A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
EKHO
Myletter Írta:Sziasztok!

Rokkantnyugdíjas ekho-s szja bevallását kellene megcsinálnom, de én még eddig nem találkoztam ekho-val. Számlákat ad ki, januárban pedig kapott összesített igazolást az ezekre kifizetett jövedelmekről. Kérdésem, hogy a kiadott számláknál a teljesítés dátumát kell figyelembe venni vagy a kiegyenlítés dátumát? Tehát, ha 2008 decemberi a teljesítés, de csak 2009 februárban egyenlítették ki, akkor az beleszámít-e a 2008-as jövedelembe?

Sajnos nem kaptam még választ, ezért újra felteszem a fenti kérdést.

Vica
Válasz idézéssel
Sziasztok!

Rokkantnyugdíjas ekho-s szja bevallását kellene megcsinálnom, de én még eddig nem találkoztam ekho-val. Számlákat ad ki, januárban pedig kapott összesített igazolást az ezekre kifizetett jövedelmekről. Kérdésem, hogy a kiadott számláknál a teljesítés dátumát kell figyelembe venni vagy a kiegyenlítés dátumát? Tehát, ha 2008 decemberi a teljesítés, de csak 2009 februárban egyenlítették ki, akkor az beleszámít-e a 2008-as jövedelembe?
Válasz idézéssel
Nagyon köszönöm a segítséget!!

joekobak Írta:Szia Yokozuna!

Az M lapon 0909-12 a 610-623 soron kezded, az összesítés automatikus az A lapon a 0908-02-03 93-97 sorokban.
Válasz idézéssel
Szia Yokozuna!

Az M lapon 0909-12 a 610-623 soron kezded, az összesítés automatikus az A lapon a 0908-02-03 93-97 sorokban.
Üdv.: János
Válasz idézéssel
Sziasztok!

Légyszi segítsetek!

Most kivételesen van egy EKHO-m és nem tudom az hol kell valani, a 0908-n
nem találom............

:oops: :oops:

Kérlek segítsetek!
Válasz idézéssel
Köszönöm szépen!

Üdv. Brenda
Válasz idézéssel
Ja!...még itt is olvasgass!!!

<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.haszon.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=271&Itemid=27">www.haszon.hu/index.php?option=com_cont ... &Itemid=27</a><!-- w --> - 23k -

A járulék fizetése alól nem lehet kibújni,legalább a minimálbér után meg kell valahol fizetni.
Nekem a kérdésed nem pontos,igy csak tapogatózom.
"Ne veszitsétek el a fejeteket.
Az élet még szeretné megsimogatni."
Válasz idézéssel
Brenda!

Sajnos nincs benne gyakorlatom,mivel mindenkit lebeszéltem erről a "luxusadóról" De ajánlom figyelmedbe ezt az összefoglalót.

<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.kalkulator.hu/?fejezet=5&wa=hk05&cid=19315">www.kalkulator.hu/?fejezet=5&wa=hk05&cid=19315</a><!-- w --> - 64k -
"Ne veszitsétek el a fejeteket.
Az élet még szeretné megsimogatni."
Válasz idézéssel
Kedves Tagok!

Tudna valaki válaszolni nekem, arra, hogy ha valaki megbízási szerződéssel dolgozik, akkor adózhat ugyanakkor az EKHO szerint?

Ha igen, és év elején nem választotta az EKHO-t, de év közben átvált EKHO-ra, akkor az adóbevallásnál visszakapja egész évre a különbözetet, vagy csak attól az időponttól számít, amikor váltott?

Üdv. B.
Válasz idézéssel
Szia Judit!
Balázs megszokta már a bölcsit?
Köszi a válaszodat, sejtettem, hogy nem egy gyakori tevékenység ez, de gondolom valami módja csak lehet, mert külföldi előadók is jönnek hozzánk turnéra, meg magyarok is járnak ki fellépésekre.
Az ismerősöm is azt mondta, próbál puhatolózni, de nem nagyon akarnak nyilatkozni hasonszőrű társai.
Így jár az aki jogkövető állampógárként szeretne boldogulni.
Válasz idézéssel
Szia Polika!
Azért ne legyünk olyan bizalmatlanok. Van két artista haverunk (nem lepedő akrobaták). Tényleg járnak külföldre, ha kapnak jó szerződést.
Segíteni azt nem tudok, mert nem kértek fel (és ide egy homloktörlős smile-t tennék), lévén, hogy ők másképp intézték ezt....remélem érted.
Amit engedély ügyben megtudtam, leírom, de benne van, hogy a háromnegyedét nem értettem, de majd jönnek a többiek és felhomályosítanak. Ja, és a lánykák magyar cég munkavállalóiként mentek volna ki. Én a munkaügyi központot hívtam, de baromira nem értettük egymást. A nő elmondta, hogy ha egyénileg mennek ki, akkor a külföldi munkáltatónak kell munkavállalásit küldeni (hova, kinek, passz) és ha megvan a munkavállalási akkor sima ügy. Na azt nem tudta, hogy nekem nem annyira. Mondogattam, hogy én munkavállalóként akarom őket kiküldeni, azt mondta, hogy az akkor kiküldetés és az OEPnél 101-es nyomtatványon kell jelenteni.
Tekintve, hogy felhomályosodtam, hogy ez milyen tevékenység lesz és úgy ítéltem meg, hogy ha nem "az" lenne, akkor is meghaladná a képességeimet, így nem fektettem további energiákat a kutakodásba. De ha a többiek írnak, akkor elolvasom, hátha ...
Válasz idézéssel
Egy ismerősöm megkeresett, hogy milyen vállalkozási formát ajánlanék neki. Eddig táncoltak, táncot oktattak, de mostmár inkább az akrobataság felé vennék az irányt. Kezdenek ajánlataik lenni bel és külföldi fellépsekre, de számlát kérnek.
Ismerem őket, ezért nem is gondoltam semmi furcsára, amikor Balázs-Juditnál meglehetősen tanulságos dolgokat véltetek. Szóval ők bizti, hogy szerepelni mennének.
Szerintem lehetnek egyéni vállalkozók, de csinálhatnak bt-t illetve kft-t is.
Szerintetek melyik a jobb?
Ahogy olvastam valahonnan be kell fizetniük a minimálbér utáni sarcot, a feletti rész lehet ekhos, vehetnek úgy is ki pénzt, akár még a társaságból is. a cirkusz és táncművészet is benne van.
A külföldi fellépések áfáját a megrendelőnek kell fizetni?, azt írja az áfa törvény, a teljesítés helye ahol fellépnek.
Akkor a belföldi fellépésekre akár mentesre is bejelentkezhetnek, nem számít bele a külföld? Ha még kicsit olvasgatnék lehet, megtalálnám, de hátha valakinél van ilyen eset.
Nem tudom kellenek-e valamilyen különleges engedélyek, vagy milyen hivatalben érdeklődjenek.
No és milyen költségeket számolhatnak el? Gondolom a fellépő ruhák, utikötség, szálloda. A külföldi autópálya matrica után is kell fizetni természetbeni adókat?
És még mi lehet?
Válasz idézéssel

Fórumra ugrás:

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég