A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Más téma
Ica!
Helyesbítés, nem változik a befizetendő adó!
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
Válasz idézéssel
Szaiaztok

a 908-ON LEDTAM AZ am KISKÖNYVESEKET.
2 EMBERT FELCSRÉLTEM, A bélyegek árát stb. nem a megfelelő emberhez irtam.
Ez esetben, helyesbités vagy önrevizió???
/nekem jobban tetszik a H
elöre is köszönöm
Ica
Válasz idézéssel
Sziasztok!
Nem találtam jobb helyet a kérésemnek.
A fórumozók közül valaki /sajna nem emlékszem, hogy ki/ régen csodaszép háttérkép letöltési lehetőséget adott meg, akkor ki is használtam / ez év elején lehetett / de újra kellett telepíteni a gépemet és azóta nincs meg a gyönyörű katica bogaram. Ha valaki tud segíteni nagyon köszönöm.
Üdv
Katla
Válasz idézéssel
Hát igazad lehet, viszont áfában mindenképpen visszajön neki a pénz, ha mást nem annyival kevesebbet kell neki befizetni.
Erika
Válasz idézéssel
Igen, levonásba helyezheti tehát "nem veszne el" a pénz. De őt az bosszantotta fel, hogy vétlen volt a balesetben és mégis neki kell most így karácsony előtt kp-ben több mint 100.000.- Ft-ot kifizetni amit ugye így kp-ben soha többé nem lát. Az pedig hogy a biztosítók ilyen gyakorlatot folytatnak csak az ő belső szabályzataik rögzítik semmilyen törvény nem kötelezi őket. Szerintem így az áfá-val növel számla értéket a biztosító ki fogja fizetni a szerelő műhelynek és a biztosítók TM tevékenysége miatt nem tudja érvényesíteni.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
Na de az ügyfeled beállítja a számláját az áfa bevallásba és visszaigényli utána az áfát. Akkor azzal az áfával mi lesz?
Erika
Válasz idézéssel
Köszönöm a segítséget! Egyébként elmesélem hogy tegnap mi történt az ügyben. Az ügyfelem piszokul fel volt háborodva, hogy még neki kell kifizetni az áfá-t mikor nem ő okozott kárt. Nem hagyta nyugodni a dolog. Felhívta az APEH-ot és a PSZAF-et hogy jól van-e ez így. Mindkét helyen azt a választ kapta hogy ilyet nem csinálhatnak a biztosítók. Ilyen törvényi felhatalmazásuk nincs, hogy az áfá-t ha áfá-s egyéni vállalkozással hozza őket össze a sors a károsulttal fizettessék meg. Úgyhogy igéerete kapott a biztosítójától hogy mégsem így kell neki intézni, a biztosító az áfá-t is kifizeti a szerelő műhelynek. Továbbá gyanús hogy annyira berágott erre a biztosítóra hogy feljelenti emiatt a PSZAF-nél! Ezt csak azért írtam hogy mivel a biztosítás TAM tevékenység és az áfá-val nem akarnak mit kezdeni azért ez a bevált gyakorlatuk nem biztos hogy annyira frankó!
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
Johanna!

Az első gondolatom nekem is ez volt, de ugyebár mivel az egyszeresben pénzforgalmi szemlélet szerint könyvelünk, csak az áfa kerül kifizetésre a vállalkozó részéről. A pénzt is a javító cég kapja. Én azt gondolom, hogy jó az, amit Mónika írt, hiszen neki az se nem költség, se nem bevétel pénzügyileg.(hozzáteszem, hogy én is azt írtam le először, amit te, azaz egyéb bevétel-egyéb kiadás, de aztán kitöröltem, amikor végig futtattam a gondolataimban még egyszer)
Erika
Válasz idézéssel
Szia Mónika!

Nem akarok belekotyogni, de én az egyszeresben a biztosító kártérítését lekönyvelném egyéb bevételként,
a javítási számlát pedig költségként, ugyanúgy, ahogy a kettős könyvvitelben.
Johanna
Válasz idézéssel
Hát ezzel most megfogtál! Kettősben én eddig úgy könyveltem, hogy T523, 466 K 4541, de itt a fórumon olvastam, hogy mások a 8-ba könyvelik, hiszen a biztosító által átutalt összeg a 9631-re megy, mert elvileg kapsz egy értesítést a biztosítótól, hogy átutalta a nettó összeget a javító cégnek.
Egyszeresben, ha jól végiggondolom, akkor az a jó, amit leírtál, hiszen azzal, hogy a biztosító átutalja a pénzt a javító cégnek, az ev-nál pénzmozgás nem történik, tehát nem könyveled. Igen, most már tiszta, eredménybe nem számító kiadás lesz. (egyszeresben még nem volt erre példám, de még lehet, ez most már így meg is marad bennem remélem)
Erika
Válasz idézéssel
Köszi Erika, nagyon szuper vagy. Könyvelésbe pedig a költséget eredménybe nem számító kiadásba teszem, ugye??
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
Szia Mónika!

