AktaForum a könyvelők szabad fóruma

Teljes verzió: Hírek-APEH hírek
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Kedves Aktalakók! Barátaim!

Gondolom Ti is - amikor időtök engedi - "felugrotok" és körülnéztek a Fórumon (velem együtt), és nem a Kezdőlapon kezditek a látogatást.

Figyelmetekbe ajánlom a Híreket. Ha "belekukkintunk" közvetlenül behívhatók az APEH legújabb tájékoztatásai és aktuálisan módosított nyomtatványai. Nem kell ezekért külön elgyalogolni az APEH.hura.

Nem újdonság, csak kevesen használjuk.
Igaz Klári!
Én még sosem néztem, aztuán is csak keresgéltem, miután megírtad nekem az elérési útvonalát.
Viszont az APEH a kezdőalpom.
Klárikám, köszi. Így mennyivel gyorsabb.
Lehet, hogy azért nem figyeltem fel erre, mert mint Polikának nekem is az APEH a kezdőlapom. Úgy látszik ez valami betegség... :roll:
Berzsu Írta:Klárikám, köszi. Így mennyivel gyorsabb.
Lehet, hogy azért nem figyeltem fel erre, mert mint Polikának nekem is az APEH a kezdőlapom. Úgy látszik ez valami betegség... :roll:

Lányok!
Tényleg az apeh honlappal sanyargatjátok magatokat?
Juditkám, mondom, hogy betegség. :wink:
Egyébként a poén, hogy mikor felpattanok az internetre, legtöbbször már meg sem nézem, hanem megyek/jövök az Aktafórumra. Lehet, hogy ez is betegség, de itt barátok között vagyok. Confusedab:
Nem tudom egyről beszélünk-e, de nekem valahonnan a gépemre varázsolódott egy AbevUpdate nevű program. Erre naponta ráklikkelek, az meg megmutatja mit kell frissíteni és mik az új nyomtatványok. Természetesen el is végzi nekem a letöltést és telepítést is.
Az Abev programmal kapcsolatban egyet nem értek, eddig minden évben egy új keretprogramot adtak ki, most csak 2006 évi van fenn. Nekem annyira tele van hogy 3 percig is tart míg elindul, vagy ha egy mentett nyomtatványt akarok betölteni azalatt el tudok menni egy teát felrakni. Nekem jobb volt míg minden év külön-külön volt. Legalább is rendszerezettebb volt a számomra.
Enikő, egyet értek Veled. Engem is bosszant, hogy amikor meg akarok nyitni egy nyomtatványt, percekig az üres fehér képernyőt bámulom, miközben a vérnyomásom 300, és utána még a 05...-tel kezdi felkínálni, és lehet keresgélni. Nem rudom, miért nem lehet az éveket külön választani. Biztos nekik nagy munka lenne, az pedig őket egyáltalán nem zavarja, hogy a könyvelő mit szórakozik össze.
Egyébként, amiről korábban szó esett, az az APEH honlap - aamin persze rajta van az Abev. És az APEH honlapon megjelennek a különböző tájékoztatók, na ezeket lehet innen az Aktafórumról megközelíteni, felül a menüsoron: Hírek - Apeh Hírek címszó alatt.
Nekem az APEH honlap előtt a startlap volt a kezdő lapom. Csak az volt a baj, hogy gyakran elkalandoztam a pletykákon. Igy hatékonyabb, legfeljebb állásfoglalás tűnik a szemembe.
Sziasztok!

A nem használt nyomikat kitöröltem, az archív bevallásokat én havonta kimozgatom az ABEV-ből. Ti nem?
gugu7 Írta:Sziasztok!

A nem használt nyomikat kitöröltem, az archív bevallásokat én havonta kimozgatom az ABEV-ből. Ti nem?
Szia Klárikám!
Teljesen igazad van a nem használt nyomikat tényleg célszerű törölni - miért nem jutott ez eddig eszembe? Valószínűleg a tudat alattimban az dolgozott, hogy jó lehet még valamire. Tongue Áfa után nagytakarítást rendezek.
Ellenben a "kimozgatásokat" hogy csinálod?
Én is "kimozgatnám" őket, de HOGYAN???
Megpróbálom leírni!

Windows Commandert használok hozzá!

Nyitok valahol egy könyvtárat és bele alkönyvtárakat nyominként és külön egyet az elküldött állománynak.

Az ABEV-ben a szervíznél archiválom amit ki akarok szedni. A Program Filesben megkeresem az Abev2006-ot. Ott van olyan könyvtár, hogy archiv, abban csücsülnek ez előbb archivált nyomik, szépen átmozgatom az előbb megnyitott könyvtárakba. (közben jól elküldtem a hozzászólást)
Az Abev2006-ban vany egy Adat és azon belül Titkositatlan könyvtár. Itt csücsülnek az xml fájlok. Csinálok a saját új könyvtáramban is ugyanilyeneket és abba mozgatom át az xml-eket. Innentől a megnyitás pillanatok alatt megy.

Jó munkáét Nektek! Na nem magamtól vagyok ilyen ügyes, hanem kedves informatikához értő "Jobbkezem" László tanított meg rá.