A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Számlázás
Húú még egy kérdés a visszadobott számlákat is küldjem a helyesbítő számlákkal együtt?
Válasz idézéssel
Köszönöm a segítséged.Persze,hogy értem csak bosszantó mert túl sok jelentősége nincs,de szabály az szabály.Mégegyszer köszi.
Válasz idézéssel
Nincs jelentősége.
A kézzel kiállítottál olyat hogy lehúzom javítom szignózom el szokták fogadni. A teljesítési időpont áfa kulcs nem szeretik, ha így javítják. Bár hogy tam vagy am nem sok jelentősége van szerintünk, de nem szerintük, ha érted.
Maresz
Válasz idézéssel
Kézzel lett kiállítva a számla.Van jelentősége?
Válasz idézéssel
Én helyesbítő számlát állítanék ki.
Gondolom vissza kell adni a számlákat, ha átutalták akkor biztosan le kellett könyvelniük.
Teljesítési időpont a régi, a szla kelte a mai, hivatkozás az eredeti számlára, az összeg +- azaz szla végösszege nulla, változás csak az áfa kulcs megnevezése.
Maresz
Válasz idézéssel
A visszadobott számlákat lehet stornozni?Áprilistól decemberig vannak,ráadásul már átutalták az összegeket.Igaz adót nem érint csak tartalmi hibás.
Válasz idézéssel
Áfa tv. 169§
k) adómentesség esetében, valamint abban az esetben, ha adófizetésre a termék beszerzője, szolgáltatás igénybevevője kötelezett, jogszabályi hivatkozás vagy bármely más, de egyértelmű utalás arra, hogy a termék értékesítése, szolgáltatás nyújtása
ka) mentes az adó alól, vagy

Mi be szoktuk szuszakolni az áfa kulcs rovatba vagy felé írjuk, az összege pedig 0.
Maresz
Válasz idézéssel
Alanyi adómentest választott.Ha ráírom a számlára,hogy mentes az adó alól,akkor az áfakulcshoz tartozó rovatkát kihuzzátok?Oda nem fér ki a mondat.Ti hogyan csináljátok?
Válasz idézéssel
Szia!
Először is azt kell tisztázni, hogy alanyi mentességet választott ev, vagy kizárólag tárgyi adómentes tevékenységet választott a bejelentkezéskor.

Különben meg a kötelező fejtágításon hívták fel a figyelmet, hogy ilyen mint TAm Am nincs. Csak olyan, hogy mentes az adó alól az áfa tv ilyen olyan paragrafusa alapján. Ja! vagy áfa körön kívüli.
Maresz
Válasz idézéssel
Kérlek segítsetek.Egy egyéni vállalkozó alanyi adómentes és egészségügyi szolgáltatást végez.(doktor mellett van)A számláin TAM van írva.Visszadobták a számláit,hogyan javítható?Valamint a számlán egyszerűen csak kihuzza az áfa rovatot vagy beírja,hogy AM?
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 2 Vendég