AktaForum a könyvelők szabad fóruma

Teljes verzió: Segítség!
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Sziasztok! Van egy cégünk, aki 2006.01.17-e óta felszámolás alatt van, úgy hogy közben működik. Ne fogadták el a 0701 bevallást, amit a 2. negyedévre nyújtottam be a szakképzésiről, mondván hogy mivel a szakk. a 6. hónap kötelezettsége, majd 07. 17-re valljam be a 3. negyedévi bevallásban. Nagyon jó, mert a program egyik oszlopba sem engedi beírni az összeget, pedig jelöltem, hogy F2.
Tudna valaki gyorsan segíteni? Előre is köszönöm.
Felszámolás alatti dolgokban nem vagyok otthon, de az biztos, hogy a 2. negyedévi 0701-en a 3. oszlopban vallottam be az 1. félévi szakképzésit nem egy cégnél és elfogadták.
Nem lehet, hogy mással volt a baj?
Mónika, az összes többinek én is így csináltam és jó volt, csak a felsz. alatt állónak nem.
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni!
Szükségem lenne egy (osztrák)számlatükörre!

Előre is köszönöm!

Üdv. B.Ildi
Sziasztok! Senki nem tud nekem segíteni a 0701-gyel kapcsolatban? Szívesen venném Klári segítségét is.
Szia Ica!

Kutattam, kerestem, de nem értem az APEH ü.i. tájékoztatóját. Nincs nálam az új csőd számv. rendelet, de úgy emlékszem, hogy az egyész felszámolási időszak egy beszámolási időszak, ezért én kitölteném az eltérő mérleg fordulónapot, csak azt nem értem miért 07.17.. Kétségtelen azonban, hogy ha beírod a dátumot és az első hónapot használod a szakképz. sorban, megnyugszik a nyomi kipróbáltam. Hétfőn, - ha Neked nem késő - megnézem a rendeletet.

Klári.
Szia Ica !
Szerintem az a 0771-es akart lenni .
Erika
Nem hagyott nyugodni Tongue . Mivel egy évnél hosszabb a felszámolási eljárás, a flszámoló által megállapított napra mint fordulónapra közbenső mérleg készítési kötelezettség van a felszámolás kezdetétől évente. Ez azt jelenti, hogy kell egy közbenső mérlegnek lennie 2007.01.17-i fordulónappal. A fordulónapot tekintve a 6 hónap kétségtelenül 07.17-én jár le.
Úgy vélem ez a megoldás. Halkan csak azt jegzem meg, hogy ezt a felszámolónak séróból tudnia kell.

Kári
Klári, köszönök mindent. Én is csak halkan mondom, hogy a felszámolóbiztos nem ért a könyveléshez. Mivel még mindig működik (termel) a cég, mi könyvelünk továbbra is és a bevallásokat is mi küldjük. Én is próbáltam úgy, hogy beírtam az eltérő üzleti év fordulónapját, csak nem vagyok biztos benne, hogy ez így jó. Hétfőn még várnám a beígért segítségedet. Előre is köszönöm.
Szia Ica!

Jól gondoltam szombaton! a 225/2000. Korm rend. 7.§. kötelezővé teszi a közbenső mérleget, ez annyit jelent, hogy kell egynek lennie 01.16-i fordulónappal, ha a felszámolás kezdete 06.01.16 volt. Mivel Nálad az adóév e tekintetben (másban normális) mindig 01.17-én kezdődik, ezért a "tárgyfélév" is csúszik. Innen jön a 07.17-e.

Remélem nem kevertelek meg. (Megjegyzem ekkora baromságot egy piti adóban - hitem szerint - csak a magyar adórendszer tud összehozni.)

klári
Klári, nagyon köszönöm!
Sziasztok!

Felszámolási eljárás Kft.

Kezdő időpontja 2007 09 27

Szakképzési hozzájárulást hogyan vallom be, melyik nyomtatványon 0701-en vagy 0703-ason. Az első félévi előleget a 0701-esen vallottam be 06 30-i kötelezettségként. Azóta 0 /mert nincs alkalmazottja, már március 31-ót/, azonban a felszámolási eljárás kezdő időpontját megelőző nappal be kell adnom a 0-s bevallást is csak már azt sem tudom hogy 0701-en vagy 0703-ason, éves bevalló a cég!

Kérek szépen segítséget!

Köszönöm!

Mónika
Éves bevallónak a 0703 nyomtatványt kell beadnia.
Akkor a 0301-es lapján szeptember-hez 0, 0302-es lapján pedig a 0101-0331-es táblázatban, az egész évi kötelezettség alapja+az egész évi kötelezettség, amit már a 0701-esen 06 30-i dátummal bevallottam???
Jól gondolom? Ja és a főlapon F valamint 1-es kód?
SEGÍTSÉG!
Egy Kft két tagból áll. Az egyik a Kft ügyvezetését látja el. Tagi kivétként havi 70.000Ft-t, majd 100.000Ft-ot vesz ki havonta, amelyek után fizeti maga után a járulékot (nem a 131 után). Megbízásija 0Ft. Kérdés: jó ez így?
Köszi, Misi
csurmih Írta:Tagi kivétként havi 70.000Ft-t, majd 100.000Ft-ot vesz ki havonta, amelyek után fizeti maga után a járulékot (nem a 131 után).
Köszi, Misi

Ha majd ellenőrzéskor hitelt érdemlően igazolni tudja, hogy a kft-nek többre nem futja, akkor jó. No meg akkor is ha esetleg máshol is van mukaviszonya.
Szia Misi!
Nem nagyon értem, hogyan szólhat a megbízási szerződés 0 forintról, ha közben van neki tagi jövedelem kivétje.
Ahogy Icu írta ez nem jön így össze. Ha az ügyvezetés megbízási jogviszonyos és a szerződés szerinti díj 0, akkor a 70000 forint alkalmazotti jogviszonyos és pl a munkaköre ker.vez, vagy műsz.vez.

Klári
Naszóval!
A vállalkozás kezdésben van, bevétele nuku. Jelenleg már elég jól megy neki, így megelőlegezte magának a kivétet -nem megbízásit, mivel elvileg nem tesz semmit érdemben a cég érdekében (pályaépítésénél két cég közé férkőzött be, egy számla be és ki havonta, és ezen nyerészkedik..elég jól), és járulékot is kell fizetni, de maxot nem akart (131 utánit).
Mit tennétek ebben a helyzetben? Visszamenőlegesen javítsam, hogy jó legyen? De mit? Rakjak neki megbízásit, vagy a járulékot rakjam 131-re?
Bonyolult kérdés, bonyolult cégről - inkább nem vettem volna át..
Köszi
Csinálj a 70 e-ből alkalmazottat, de legyen munkaszerződés is meg megbízási is 0-val.

Klári
Akkor ne tagi kivéttel szórakozzam? Akkor sort kell csak javítanom a 08-ason? (384.sorról 381.-re?).
Összegezve: Csináljak, mint ügyvezetőnek egy 0-ás megbízásit, illetve egy 70-es munkaszerződést. A 08-ason javítsam ennek megfelelően (sort), és egyenlőre felejtsem el a tagi kivétet így. Elvileg akkor jó lesz...??
Big Grin
Most nem tudjam mit értelmezhetek ezen:
1, Igen!
2, Hát ez milyen hülye, ezen nevetnem kell!

Remélem az első.
Természetesen ez egy széles baráti mosoly, ami hatalmas igent is jelent, mert a megoldásod teljesen jó.
Az elméd meg abszoludt helyén van, még akkor is ha így n.é-es Áfa környékén egyikünk sem tudja, hogy hol áll a feje.
Klári
Ismét Üdv!

Már csak egy kérdés (és még majd utána a többi). Ha én ezt a társas vállalkozót munkaviszonyban foglalkoztatom, tagi kivét nincs, megbízási 0, akkor bejelentés az 1041-en hogy van? Illetve ilyenkor milyen levonások és járulékai vannak a munkabéréből, mivel társas vállakozó is? (vállalkozói, munkavállaói, munkaadói....)

Köszi, Misi