AktaForum a könyvelők szabad fóruma

Teljes verzió: Számlák rögzítése
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Sziasztok! Nálatok is általános jelenség, hogy az a vállalkozó aki 07.01-től a számlatömbből való feltöltést választja, úgy gondolja, hogy az könyvelői feladat? Azt mondja, csak nem képzelem, hogy a napi piacozás után majd este leül és töltögeti a 30-40db számláját! Úgy gondolja tegyem én meg  (persze a napi munkám elvégzése után). Tele a hócipőm!
Szia!
Nálunk ugyanez a helyzet! Úgy oldottam meg, hogy körlevelet írtam - a feltöltés nem volt és nem lesz az eddigi díj része -, ha azt akarja, hogy mi töltsük fel számlámkánt 5000 forintot számlázok részére pluszban számlánként. Lemondtak a feltöltésről inkább számlázó programot használnak okos telefoon.
sziasztok
Le szoktam kérni a NAV online számla rendszeréből a kft kimenő -bejövő számláit az áfa bevallásnál hogy összehasonlítsam a könyveléssel az adóbevallással.
Kézi számlás bevételeket is produkál a cég azt le szoktam jelenteni az online rendszerben. Utólag mikor lekérdezem a kimenő számlákat (bevételeket) a NAV online oldalon, a kézi számlák áfáját nem írja ki . Vajon rosszul jelentettem vagy eleve ilyen a rendszer ??  A lejelentésnél én pedig odaírtam az áfát, elvileg jónak kéne legyen.
Meg még egy dolog amit nem láttam a NAV online számla rendszerében ez a másik oldal a bejövő számlák között , mobil telefon számlát. Ez vajon miért van , találkoztatok e vele esetleg tudtok rá magyarázatot?
Szia!
 
A kézi számla rögzítés: normál vagy egyszerűsített? Mert ugye az egyszerűsítettnél nincs alap+áfa, csak végösszeg.

A mobiltelefon számla: esetleg nem szerepel a számlán a vevő adószáma. Főleg egyéni vállalkozóknál, mert ugye akkor már üzleti előfizetésnek számít magasabb díjcsomaggal.
Köszönöm erre nem gondoltam , azt vártam kiszámolja , hogy a NAv rendszerében egyezzen az áfa, de így nem fog.
Egyszerűsített rögzítést csinálok legtöbbször mert ugye a számla az egyszerűsített készpénzfizetési formátum.

Nem világos még, hogy egyszerűsített rögzítésnél hogy egységárnál nettó vagy bruttó értéket kell beírni, de talán bruttót , mert egyszerűsített számlánál sem kell részletezni az alapot meg áfát ??
Igen, jól gondolod: a bruttót kell írni, így szerepel a számlán is.
köszi
--jó lenne azért egyértelműen leírnák valahol