A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dühöngő
Sziasztok!
Apeh - kontra őstermelő - kontra én, mint elektronikusan beküldő könyvelő.
07-én beküldtem a változást jelentő 180-ast, majd a bevallásukat. Visszadobták jogosulatlan beküldőként. Felhívtam az apehot, ahol közölte velem egy hölgy, hogy a 180-ast csak papiron lehet beadni, küldjem be a bevallást magánszemélyekre. (előtte egy másik hölgy az ellenkezőjét mondta!). Beküldtem elektronikusan a bevallást. Visszadobta jogosulatlanként. Emailen beadtam a 180-ast ismét és láss csodát: elfogadták és a 7-én beküldött bevallásokra jött az üzi, hogy feldolgozták!

Üdv: Erika
Válasz idézéssel
Szia Enikő!

Tiszta szívből megértelek! Én az ősi termelőkkel jártam így. Mivel kértek adószámot már csak a magánembert láttam. Kérdeztem január 5-én, hogy kell-e új regi. Válasz jött, a trv. idézete február 24-én. Közben jól meguntam a várakozást február 6-án megcsináltam az új 180-ast. Felpakolták 26-án.

Ennyi!
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
Kedves Enikő !

Megértelek én már ezen túl vagyok, a kis lányom esetében szembesültem ezzel a gonddal, hát így ismeretlenül is állíthatom, hogy kb. ugyanúgy morgolódtam mint Te, de sanos nem segített a dolgon, csupán ha ugyanazt végig csináltam mint Te .

Ne is keress benne értelmet, logikát sajnos ez van.

Üdv.
Azért ne feljetsd el, hogy az Életben vannak csodálatos dolgok is !

Kicsi
Válasz idézéssel
Sziasztok!

Velem is most esett meg egy dolgog. Van egy magánszemély ismerősöm, akinek évek óta én csinálom az adóbevallását, és mikor behozták ezt az elektrongyos bevallást, annak rendje módja szerint meghatalmazott és regisztráltam magam. Tavaly kiváltotta bérbeadásra az adószámot. Tegnap beküldtem a 0753 bevallását és ma vettem észre hogy jogosulatlan beküldőnek minősített és visszadobta a bevallást.
Felhívtam őket, és kiderült, mivel régen nem volt adószáma, azt a bevallást ami az adószám is szerepel nem fogadják el, és újból adjak be egy regisztrációs 180 vagy 181-es bevallást.
Ugyanarról a személyről van szó könyörgöm, de még csak nem is egyéni vállalkozó.
Válasz idézéssel
Sziasztok!
A hugom még csak nem is költözött sehova és összekeverték egy vállalkozóval, kihoztak neki több száz ezres tartozást /soha nem is volt vállalkozó/, kedvesen kioktatták, hogy neki kell lerendeznie, mert egyezik a nevük, már két hónapja intézi és még mindig ott fityeg az ő nevén a tartozás.Ennyire tökély a rendszer, mert mit számit, hogy a többi adat nem egyezik.
Válasz idézéssel
Klári! Deja vu!! Mult héten hív a férjem egyik barátja, levelet kapott APEH-tól 8 napon belül nyújtsa be a 0653 szja bevallását. Gondolkodom tavaly én csináltam neki. Mi lehet a gond? Elküldted?Elküldtem. Ja igen: költözött JNSZ megyéből Csongrádba.
Üdv Jolcsi
Válasz idézéssel
Sziasztok!

Ma kínomban, már csak röhögtem.

ÜF jön, hozza alkalmazottjának írt levelet, miszerint ha nem nyújtja be a 0653-as bevallását, meg 200 e a bűnti lesz. Másik kezében bevallás + feladóvény még tavaly április 2-ről.

Hívom levélen lévő ü.i.-t, mondom adóazonosítót, mondja: Látom a befizetést, kérdem, mi a teendő. mert a bev.másolat nálam, meg a vény. Csönd, (fejvakarás) kérdés, nem költözött 2007 elején a munkavállaló. De mondom a XI. ker.ből P.megyébe. Örömteli felkiáltás, "Hát ez az akkor a bevallás már a megyében van". Azt mondja: átmegyek a másik rendszerbe. Szünet, "meg van a bevallás". Kérdem: mikor találkoznak. Válasz: nyugodjak meg nem lesz bírság, és csak telefonáljak a tisztázás végett, mert több ezer levelet küldtek ki, és biztos lesz még ilyen eset.

Mint tudjuk a régiókon belüli nyilvántartások egységesítése nem sikerült egy év alatt sem, még minden megyénként van. Azt viszont nem tudtam, hogy a mezei adóalany, ha lakcímet változtat az ő kis adóazonosítóján lévő cucc nem megy vele.

Most már csak abban bízom, hogy bírságoló határozatot nem fog kapni árva lakatosunk, mert előbb-utóbb csak randevuzik az a fránya bevallás a befizetéssel
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
Szia Lunda!

Érdekes jelenség. Külső szemlélő aki nem tag az nem is látja, hogy itt üzenőfal is létezik. Kinek akart üzenni? Ezért regisztrálnia kellett.
Válasz idézéssel
blondi Írta:mostmár semmit
most csak az üzenet röpült

kati1012 Írta:Sziasztok!

