Moderátor: gugu7

könyvelés72 írta:Köszönöm Rozika a linkeket. Azt jól tudtam eddig, ( legalább eddig), hogy a rokkantsági járadék is nyugdíjnak minősül, hiszen nyugdíjasként számfejtettem, kiegesként kezeltem amióta bevezették ezt az ellátást, de elkerülte a figyelmem, hogy őket a többi hozzá hasonló ellátással szemben benne hagyták a saját nyugdíj fogalmában.
![]()
Az már csak egy halk költői kérdés: vajon mennyire várható az, hogy a felülvizsgálati idő lejárta előtt soron kívül behívják őket felülvizsgálatra és ott megállapítják, hogy talán egészséges és hopp már nem is kieges? Mert hát hallani a híreket és tavaly év végén volt is erre célzás.
Köszönöm még egyszer a segítséged:
Anita

Mónika írta:Megerősítést kérek: a net-en olvastam hogy a szüneteltető vállalkozás esetén a 12T101E-n is jelenteni kell, megnéztem a nyomit nem találom a lehetőségét, eddig sem kellett jelenteni, ha valaki nézegeti ezt a nyomit vetne rá pillantást ilyen téren is??

thekla írta:Hocipo!
A kieg. tevékenységet nem kellett bejelenteni. Újként kell kezelni, nem változásnak és annak megfelelően kitölteni az adatokat!

thekla írta:

Cirmi írta:Nyugdíjas az -tehát kieges -aki a reá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötte. Passz!!!![]()
Ugyan így értem én is a kezdetektől... nem számít milyen ellátást kap. Ha betöltötte a reá irányuló nyugdíjkorhatárt, akkor lehet kieges csak.
És felháborító ez a kavarás hívatalos szervek részéről. Aztán meg majd jól megbüntetik az EV-t amiért nem jelentkezik át időben főállásúnak ...

könyvelés72 írta:Az már csak egy halk költői kérdés: vajon mennyire várható az, hogy a felülvizsgálati idő lejárta előtt soron kívül behívják őket felülvizsgálatra és ott megállapítják, hogy talán egészséges és hopp már nem is kieges? Mert hát hallani a híreket és tavaly év végén volt is erre célzás.
Anita

thekla írta:Az Okmányirodában tudja megváltoztatni a címet, de ott is elektronikusan kell beadni a papírokat! Van nekik is külön mindenhez nyomtatványuk. Az ABEV-n keresztül lehet kitölteni és beadni!Telephelyet kellett most az egyik EV-nek módosítani, innen tudom. Sajnos a NAV-s meghatalmazás ehhez nem elég. Én az ügyfél jelszavával adtam be, azzal a feltétellel, hogy amint szóltam neki, hogy sikeres a beadás, megváltoztatja a jelszavát!

Vissza: Adózás, adók, bevallások, számvitel
Jelenlévő fórumozók: Bing [Bot], DettiH, Google [Bot], gugu7, Éva54 valamint 8 vendég