A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Számlázás
#1
Köszi a választ!

Az alábbi cikk miatt kérdeztem.

https://adozona.hu/afa/Sulyos_kovetkezme..._sz_UDQTG8
Válasz idézéssel
#2
Nem lesz bírság, nem lett felszámolva áfa a számlán!
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#3
Érdeklődni szeretnék , ha a FAD számlán a "fordított áfa" kifejezés helyett az van ráírva, hogy a "vevő fizeti az áfát" , abból gond lehet???

Már, mint valamilyen NAV bírság??
Válasz idézéssel
#4
Hát ez engem is érdekel mert én is rögzítek kézzel számlát és volt most egy előleg aminek lesz végszámlája. Érdekelne hogy mi az a technikai rögzítés, ha meg tudtad oldani megosztanád velem is?
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#5
3) Előleg kezelése az adatszolgáltatás során
https://5percado.hu/afa-top-10-3-resz/
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
Válasz idézéssel
#6
Sziasztok! 

Segítséget szeretnék kérni! Egy kézi végszámla online adatközlésénél, fel kell tüntetnem a korábban már adatközölt részszámlát mínusz összeggel új tételként a most aktuális tételek után úgy, mint magán a számlán, vagy egyéb módja van a végszámla adatközlésnek? Köszönöm, ha kapok segítséget!

Szép estét mindenkinek!
Válasz idézéssel
#7
Hello!
Valahol itt próbáld meg beállitani
https://www.szamlazz.hu/szamla/tudastar/...laertesito
Válasz idézéssel
#8
Köszi a válaszokat.

Placebo ! A NAV online számlázónál nem találok, olyan opciót, hogy az e-számlát automatikusan elküldené a vevőnek. Mivel sehol nem kéri a program a vevő e-mail címét. 
Viszont lehet választani, hogy e-számlát vagy papíralapú számlát szeretnénk-e kiállítani. Ezért kérdem, hogy ez esetben mi a teendő?????

Megnézem, még egyszer a NAV online számlázót, hátha van olyan opció, ahová belehet írni a vevő e-mail címét.

"Azt azért ne keverjük az e-számla meg a digitális pdf stb formában kiállitott számlát mert nem ugyanaz,"

Ha jól látom a NAV online számlázó írja a digitális pdf számlát, e-számlának.   Viszont van rajta időbélyeg ( f98ddc60-b247-45f3-bfab-ce85d5a374c6) , akkor mégis e-számla??????
Válasz idézéssel
#9
Hello!
Azt azért ne keverjük az e-számla meg a digitális pdf stb formában kiállitott számlát mert nem ugyanaz,ellehet küldeni email-ben simán az ugy érvényes de a számlázónak is el kell küldenie lehet valami nincs jól beállitva.
Válasz idézéssel
#10
Szia Lala!
Jelenleg van olyan adóhatóság aki elfogadja az email-ban jött számlát van aki nem. Nézted a Számázz.hu-t. Ott van ingyenes rendszer aki kommunikála NAV-val.
Zárójelben  mondom, hogy az általam könyvelt ifjú őstermelők is papíralalú számlát állítanak ki és amikor kell akkor kézzel feltöltik a NAV rendszerébe. Teszik ezt azért mert a megrendelőik kekeckednek az elektronikus számla befogadásától.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#11
Tiszteletem!

Áfa körös őstermelő vagyok a papír és e-számla közt vacillálok. A NAV online számlázó , ha jól látom nem küldi automatikusan az e-számlát a vevő e-mail címére.

Jó az úgy, ha le van töltve az e-számla és e-mail mellékletben küldöm ?
Válasz idézéssel
#12
Igen ez van!
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#13
Sziasztok! Kérdezném, hogy a NAV online számla rendszer nektek sem tölt be? Három böngészővel is próbáltam, és mindegyikkel csak "forog a zöld karika" hívtam a 1819-et ott az volt a válasz, hogy "ez van" lassú a rendszer. Nekem viszont már kb. 15-20 perce csak forog és nem tölt be. Szeretnék kézi számlát rögzíteni.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#14
Szia Klári!

Nagyon köszönöm a segítséget! Csodás szép estét kívánok sok mosollyal Smile Smile Smile 

Üdv: Pannis
Válasz idézéssel
#15
Szia Pannis!
1., Önálló számla (jól tdod)
2., Nem kell ráírni "folyamatos"
3., A részszámla simán számlaként megy fel, majd a végszámlánál tünteted fel, hogy volt már rész. Az onlinének tök mindegy, hogy még lesz.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#16
Sziasztok!

