AktaForum a könyvelők szabad fóruma
Megint átverős levél - Nyomtatható verzió

+- AktaForum a könyvelők szabad fóruma (http://aktaforum.hu)
+-- Fórum: Könyvelés, számvitel, adózás (http://aktaforum.hu/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Fórum: Adózás, adók, bevallások, számvitel (http://aktaforum.hu/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Téma: Megint átverős levél (/showthread.php?tid=3879)Megint átverős levél - skorpio74 - 2019-07-15

"Kedves Kollégák!

Ne dőljetek be az ilyeneknek, mint ez is, mert ez egy adatbázist építő vállalkozás, aki VAT (áfa) számokból építkezik, aki visszaküldi, az fizetési kötelezettséget is vállal ezzel !!! 
B@N Your Business@Net GmbH

Winterhuder Weg 29
22085 Hamburg
Germany

Telephone: +49 40 22858744
https://www.v-r-e.eu


Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az alábbit tette közzé ezzel kapcsolatban ( http://www.zmkik.hu/hu/zala-megyei-keres...vel-110030 )

"Figyelemfelhívás - Megtévesztő levél*

Megtévesztő levelével keresi fel a vállalkozásokat B @N Your Business@Net GmbH (Hamburg). A levél a vállalkozás adatainak egyeztetését, a hiányzó adatok megadását vagy a rosszul megadott adatok javítását kéri. Azonban a levél egy szerződéses ajánlat is egyben, így az adatok kitöltésével, a levél aláírásával és visszaküldésével a vállalkozás szerződést köt a hamburgi céggel.

A szerződés három évre szól, évi 711 euró kiadást jelent, és ha a lejárat előtt a vállalkozás nem mondja fel a szerződést, az automatikusan meghosszabbodik, vagyis újabb évekre terheli fizetési kötelezettséggel a vállalkozást. A hamburgi cég az évi 711 euró befizetése fejében azt vállalja, hogy a vállalkozás adatait rendszerében nyilván tartja és honlapján elérhetővé teszi. 

A fentiek alapján felhívjuk minden vállalkozó figyelmét, hogy ne töltse ki és ne küldje vissza a dokumentumot. Kérjük, hogy megfelelő körültekintéssel járjanak el az ilyen típusú levelek kézhezvételekor."


Üdvözlettel: 

Zara László
elnök"


Sziasztok!

Újabb átverés van forgalomban, már az adótanácsadók is foglalkoznak vele. Remélem nem gond, hogy Zara Úr észrevételét közzé teszem, hátha hozzátok is befut ilyen levél.