AktaForum a könyvelők szabad fóruma
Témák - Fórum - Nyomtatható verzió

+- AktaForum a könyvelők szabad fóruma (http://aktaforum.hu)
+-- Fórum: Aktafórum.hu (http://aktaforum.hu/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Fórum: Javaslatok, hibajelzések (http://aktaforum.hu/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Téma: Témák - Fórum (/showthread.php?tid=1327)

Oldalak: 1 2 3 4


Témák - Fórum - zsemle - 2009-01-14

Drága Adminjaink,

nekem semmi kifogásom a lapszemle ellen, de én jobban szeretném a következőket:
a Témák - Fórum (Kezdőlap közepe) esetleg több oldalas lenne (max. 2-3), s az oldalak között lapozgatni lehetne. Most nagyon gyorsan pörögnek a témák, ha nem vagyok elég gyors a teaivásban, vagy a számlák lekönyvelésében, már csak a különböző keresőkben találom meg a témákat. Nem tudom, a többiek mit szólnak hozzá, én nagyon tudnám értékelni.

Köszönöm.

Üdv.zsemle


Re: Témák - Fórum - Lilla - 2009-01-14

Zsemle!

Én már emiatt rég nem is a kezdőlapról indulok, hanem kapásból a fórumok fülre húzom az egeret, nem kattintok, csak amikor megjelenik, hogy új hozzászólások.... stb., majd az új hozzászólásokra kattintok. Ha sárga a jel, akkor van új hozzászólás. Ha a téma oszlopban kattintasz a sárga kis jelre, akkor oda ugrik, ahol az első hozzászólás kezdődik, amióta nem jártál a fórumon.
Van amikor 30 új is van, főleg mostanában akár pár óra leforgása alatt is. Na akkor én sem győzök olvasni.


Re: Témák - Fórum - lunda - 2009-01-14

Nos, én is itt írom le, (amivel rég adós vagyok)

Az aktaforum jelenleg átalakulóban van (nem mintha fennálása során nem ez lett volna a jelemzőSmile ).
Blondi kiszált az oldalból, (talán észrevettétek, hogy kb 2 hónapja lekerült a moderátorok közül.) E hozzászólás írásával egyidőben, az ipresszum is modosult a jelenlegi állapotnak megfelelően. Tehát ebből a szempontból egyedül maradtam, és keresem a megoldásokat.Magamrészéről szeretném ha az aktaforum megmaradna, és tudna fejlődni, ill hasznos lenni a tagok számára.
A mai változtatás is ezért történt, mert az oldal hírei sajnos nagyon elavultak, és nem tükrözték egy élő oldal benyomását.
Ez csak a kezdet, mivel az oldal fennmaradásához sokkal több kell.
De ne szaladjunk ennyire előre. Készítgetem már jóideje(pár hónapSad) a következő átalakítást, ahogy sikerült 90%-ban az új hátteret összeálítanom, jelezni fogom, és term. a véleményetekre is kíváncsi leszek(vagyok).

Addig kis (nagySmile türelmet kérnék.


zsemle, Lilla: Ismeritek a: Fórumok/Új hozzászólások menüpontot?


Re: Témák - Fórum - zsemle - 2009-01-14

Szia drága Lunda,

hát persze, hogy ismerjük, de én személy szerint kicsit lusta vagyok.
Valóban egyedül maradtál? Nagyon sajnálom, hogy Blondi elhagyott bennünket, de biztosan meg volt az oka.
Cirmi Macijával együtt Ti voltatok a FÉRFIAK a csapatban!
És természetesen türelmesek vagyunk, csak nehogy megszűnjön az oldal.

Üdv.zsemle


Re: Témák - Fórum - Berzsu - 2009-01-14

Szia Lunda!
Köszönjük, hogy egyedül is bevállalod a Fórum fennmaradását.
Azt hiszem, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy nagyon sokat jelent nekünk, hiszen nap mint nap tapasztaljuk az egymás iránti segítőkészséget, barátságot, jó indulatot...nem ragozom tovább, mert a megnyilvánulások ezt híven tükrözik. Az ember /lánya/ csak örülhet, hogy egy ilyen remek csapat tagja lehet.
Bár tudnék segíteni, de sajna én informatikai analfabuta vagyok és nem hiszem, hogy hasznomat vennéd. Cry De ha bármiben lehet segíteni, szólj.
Még egyszer hálás köszönet.


Re: Témák - Fórum - Dugo - 2009-01-15

Kedves Lunda!

Tudom, hogy egy ilyen fórum fenntartása nem kevés energiát igényel -na, és a tudásról nem is beszéltem-, de azt gondolom, hogy nagyon sok fórumozónak nagy segítséget jelent a szakmai profizmus és igazán baráti hangulat, amit az egészet jellemzi.
Kérlek, ha van energiád, ne hagyd, hogy megszűnjön, mert ebben az őrületben, biztos támaszt jelent sokunknak.