Az idei évem csak ebből állt, igaz Kft-nél. Szóval ez úgy működik, hogy az ev. kap egy rendes számlát a javító cégtől, az áfát kifizeti nekik, akár kp-ban, akár utalással, a biztosító a számla alapján elutalja a nettó összeget a javító cégnek.
Ehhez a számlát a biztosító bekéri ügyintézés erejéig, s majd visszaadja. Addig legyen róla egy másolat, amit könyvelsz, aztán légy résen, hogy visszakapd az eredeti számát.
Erika
Válasz idézéssel
Sziasztok! Véleményetek kérem: egyéni vállalkozó tgk-ja balesetben megsérült, nem ő volt a hibás a kötelező biztosítója rendezi a kárt azonban a kárbejelentőn nyilatkozott hogy mint ev. üzemelteti ezt a gépjárművet. Most hogy végeztek a szervízben az autó javításával kérik tőle kp-ben a javítási költség ÁFA összegét, merthogy mivel ő áfa körös Ev. ezért az áfa összegét majd levonásba helyezheti. Kérdésem: ilyenkos az egész javítás + áfa összegéről fog kapni számlát, gondolom a nettó értéket ez esetben eredménybe nem számító bevételként könyvelem. Azonban mi alapján fogja így a biztosító a számla nettó értékét kifizetni a javító műhelynek? Van valakinek ilyen tapasztalata? Jól van ez így? :oops:
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
Klári!
Ettől a választól "féltem", köszönöm! Tehát induljon el hivatalos feljelentés formájában mindenképpen a rendőrségen, és keressen fel egy karakán ügyvédet!
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
Szia Mónika!
Úgy vélem, kedves jó barátod ügye nem ennyire egyszerű mint az látszik és profi ügyvéd nélkül nem ajánlom, hogy bele vágjon. Tudom, hogy költséges és macerás, hisz Őt csapták be, de annyi helyen szükséges eljárást inditani a csalók ellen, olyan szövevényes, hogy azt mezei ember ismert hijján nem tudja végig csinálni.
Van benne cégjog, amit jól érzel, mert a céget töröltetni kell. Van büntetőjog, mert a csalók ellen lépni kell. Van polgári jog, hisz kár érte barátodat és társát. Ez több összefüggő eljárást jelent, aminek a sorrendje, helye távol esik a mi szakmáktól. Példával tudom mgyarázni. A CB nem fogja a céget törölni, mert barátod azt mondja, bizonyítania kell, hogy azt csalással és nem Ö alapította, ehez a rendőrség vagy ügyészség jogerős végzése kell, miszerint nem Ő hanem ismeretlenek az Ő akkor már hamis okiratával visszaélve alapították a céget. Nem tudom ki kilyen formában kezdeményezheti ezt az eljárást. Gondolom feljelentést kell barátodnak tenni, de hogy a rendőrségen és milyen tárgyban azt már csak sejtem. Az is lehet, hogy az ügyészség jár el, hiszen mint írtad már a VPOP is nyomott és nem tudni annak mi az eredménye és hol tart az ügy. STB
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
Sziasztok!
Véleményeket, esetleg tapasztalatokat kérek az alábbi ügyben.
A barátnőm férjének az összes iratát ellopták még 2000-ben. Rendőrségi jegyzőkönyv készült az eltulajdonításról, szerencsére. 2002-ben becsöngetett hozzájuk a VPOP házkutatási paranccsal, ugyanis a barátnőm férjének a papírjaival visszaéltek és céget /talán cégeket/ alapítottak és nagyértékű csalást követtek el, szerencsére meglobogtatták a rendőrségi jegyzőkönyvet, így a vámosok továbbálltak. Telt-múlt az idő..... tegnap előtt kaptak egy cégbírósági határozatot amelyben megbüntették 100.000.- Ft-ra mint BT kültag mert kiderült, hogy ebben a cégben a beltag is olyan személy akinek szintén az ellopott irataival visszaéltek és Ő a másik károsult "törvényességi felügyeletet" kért, ami miatt az én ismerősöm változásbejelentési kötelezettséget mulasztott el.... :?: Tegnap az ingyenes céginfó-ból lekértük a cégkivonatot és valóban kültagként szerepel, a másik személy pedig a beltag. Azon kívül, hogy a cégbíróságnak erre a levélre hivatkozva megírják az eltulajdonítás tényét.... mit lehet, kell még tenni?
Mit jelent a "törvényességi felügyelet"??
Szerintetek hová kell fordulni hogy a céget "felfüggesszék"? Végrehajtás nincs a cég ellen, az adószáma nincs felfüggesztve... Ügyvéd nélkül saját maguk, esetleg az én segítségemmel szeretnék töröltetni a kültag viszonyát, azonban lövése sincs mi lehet ennek a módja. Szerintetek??
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
Szia Tündi!

Nagyon szépen köszönöm!

További jó munkát, és szép napot kívánok Neked, üdv., Kitty
Válasz idézéssel
Szia Kitty!

<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.e-beszamolo.irm.hu">www.e-beszamolo.irm.hu</a><!-- w -->
Válasz idézéssel
Sziasztok,
Légyszi segítsetek: hol tudok ingyenesen mérlegadatokat lekérni? Nagyon köszönöm előre is a válaszokat. :-)

Üdv., Kitty
Válasz idézéssel
Sziasztok!
Úgy gondolom ide írhatok, mert ez itt a más téma és kapcsolódik is a könyveléshez.
Gyesen vagyok és szeretnék itthon dolgozni... gyakorlatom van. Bármilyen megoldást szívesen vennék!
Email címem: <!-- e --><a href="mailto:cornerstar75@citromail.hu">cornerstar75@citromail.hu</a><!-- e -->, vagy skype: cornerstar1975
Válasz idézéssel
Nagyon köszönöm. Nekem ez teljesen új. Pénzmosási szabályzatot sem kell készíteni, és beküldeni?
Üdvözlettel: Zsóka
Válasz idézéssel
Szerintem az egyéb, meg kiegészitő miatt nincs!
Válasz idézéssel
Kft. főtevékenysége Biztosítási ügynöki, brókeri tevékenység. További tevékenységei: Egyéb pénzügyi kiegészítő tevékenység; Kockázatértékelés, kárszakértés; Biztosítás, nyugdíjalap egyéb kiegészítő tevékenység.
A PSZAF-hoz van-e bejelentési kötelezettsége, ha igen miket kell küldeni?
Üdvözlettel: Zsóka
Válasz idézéssel
Alba Írta:Kedves Verocs! Kedves Polika!
Köszi a választ!
Valószínűleg azokat a témákat fogják kutakodni, amit Verocs írt. Ha akarjátok, majd beszámolok, mik voltak a fő szempontok.

A beírásunk előzménye az volt, hogy ellenőrzik azokat a cégeket, akik nem voltak hajlandóak minimál-nyereség után sem adózni és Nyilatkozatot tettek (0829- 10 oldala).

Két cégre kaptak behívót. Úgy tűnik, hogy a cég nagyságától függően különféle eljárás lesz. Az egyszerűbb, kevesebb és kisebb értéket tartalmazó nyilatkozatos cégnél 5 oldalas kérdéssort kell kitölteni, és az ellenőrzésre bevinni. A kérdéssorokban 3 év (2008.,2007.,2006.) adatait kérik. 3 legnagyobb vevő a szolgáltatásokban, egyéb bevételben, a közvetített szolgáltatásban (bevétel oldalon), az igénybe vett szolgáltatásokban, rákérdez a bérleti díjra, kapcsolt vállalkozásokkal kapcs. elszámolt bevételekre, kapott kölcsön napi átlagos állománya nem pénzintézetek esetén, pénzkezelési szabályzatban rögzített napi kp.záróállomány mérteke - aztán legalacsonyabb és legmagasabb tényleges napi záróállomány; milyen arányt képvisel a kp.forgalom a banki forgalomhoz képest; bevételek megoszlása áfa kulcs szerinti bontásban, milyen anyagköltségek, és rövid lejáratú kötelezettségek voltak.

A másik céghez, a nagyobbhoz személyesen jönnek, azt ígérték, hogy 2 napos vizsgálat lesz. Egyelőre itt tartunk.
Üdvözlettel! A l b a

Az adócsalónak nem könnyű az élete. Sosincs nyugta.
Válasz idézéssel
Szia János!

Igen ezt láttam!
A tegnapi Népszabadságban is van egy cikk erről.
Üdv. Juli
Üdv. Juli
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég