettő 08-as lapot kell kitölteni ugyanarra a személyre, egyet az ügyvezetésre, egy másikat a többi tevékenységre  
A harmadik Nav-os véleménye szerint 08-as lapot nem kell tölteni, mert azt a lapot csak a munkaviszonyban vagy megbízásiban levőkre kell kitölteni
Hab a tortán: a másik tagra (aki tényleg semmit nem csinál) is kell M09-es lapot kitölteni nullásan, mert jelenteni kell hogy többes jogviszonyban 36 órás munka mellett tag.

TI HOGY CSINÁLJÁTOK?   Confused Confused
Szia !

A 8lap 520 sorát ki kell tölteni.A 9-es lap aki nem csinál  semmit  0.t kell irni  a megfelelő sorokba.
Ica.

Ezt fejből irtam , ha van még valami szolok.
Sziasztok!
Öregségi nyugdíjas társasvállalkozó 09- lapján elakadtam.
8-53  a jogcíme.  555. sorban   7320.-
Nos, ha írok nullát a 574. sorba azért nem jó, ha nem írok semmit, azért nem jó.
Mit nem látok, nektek   is hozza a hibát???

Bocsi , most látom hogy már válaszoltatok erre   korábban.
Ezt saját magammal "szívtam" meg.
Ha a 8-s kódu nyugdijas társast nem vesz ki pénzt akkor az 576-577-be kell a 0-t írni. Meglátod Igcsi így nem fog pofázni. Az 54-55 az alkalmazottaké. Innen fogják nekünk a jövő évben a + 5% emelést számolni Smile ha el nem ugrunk.
Köszönöm szépen!
Hogy meddig kínlódtam, csak  a  sorokat nem olvastam jól el!!!

Big Grin Big Grin
Sziasztok Napsugaraim !

Akkor jó páran megkinlódtunk ezzel a 08-sal, én még írtam is nekik és muszály megosztani Veletek, 2 napon belül válaszoltak is ( igaz addigra már megtaláltuk azt a bizonyos 576 sort.)

Név: Salgó Vilmosné
E-mail címe: szlpakony@upcmail.hu
E-iktatószám: e-379538
 
Tisztelt Ügyfelünk!
 
Hivatalunkhoz érkezett elektronikus levelével kapcsolatban az alábbi tájékoztatást nyújtjuk.
 
Ha az alkalmazás minősége 8-sal kezdődik (öregségi nyugdíjkorhatár fölötti öregségi nyugdíjas), függetlenül attól, hogy a magánszemély pl. munkavállaló vagy társas vállalkozó, akkor az esetükben a nyugdíjjárulék alapját képező jövedelemnél (akkor is ha csak egy 0-át kell beírni), nem az 574. sort kell kitölteni, hanem az 576. sort (A Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatósága által folyósított ellátásban részesülő személy által fizetendő nyugdíjjárulék alapja). Így a nyomtatvány hibátlanul kitölthető.
 
Amennyiben a bevallással kapcsolatban további kérdése merülne fel kollégáink a 1819-es telefonszámon hétfőtől-csütörtökig 8:30-16:00-ig, pénteken: 8:30-13:30-ig készséggel állnak rendelkezésére.
 
Tisztelettel:
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Központi Irányítás
Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztály
  

Remélem, hogy most már mindenki túl van ezen a gondon.

Puszi
Köszönöm Klári és Kicsi az útmutatást.