Ági


Re: Témák - Fórum - Kicsi50 - 2009-01-15

Kedves Lunda !

Nagyon sajnálom, hogy egyedül kellett maradnod, nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire fontos nekünk ez a fórum és milyen óriási segítség és ezt most már ezek szerint jó ideje Neked köszönhetjük. Nagyon szurkolok, hogy minél tovább legyen energiát, lehetőséged, kitartásod hogy fennmaradását lehetővé tedd nekünk. Sajnos ezenkívül nem sokat tehetek, mert igazán nem értek hozzá, de ismét szeretném megköszönni mind a múltbeli mind pedig a jövőbeli munkádat.

Köszönjük


Re: Témák - Fórum - gugu7 - 2009-01-15

Barátaim!

Valóban ziláltabb a fórum szerkezete, amióta ilyen népszerű. Ha megnézitek a minket figyelő oldalakat, bizony az üzletinek nevezett oldalak sorában mindenütt az elsők között vagyunk. (kezdőlap bal alsó sarka)

Annak érdekében, hogy Lunda a fejlesztés során jól kezelhető felületeket tudjon kialakítani a tagok javára, használjuk ki ezt a fejezetet arra, hogy az ötleteket, mint azt Zsemle is megtette írjuk meg, beszéljük meg itt.


Re: Témák - Fórum - S.Kata - 2009-01-15

Lehet, hogy én nem használom jól a keresőt, de például rákeresek egy kifejezésre és egy olyan topicra ugrik ami már 190 oldalból áll, végig kell lapoznom, hogy melyik oldalon beszéltünk róla. Vagy esetleg van valami egyszerűbb módja, hogy pont oda ugorjon, ahol a keresett témáról volt szó?


Re: Témák - Fórum - Lilla - 2009-01-15

lunda Írta:zsemle, Lilla: Ismeritek a: Fórumok/Új hozzászólások menüpontot?

Lunda!

Erről írtam a hozzászólásomban, hogy én ezt a menüpontot használom.

Én sem vagyok egy nagy számítógépes zseni, de ha tudok segítek.


Re: Témák - Fórum - Balázs - 2009-01-15

Lunda!
Cry Csak az előttem szólókat tudnám ismételni a Fórummal kapcsolatban. Minden reggel a Fórummal kelek, este fekszem. Ha valamit nem tudok (mindig ilyen van), vagy nem vagyok benne biztos, ez az első hely, ahol rákeresek. Nem vagyok képben a szakmai fórumokban (se internetes, se semmilyen), de nekem ez egyedüálló hatékonyság, segítőkészség tekintetében.

Ami nekem is nehezen megy, az a keresés. De ezzel meg sajnos az a baj, ami valamelyik nap már téma volt, hogy sok ugyanolyan témájú topicot nyitunk.
Nekem egyébként személy szerint tök mindegy, hogy a sport híreket látom, vagy más híreket. Sőt, ha nincsennek hírek, nekem az is mindegy, persze halovány lila ibolyám sincs, hogy egy honlapon ennek van-e, vagy nincs jelentősége. Szóval ezzel az egésszel azt akarom mondani, hogy nekem mindegy milyen, csak legyen, ha bírod még kitartással, türelemmel. És az eddigieket is ezúton köszönöm!


Re: Témák - Fórum - polika - 2009-01-15

Én is csak ismételni tudom Juditot. Még az sem zavar, ha nem megy a keresés. Eddig még mindig volt valaki a fórumon, aki megtalálta nekem.
Izgulok, hogy legyen erőd és működjön még hosszú évekig.


Re: Témák - Fórum - Johanna - 2009-01-15

Nekem nagyon kiszélesedett a kezdőlap, nem fér rá a képernyőre.


Re: Témák - Fórum - Kávé - 2009-01-15

Sziasztok!

Szívesen elmondom én is a véleményemet az oldal fejlesztésével kapcsolatban, hátha segíthetek ezzel a hatékonyabb működés érdekében.

Bár nem vagyok hozzászólásaimmal naponta jelen, de mint a szakma művelője, figyelem a fórumon történteket, ha fontosnak tartom, akkor igyekszem segíteni is.
Véleményem szerint - egyetértve az előttem szólókkal - a könyveléssel foglalkozóknak lényeges segítséget ad a fórum. Mivel mindig vannak új belépők, illetve a résztvevők tevékenysége igen széles, gyakorlati tapasztalataik eltérőek, ezért újra és újra felmerülnek azonos problémák. A régi fórumozók - fáradságot nem ismerve - igyekeznek az új tagoknak segítséget adni, de egy tematikusabban kialakított menü rendszer véleményem szerint megkímélné az aktív tagokat a többszöri ismétléstől.

Igaz, hogy ez esetlegesen a személyesebb hangvétel illetve a személyesebb, családiasabb légkör rovására is menne. DE ez a taglétszám növekedés sajnos ezzel jár.

Amennyiben az új tagok ugyanis nem kapnak segítőkész, és kedves támogatást, akkor nem fognak beszállni a csapatba, megnézik a megjelent információkat, hasznosítják esetlegesen azokat, de a saját tudásukat, tapasztalataikat nem fogják átadni. Kívül maradnak a fórumon annak ellenére, hogy regisztrált fórum tagok.
Lunda írta nemrég, hogy igaz hogy nagy a látogatottság, de az aktívan hozzászólók száma ezzel együtt sem növekedett lényegesen.

A családiasságot, a személyesebb kapcsolatokat igénylőket jól szolgálják véleményem szerint a szakmán kívüli topicok, illetve a találkozók.

Az általam javasolt tematikusabbnak minősített menü rendszer mappái például:
- nézd meg, fontos (figyelem felhívás, fontos, aktuális téma - ez segítene a könyvelőknek a határidős feladatokra vagy valamilyen változásra ráirányítani a figyelmet. A téma kifejtése már a tematikus mappában megnyitott, vagy a moderátor által átrakott topicokban történne)
-szja (esetleg külön az egyéni vállalkozókat, őstermelőket, munkavállalókat stb. érintő témák)
- áfa
- társasági adó és különadó
- ... így tovább minden adó és támogatás nemben
- számvitel
- munkaügy, bérszámfejtés, tb
- bevallások, adatszolgáltatások aktuális teendői
- bejelentések, könyvelők egyéb teendői
- egyéb témakör - még biztosan lehet a könyvelőket terhelő, és boldogító teendőkből szálanként kiemelni fontos témákat.

A dokumentumok, segédletek egy helyen való elérhetőségét jónak tartom. Ezt a topicot érdemes mindig teljes körűen átnézni, ha valaki valamit keres. Ha itt is lényeges bővülés lesz, akkor esetleg ezeknek az anyagoknak a csoportosítási igénye is felmerülhet.

Az általam leírtak ötletek, de mivel látható, hogy nagyon nagy az igény az adózási kérdésekkel kapcsolatos segítségre, az adónkénti csoportosítás véleményem szerint a jobb áttekinthetőséget, a hatékonyabb keresést támogatná.

További eredményes működést kívánok: Zs.


Re: Témák - Fórum - gugu7 - 2009-01-15

Nem beszéltünk össze, de már régóta valami hasonló az én elképzelésem is.

Kösz a részletes kifejtést!


Re: Témák - Fórum - Balázs - 2009-01-15

Szerintem nagyon jó elgondolás, amit Kávé írt, bár annyira sokan vagyunk és olyan sok dolgot ölel fel a mi szakmánk.
Én mindig elolvasom az olyan témákat, amivel lehet, hogy kapcsolatba kerülök. Per pillanat nincs az infóra szükségem, de elolvasom. Aztán előjön a téma, és nem találom (kár hogy nem lehet itt papírkákat ragszgatni, mint a HVG különszámba), amibe persze benne van az, hogy sok az azonos topic. Ezért aztán jön, amit Kávé írt: megkérdezem 2 ezredszer is.
Jó ez a felbontás, és a lehetne egy olyan saláta, amibe minden belekerülhetne, amit máshová nem tudunk beilleszteni. Esetleg lehetne korlátozni, hogy ne mindenki nyithasson új témát.


Re: Témák - Fórum - verocs - 2009-01-15

Kedves Lunda!

Nagyon nagy dolog már ez is Tőled, hogy ennyi energiát nem kímélve azon vagy, hogy ez a fórum fennmaradhasson. Rengeteg embernek nyújtasz ezzel segítséget, mert megmondom őszintén, lehet nem lennék teljesen naprakész a fórum nélkül. Kívánok nagyon nagy kitartást és erőt ahhoz, hogy fenn tudd tartani ezt a fórumot és szerintem a többiek nevében is beszélhetek, hogyha bármiben tudnánk neked segíteni, akkor szívesen megtesszük.


Balázs Írta:Esetleg lehetne korlátozni, hogy ne mindenki nyithasson új témát.

Ezt már régóta jó ötletnek tartom.

Kávé ötlete is nagyon logikus, talán még egy "egyéb(?)" témát biggyeszetnék a végére és ha esetleg valamelyik témához passzolna, akkor max átkerülhetne a megfelelő helyre.

Keresőhöz: amikor beírjátok a keresendő kifejezést, automatikusan az van az alján bepipálva, hogy a fórum címei közt keressen. ehelyett ha bepipálom hogy a hozzászólások között, akkor ha belemegyek a témába, akkor narancssárgával kihúzkodja azt a szót, amit megadtam és akkor csak azokat a hozzászólásokat kell átnézni.

Tényleg elég zavaró, amikor u.a. téma (szakképzési hj) többször is előfordul topic címként.

Családias hangulat miatt meg ne aggódjatok, az VOLT, VAN és LESZ!! :lol:


Re: Témák - Fórum - zsemle - 2009-01-15

Sziasztok,

Ha korlátozzátok a témaindítás lehetőségét, akkor szerintem előre egy részletesebb tájékoztatót kell tenni, hogy az új látogatók/tagok megismerjék a lehetséges témákat.

Üdv.zsemle


Re: Témák - Fórum - Cirmi - 2009-01-15

Tongue Lunda,kedves!

Itt a Maci Cirmije, ( Zsemle után szabadon )mindketten nagyon sok szép emlékkel jöttünk el a májusi találkozóról és sajnáljuk,hogy egyedül maradtál.
Nehéz munka amit itt elvállaltál,de egyben biztos lehetsz.Itt mindenki támogató szeretetettel vesz körbe és izgul Érted.
Én mikor a "közeledünk az 1000. fórumtaghoz"c.topikot indítottam,nem sejtettem,hogy ilyen rövid idő alatt megháromszorozódunk és még a kukucskálókról nem is beszélek!
Kérlek ,ha priviben,akkor abban,ird meg mi az amiben mi régebbiek-újabbak segíteni tudunk.
Köszönjük eddogi és ezutáni munkádat,Blondinak meg sikeres új életet kívánunk.


Re: Témák - Fórum - gkriszta - 2009-01-15

Kávé ötleteit nagyon jónak találtam. Bár őszintén, én még mindig megtaláltam, amit kerestem.

Lunda, köszönöm, hogy bajlódsz a fórummal. Erőt, kitartást, jó adag pozitív energiát küldök Idea . Ha nem lennétek - a gondolatra pánikroham fog el.


Re: Témák - Fórum - Tünde_44 - 2009-01-17

Szia Lunda!

Szomorúan olvasom, hogy Blondi elhagyott bennünket. Cry

Csak az előttem szólók kedves szavait tudnám ismételni, bízom benne ez a fórum a Te jóvoltadból nagyon-nagyon sokáig fennmarad.

Gondolom Klárira is még több munka hárul, ugye nem adjátok fel?
Annyira szeretnék segíteni Nekted, de nem értek hozzá... :roll: igaz tanulni sohasem késő.


Re: Moderátor - gugu7 - 2009-01-17

Barátaim!

Bizonyosan észre vettétek, hogy sok helytől eltűntek az idézetek. Én voltam. Kérlek inkább szólítsátok meg társunkat, fogalmazzátok a hozzászólást úgy hogy kitűnjön a kérdésre utalás. Az idézetek, sőt idézetek, idézetének, idézete rendkívül sok helyet vesz el az érdemi felületektől, nehezen olvashatóvá válik a téma.

Köszönöm: Klári


Re: Moderátor - joekobak - 2009-01-17

Klárika!

Ezen az azonosítási gondon esetleg egy automatikus sorszámozás is segíthet, más típusú fórumokon az gyakori megoldás.
Nem tudom, ezen a rendszeren alkalmazható-e? (Régebben a Magyar Rádiónak volt ez a fajta fóruma, ott a sok egymásba fonódó idézet nagyon zavarta az olvashatóságot).

János


(Idehoztam az ötletet, hogy Lunda jobban észrevehesse)


Re: Témák - Fórum - lunda - 2009-01-17

Mindenkinek aki eddig, és ezután leírja véleményét, biztatást és egyebeket köszönöm. Amire lehet nem figyeltetek, hogy azt írtam "ebből a szempontból maradtam egyedül", nem szabad elfelejteni, hogy Klári már nagyon régóta teszi amit tesz. Azt kell mondjam támogatása nélkül biztos nem folytatnám,

A tovább lépéshez, szükség lenne aktív segítőkre.
Ezért keresek 5-10 moderátor/szerkesztő-t.
Akik felvállalnak 1-1 téma aktív figyelését, és a témák karbantartását.

Aki érez magában pici érdeklődést ilyen faladat iránt az kérem jelentkezzen nálam PM.


Re: Témák - Fórum - NOVILL - 2009-02-24

Nagyon-nagyon ne haragudjatok rám, csak félve írom meg a véleményemet.
Nekem nagyon szem bántó a halványzöld alapon világoszöld írás. Mármint ez a témák felsorolásánál van, amikor pont keresgél az ember.
Biztos mást nem zavar, ha csak én írom. Csak egy észrevétel. Mert amúgy meg tényleg tökéletes a fórum, mihez kezdenék nélküle.
További jó munkát! Bea.