Mit akar az üzenőfalon jelenteni "HALÁL"?

Miről maradtam le?
Én szívessen adok szárnyakat ha kell. Confusedaa:
“software is like sex : it's better when it's free..”
Válasz idézéssel
Ennyi agyament ráérő ember, de mit keresett itt?
Válasz idézéssel
mostmár semmit
most csak az üzenet röpült

kati1012 Írta:Sziasztok!

Mit akar az üzenőfalon jelenteni "HALÁL"?
Naná, hogy normális vagyok.
A hangok is megmondták.
Válasz idézéssel
Drága barátunk képes volt szerintem csak ezért beregisztrálni
Üdv rwinke

The book of love is long and boring
And written very long ago
It's full of flowers and heart-shaped boxes
And things we're all too young to know
Válasz idézéssel
Sziasztok!

Mit akar az üzenőfalon jelenteni "HALÁL"?
Válasz idézéssel
Ha már itt tartunk, nekem is volt egy jó kis esetem. Ev. leszázalékoltatta magát. Szolgálati idő elismerési határozat megérkezett, amin nem ismerték el a 2000-es évét. (Abban az évben is főfogl. ev. volt.) Papiralapú NYENYI beérkeztetve. Telefon a TB-hez, ahol az ügyintéző elmagyarázta, hogy az ezévi nyomtatványok feldolgozásakor egy kis baki csúszott közbe, és nem kerültek be a rendszerbe. DE! Küldjem be a másolatot a másolatról, és irjak igazolási kérelmet, hogy mért most küldöm, nehogy megbirságoljanak a késedelmes beérkezés miatt. Az ő hibájukból nem lett feldolgozva, de én irjak igazolási kérelmet. Nem irtam. Beküldtem a Nyugdij Osztályra a NYENYI fénymásolatát, és lássatok csodát, elismerték az 1 hiányzó évet. Mi ebből a tanulság? Elrakosgatom a NYENYI-t. Majd kiderülhet még menet közben, hogy hány embernek nem dolgozták fel azt, amiért mi vért izzadunk, hogy minden időben, pontosan, precizen elkészüljön.
Üdv: Ilona
Válasz idézéssel
Sziasztok!
Elképesztő!
Na ezeket a sztorikat olvasva már tudom: nem leszek nyugdíjas.
Ugyanis nem fogom megérni. Agyvérzést kapok vmelyik hivatal küszöbén.
Válasz idézéssel
Apukám szolgálati idő elismerésével bajlódunk. Első neki futásra minden oké volt. Majd közölték nem fogadnak el két évet ami jelzem be van irva a munkakönyvebe. A nyufinál nincs adat róla tehát szerintük akkor nem is volt. Ahol dolgozott már rég nincs meg és akinek az iratokat kell őrizni erre az időszakra nincs adata, mert leégett az iroda. Kértek tanutak, kimentek meghalgatták, majd közölték nem hitelt érdemlő módon tanuskodtak.
Pont ez a két év hiányzik, hogy nyugdijas legyen.
Kész agyrém az egész.
Természetesen munkaügyi bírósághoz fordultunk, ebben a hónapban lesz az első tárgyalás.
Kínomban azon röhögök, hogy amikor a mnypt-nek is kell már nyugdijat fizetni, hogyan fog történi, lehet akkor oldódik meg az ország gondja, mert alig lesz valaki akinek nyugdijat kell fizetni, mert nem tudják a szolgálati idejüket igazolni.
Sokan azt sem tudják mnypt tagok e vagy ha igen hol. Még 30 éves sincs de már tizenakárhány munkahelye volt, aki esetleg nem fizetett utána semmit, netán be sem jelentette. A dolgozónak adott papirok (tapasztalatom szerint) már egy fél év múlva sincs meg.
Maresz
Válasz idézéssel
Klári!

Megdöbbentő az esti meséd, és felháborító is!

Mire én nyugdíjba megyek, ilyen problémám biztosan nem lesz, na nem azért mert én olyan optimista vagyok,
HANEM ADDIGRA MÁR NYUGDÍJ SE LESZ!!!
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
Ide illő kis történet.

Barátosném megöregedett és úgy gondolta itt az ideje nyugállományba vonulni. Mivel a papirokkal mindig hadilábon állt megkért istápoljam már ez ügyben. Elkocogtunk a megyei Nugdíjbizt.Ig.hoz, beadtuk a kérelmet májusban. Megjött a határozat októberben, megállapították a nyugdíjat (addig előleg one). Közölték, hogy 1988-1993 időszkra nincs jövedelem adat, mert a TÁKISZ nem adott és egy kormányrendelet alapján a TÁKISZ átszervezésekor, ott az adatokat megsemmisítették. Szolgálati idő van jövedelem nincs.
Közalkalmazott volt ebben az időszakban és nem önadózó, a papírjait, meg 5 év után jól kidobta.
Kérelmet írtunk a Regionális Igazgatósághoz, ugyan szíveskedjék igazolni az érintett időszak adóköteles jövedelmét , mert a NYBiz nem leli és az APEH igazolást viszont elfogadja. Jött a válasz a Folyószámlakezelési Főo-tól tegnap: a szolgálati idő elismerését kérje a Nyugiz.Ig-tól. Felhívtuk az ügyintézőt. Kellő tisztelettel elmondtuk, hogy nem a szolgálati időt kértük, hanem az adóköteles jövedelmet. Válasz olyat az ő osztályuk nem adhat ki csak ilyen elutasító levelet. Kértük tán adná át annak a főo-nak aki tud. Válasz olyat csak az Ügyfélszolgálat tud, de a levelet már irattározták, forduljunk az Ügyfélszolgálathoz. Telefon Ügyfélszolgálatra, válasz csak írásbeli kérésre adnak igazolást.
Szóval ott tartunk mint novemberben.