Kérnék szépen egy kis segítséget Tőletek újra, ha lehet! E.v. építőipari szolgáltatás 50%-os készültségét elérte, ezért részszámlát (kézi számla) állított ki teljesítési igazolási jkv alapján (tehát nem előleg), amelyet az online adatközlő rendszerben rögzíteni kell. Tudomásom szerint ezt önálló számlaként (Áfa tv. 57.§)  kell kezelni, valós teljesítésű, ezért a teljesítési ideje a teljesítési igazolási jegyzőkönyv kiállításának és a munka átvételének napja. 

A számlán rajta kell legyen, hogy "folyamatos teljesítésű"? Bár a számla kötelező adattartalmában ezt nem találtam, de lehet hogy nem néztem mindenhol.

Az online adatközlő rendszerben hogyan kell jelölnöm, hogy ez egy részszámla? Kell jelölnöm egyáltalán? Ott részszámla opciót nem leltem, csak normál (vagy egyszerűsített, vagy gyűjtő) számla, vagy előleg jellegű alternatíva van, de ez nem előleg. 

Aki tudja nem avatna be abba, hogy az online számla rendszerben a számla adatainál a nem kötelezően kitöltendő "adatmező azonosító", "adatmező leírás" és "adatmező értéke" milyen eshetőségekre szolgál?

Nagyon köszönöm a segítséget, ha kapok!

Legyen gyönyörű napotok!

Üdv: Pannis
Válasz idézéssel
#17
Kedves Könyvelés72 és kedves Klári, köszönöm szépen a segítséget.
Válasz idézéssel
#18
Szia!
Szerencsére csak a befogadott számlákat kell jelenteni az M lapon! (beleőszülnénk ha még azt is) A kibocsátottatt a kibocsátáskor már jelentetted.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#19
Szia!
Számlánként kell figyelni, de az áfa bevallásban csak a bejövő számlákat jelented.
Válasz idézéssel
#20
Üdv Mindenkinek!
Kérhetnék egy kis segítséget? E. vállalkozó folyamatos telj. számláz egyik partnerének. ugyanazon hónapban kiállított 3 db számlát, amelyek áfa összege egyenként nem, de összesen elérik a 100 ezer ft-os határt. Konkrétan fel kell-e ezeket a számlákat tüntetni a 1865M lapon, vagy sem. A számlák kelte és teljesítései ideje is 08. havi. Vagy csak akkor kellene,  ha befogadott számlák lennének?
Köszi szépen!

Konkrétan
Válasz idézéssel
#21
Kedves Placebo, köszönöm szépen.
Válasz idézéssel
#22
Hello!
Az a bejegyzés erre vonatkozott ha ez van:
A 2018. június 30-át követő adómegállapítási időszakban csak akkor tüntethető fel a 1865M-01 és 1865M-01-K értékesítési lapokon adat, ha a számlakibocsátás dátuma korábbi, mint 2018. július 1., és ezen, korábbi kibocsátási dátumú számla teljesítési dátuma vagy az adó megállapításának napja a vonatkozási (2018. június 30. utáni) időszakra esik.de nálad ez nem áll fent igy nem kell a M lapon szerepeltettni a kimenőszámlát
Válasz idézéssel
#23
Kedves Placebo, ez biztos? Mert egy 07-31-i bejegyzést úgy értelmeztem, hogy online jelentenem kell és a 1865M lapon is fel kell tüntetni."Hello! Tehát a teljesités napja amikor a bevételt megszerzi julius.Számla kiállitóként ha papír lapon számláz 5 napon belül kell az online felületen jelenteni a 1865M lapon is kell."

Köszönöm a türelmedet! Heart 

Üdv: Pannis
Válasz idézéssel
#24
Hello!
Na a papír számlát 5 napon belül jelenteni kell az online felületen ezt a 1865M lapon nem szerepelteted csak az áfa bevallásban.
Válasz idézéssel
#25
Hát újra sziasztok! Smile 

Próbáltam egy kimenő számla teljesítési időpontját módosítani az online számla rendszerben, de módosító okirat számához ragaszkodnak. Az eredeti számla számát abban a panelben nem fogadja el. Előre nem lehetett tudni, mikor fizetik ki (teljesítés ideje) a számlát 30 napos határidőn belül,ezért megadtam a folyamatos teljesítésű számlán lévő teljesítési időt, ami ugyanaz, mint a fizetési határidő, de nem ugyanaz, mint a banki jóváírás kelte. Mind a két dátum (a szla online közölt telj. ideje és a jóváírás kelte) júliusi. Mivel a kézi számla minden adata jó, miért kellene módosító okiratot csinálni? Módosító okirat száma nélkül nem engedi a módosítást. Nem hiszem, hogy szerencsés lenne ha az online közölt teljesítési idő és a 1865M lapon lévő teljesítési idő eltérne ugyanannál a számlánál. Már arra gondoltam, elrontom a bevallás mellékletében a teljesítés idejét, de kell legyen valami jobb ötlet ettől. Ti mit tennétek?


Köszönöm, ha segítetek! 

Üdv: Pannis
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég