AktaForum a könyvelők szabad fóruma

Teljes verzió: T1011
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek milyen nyomin kell bejelenteni a szünetelő vállalkozót az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetése alá. Régebben volt a T1011 nyomtatvány, de azt decemberben már nem találtam, helyette lett egy T1011U, azon bejelentettem, de azt elutasították. Fizetni szeretne!
Már nem kell bejelenteni utomatikusan előírják:
A kötelezettséget a NAV a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (a továbbiakban: NEAK) adatszolgáltatása alapján automatikusan előírja az adószámlán és erről tájékoztatást küld a járulékfizetésre kötelezettnek. Ez azt jelenti, hogy a magánszemélynek – a korábbi gyakorlattól eltérően – a fizetési kötelezettségét főszabály szerint nem kell bejelentenie a NAV-hoz, arra a továbbiakban csak kivételes esetekben van lehetőség
Igen, nem kell jelenteni/én is jelentettem még júliusban elutasították/ azóta fizet a szünetelő vállalkozó, de még mindig nem írták elő a folyószámláján július óta...….ott "figyel" túlfizetésben az összeg.
Sziasztok
Azt hallottam, hogy mostani napokban írják elő. Szinte aki él és mozog ezzel foglalkozik.
Ezért van akkora  lemaradás pld. a küszöbérték átlépéssel összefüggő 101E-k feldolgozásában. (Még a november közepiekhez sem fogtak hozzá )