Tanulság:
-Az ügyfélnek kell tudni az APEH Regionális Ig-on belül melyik főosztályra tartozik egy ügy, ki jogosult intézkedni, mert ha csak úgy lazán ír az APEH-nek, nem a megfelelő helyen landol a levél és büntiből visszamehet az indulásra.
- Aki közalkalmazott volt ki ne dobja a bevallását, foglalkoztatói igazolását, mert a TÁKISZ megsemmisítette az adatokat, esetleg nyoma sincs, hogy évtizedekig akár arra járt.
- Aki bárhol dolgozott - mert nemcsak a TÁKISZ-szal lehet baj -nehogy szót fogadjon az 53-as bevallás alján lévő felhívásnak, hogy .......december 31-ig őrzendő. Őrízze meg legalább addig amig el nem megy nyugdíjba.

Esti mesémnek vége. Öreg fiúk, öreg lányok aludjatok szépen, álmodjatok jövendő szép nagy nyugdíjatokról.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
Szia Klári!

Ez nem semmi!
És aki a 17-est kérte az egyáltalán tudja hogy azt csak a benyújtást követő 30. napon könyvelik fel? Ha igen, akkor ez "kész átverés", mert gondolom "kifut" az időből az ÜF és akkor jön bírság. Confusedbp:
Tünde
Válasz idézéssel
Sziasztok!

Egy idevaló történetecske!

ÜF 0-ás igazolást kért, és a pénzügyes átutalta illeték számlára a 2000 forintot. Igazolás rendben. Két hónap múlva jön egy 4 oldalas határozat, miszerint 2000 Ft mulasztási bírsággal súlyják a céget, mert az eljárási illetéket nem fizette meg időben. A rendelkező részben leírják, hogy megállapítoták a 221-es adónemre nem fizetett 2000-et de látják, hogy egy másik illetéken ott fityeg a 2000 tévesen és kérik a céget a 17-es benyújtására. Majd hosszasan részletezik a birság kiszabás és mérséklés törvényi lehetőségét és közlik, hogy 100%. A harmadik oldal alján megjegyzi, ha befizeti a cég az illetéket akkor mulasztási bírság fizetési kötelezettség nem terhei.

Mélyen elgondolgoztam. A rendcsinálást pont itt kell kezdeni? Olyan sok kapacitás van, hogy 2000 Ft átvezetése érdekében 4 oldalas határozatot kell hozni és tértévényesen elküldeni?
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
gugu7 Írta:Sziasztok!
Jó volna tudni az alatvédelmi onbutzmanus mit szól hozzá?

Azthiszem ezt én meg is kérdezem tőle. Főleg, hogy a magyarorszag.hu is hasonlo ( ott csak median-van ) viszont bejelnetkezés után is gyűjt adatokat.
Szóval nem jól van ez így szerintem de nagyon.
“software is like sex : it's better when it's free..”
Válasz idézéssel
Sziasztok!

Hogy én miből maradtam ki! Confusedbk: Hiába aki úr, az a pokolban is úr!

Szerintem nyugodtan maradjon meg ez a kis fejezet, pontosan ilyen és ehez hasonló anomáliák elmondására, mert valahol azért csak meg kell kérdezni, hogy hogy is van ez?

Jó volna tudni az alatvédelmi onbutzmanus mit szól hozzá?
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
Hamár ide jutottunk, meghagyom.
Főleg a csatolt képet látva. Azt hiszem itt valakinél elgurultak a gyógyszerek.
Az sem semmi, hogy a median-nak tovább adja az APEH-az adatainkat, de hogy google is gyüjtiheti, túl megy minden hatáton. De ezt nem kellene és nem is szabad szerintem ennyiben hagyni.! (Gondolkodjunk egy picit együtt ebben a kérdésben.)
“software is like sex : it's better when it's free..”
Válasz idézéssel
Jól mondod Tündi! Kukába az egészet! Nincs szükségünk ilyen "főcímre". Aki dühöngeni akar menjen máshova, bőven fog ilyen lehetőséget találni.
Válasz idézéssel
Lunda, akkor ezt a "Dühöngő"-t nem lehetne eltávolítani?
Eddig sem volt rá szükségünk, és ezután sem lesz! :lol:
Ugye lányok, fiúk?
Tünde
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég