A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Számlázás
#26
Kedves Placebo! Te egy csodálatos Angyal vagy, nagyon köszönöm.

Szép estét!

Pannis
Válasz idézéssel
#27
Hello!
Ja ezt jól elolvastam,ha ugyanarra a napra esik akkor a telj.dátuma az utolsó nap lesz de ez jó lesz a pénzügyi teljesités napjának mert
a fizetendő adót legkésőbb az ellenérték megfizetésekor állapíthatja meg

elöbb is megállapithatod és nem kell javitgatni
Válasz idézéssel
#28
Kedves Placebo!

Köszi a gyors választ. Sajna elírtam, elnézést, de az infó így is hasznos, mert nem tudtam. Pénzforgalmi teljesítésnél arra gondoltam, hogy pénzforgalmi szemléletmódú (egyszeres könyvvitel). Nem pénzforgalmi elszámolású. Ez esetben, hogy néz ki a dolog?
Válasz idézéssel
#29
Hello!
Ha a számlán rajta van hogy pénzforgalmi elszámolás akkor az áfa telj.ideje a fizetési határidő függetlenül attól hogy időszaki elszámolásról van szó vagyis a pénzforgalmi elszámolás "erösebb" mint az idösz.elszámol-ás nem az időszak utolsó napja hanem a fizetési határídő telsz az áfa telj.napja.
Válasz idézéssel
#30
Sziasztok!

Szerintetek az online számla adatközlésnél átutalásos számla esetében (pénzforgalmi teljesítés) jó, ha beírom a számlán lévő  (folyamatos) teljesítés dátumát, ami ugyanaz, mint a fizetési határidő, a aztán amikor látom a banki kivonaton a jóváírás dátumát, akkor utólag korrigálom az online számla rendszerében a teljesítés dátumát? Blush Hogy lehet ezt egyszerűbben megoldani 30 napos fizetési határidőnél? Van esetleg jobb ötlete valakinek?

Légyszi segítsetek, köszönöm szépen!

Üdv: Pannis
Válasz idézéssel
#31
Kedves Klári !

Köszönöm a segítségedet.
Szép estét!

Konkrétan
Válasz idézéssel
#32
Szia!
1., Alkalmazott adó mértéké használd.
2., Igen a pénzügyi teljesítés napja, kivéve ha a számlán szereplő telj. nap +45 nap már eltelt, mert akko ez a telj.+45 az
igazi.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#33
Sziasztok!
Az online számla adatrögzítésnél a Számla tételeken belül az "Adómérték*" alatt mit jelöljek, ha egyéni vállalkozó 27%-os áfásan számláz, és a költségszámlákból levonja a 27%-os áfát? "Áthárított adót tartalmazó különbözet szerinti adózás", vagy "Alkalmazott adó mértéke"-t? Huh

A másik kérdésem:
1865M -01 lapon a teljesítés dátuma e.v.-nél az ugye a banki kivonaton szereplő bevétel jóváírás dátuma kell legyen?

Nagyon köszi, ha segítetek.


Konkrétan
Válasz idézéssel
#34
Hááááááát ........ilyenre sikerült.
Sose kérdezik meg azokat akiknek használni kell.

Üdv
Katla
Válasz idézéssel
#35
Böngészgettem kicsit ebben az online számla rendszerben, mivel most már a havi áfá-soknak látom, hogy én mit fogok bevallani tételesen, gondoltam ahol kevés számla van rákukkantok mi újság a "bejövő számlák" oldalán. Hát teljesen egyezik, látok minden számlát felrögzítve a partner álltal, amit én is be fogok vallani adatszolgáltatásra. Viszont feltünt, ha belemegyek az adott számlába lehetőséget ad technikai érvénytelenítésre. Szerintetek jól van ez így, hogy én akinek kiállítottak egy számlát technikailag érvényteleníthetem a partner számláját?? /nem mentem rá, ezt azért nem próbáltam ki, de nekem kicsit "érdekes", hogy ebben a piszok nagy védelemben, hogy 2x kell bejelentkezni ilyen lehetőséget felkínál a rendszer/.
Mondjuk ez az online számla rendszer is ezer sebből vérzik, nem egyszerű a kezelése, a képernyő kép is nagyon egyszínű, semmi segítséget nem lehet kérni úgy mint a nyomtatványkitöltőben, bizonyos böngészőkkel lehet csak használni,...…. sorolhatnám. Szóval aki/akik ezt fejlesztették egyáltalán NEM ÜGYFÉLBARÁT rendszert sikerült kiépíteni. Arról nem beszélve, hogy a számla nettó értékét legalább 3x az áfa értékét ha jól számolom 6x kell beírni, ha csak egy számlát rögzítünk, időben is sok idő. Én sokkal-sokkal jobb rendszert vártam, hiszen volt idő felkészülni mert legalább 2 éve riogattak már ezzel a rendszerrel.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#36
Kedves Placebo! 

Már nem hittem, de reméltem, hogy valaki van még itt ilyen későn és megszán. Nagyon szépen köszönöm a segítséget Heart .
Legyen csodás estéd és holnapi szép napod!


Üdv: Pannis
Válasz idézéssel
#37
Hello!
Tehát a teljesités napja amikor a bevételt megszerzi julius.Számla kiállitóként ha papír lapon számláz 5 napon belül kell az online felületen jelenteni a 1865M lapon is kell.

Termékértékesítés/szolgáltatásnyújtás
2018. július 1-től a terméket értékesítő, szolgáltatást nyújtó adóalanynak az adatszolgáltatási kötelezettségét a 100 000 forintos értékhatár elérése/meghaladása esetén az állami adó- és vámhatóság által erre a célra biztosított elektronikus felületen [size=undefined][176][/size] kell teljesítenie. Az elektronikus felület az adóalany egyedi azonosítására szolgáló adatok igénylését követően használható. Az azonosító adatokat az adóalany vagy annak Air. szerinti állandó meghatalmazottja igényli.
 
A 2018. június 30-át követő adómegállapítási időszakban csak akkor tüntethető fel a 1865M-01 és 1865M-01-K értékesítési lapokon adat, ha a számlakibocsátás dátuma korábbi, mint 2018. július 1., és ezen, korábbi kibocsátási dátumú számla teljesítési dátuma vagy az adó megállapításának napja a vonatkozási (2018. június 30. utáni) időszakra esik

1. kérdés: 2018. július 1-jével megszűnik a számlákra vonatkozó tételes adatszolgáltatás (összesítő jelentés)?
A tervek szerint nem szűnik meg, csak jelentősen megváltozik a kibocsátott és befogadott számlák tekintetében is.
A számlakibocsátóként teljesítendő adatszolgáltatás adóértékhatára 1 millió forintról lecsökken 100 000 forintra. A kötelezően szolgáltatandó adatok köre kibővül, az adatszolgáltatás 2018. július 1-jétől a számlának, számlával egy tekintet alá eső okiratnak az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (továbbiakban: Áfa tv.) szerinti valamennyi kötelező adatára kiterjed. Továbbá az adatszolgáltatás elválik a bevallástól és a következők szerint teljesítendő:
  • számlázó programmal történő számlázás esetén a számlaadatok a számlázó programból a kiállítás után azonnal, XML formátumban, interneten keresztül továbbítandók a NAV-nak,

  • nyomtatvány felhasználásával történő számlázás (vagyis kézi számlázás) esetén az adatszolgáltatást 5 naptári napon belül kell teljesíteni, mégpedig úgy, hogy a számla, a számlával egy tekintet alá eső okirat adatait webes felületen kell rögzíteni. Kézi számla esetében az adatszolgáltatási határidő rövidül akkor, ha a számla 500 000 forint vagy azt meghaladó összegű áthárított adót tartalmaz. Utóbbi esetben az adatszolgáltatás a számlakibocsátás utáni napon teljesítendő.
Számlabefogadóként a tételes adatszolgáltatás változatlanul az áfa-bevallásban és az adólevonási jog érvényesítéséhez kapcsolódóan teljesítendő, az adóértékhatár 2018. július 1-jével ebben a körben is 100 000 forintra csökken, a szolgáltatandó adatok köre ugyanakkor nem változik. A tételes adatszolgáltatás teljesítéséhez az adóalany – a számlázó programból a NAV-hoz továbbított, illetve nyomdai úton előállított számla esetén a webes felületre feltöltött számlaadatok alapján – a számára kibocsátott számlák adatait a NAV rendszeréből lekérdezheti.
Válasz idézéssel
#38
Üdv Mindenkinek!

Kérnék szépen segítséget, mert elbizonytalanodtam az utolsó pillanatban.
Egyéni vállalkozó kiállított egy 100 ezer Ft feletti áfatartalmú vevőszámlát. Folyamatos teljesítésű. A számla kelte: 2018. 06. 27. A jóváírás júliusban megtörtént.
A bevétel áfája a júliusi áfa-bevallásban lesz bevallva (majd aug.20-ig). Július 01-től az áfa-bevallás mellékletében szerepeltetni kell a 100 ezer ft-nál nagyobb áfatartalmat (júli 1. előtt ez 1 millió), ezért a bevallás mellékletben is fel lesz tüntetve.

Viszont a dilemma: az online számla regisztrációval kapcsolatban azt lehet olvasni, szinte mindenhol, hogy július 01 után a 100 ezer ft-nál nagyobb áfatartalmú számlákról adatot kell közölni 5 napon belül De vajon ez azt jelenti, hogy kizárólag a július 01. után kiállított számlákat, vagy azokat, amelyek a bűvös 5 napos határidőben (mint a szóban forgó 2018. 07. 01. Dodgy ) még benne vannak?

Lehet, hogy jó nagy butaságot kérdezek, de az illető kézi számlázik, csak most került elő, s ma még be lehet küldeni.

Légyszi segítsetek! Nagyon köszönöm! Heart

Szép estét mindenkinek.

Üdv: Pannis
Válasz idézéssel
#39
Sziasztok!
A számla rögzítésnél mit kell írni a fejrovatok utáni
-azonosító,leírás
- érték ,adatmező értéke

Rögzítettem 2 db-ot egy hete, én oda nem írtam semmit. Befogadásra került.
Üdv.: Ibcsi
"A jövő mozgásban van"
Válasz idézéssel
#40
Köszönöm!
Hát erre nem jöttem volna rá!
De az ügyfélszolgálat sem tudta a választ. Angry
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
Válasz idézéssel
#41
https://piacesprofit.hu/kkv_cegblog/keny...zamlazoja/

A vessző helyett tizedes pontot kell tenni.
Válasz idézéssel
#42
Köszi a linket, ebben benne vannak a NAV adatai amit a nyomtatványra be kell írni. Beküldöm nekik nem várok az állásfoglalásra, legyen egy papírral több a birtokukban.... nézegessék.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#43
Ha mégis biztosra mennél a szamlazo nyomtatvánnyal, itt vannak hozzá adatok:
.
https://navxml.hu/2018/07/03/kenyelmetle...zamlazoja/
-
Néhány jellemző hiba, s a megoldás:

https://navxml.hu/2018/07/03/igy-indult-...i-szemmel/
Válasz idézéssel
#44
Felhívtam a 1819-es info vonalat, ezzel kapcsolatban hogy a NAV Online számlázót be kell-e jelenteni a SZAMLAZO-n még a NAV is töri a fejét, ezzel kapcsolatban lesz állásfoglalás valamikor a hónap folyamán, ezt az info-t kaptam.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#45
Köszi Gajda! Így fogok tenni, de attól még pukkadok e miatt.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#46
Szamlazo nyomtatványon továbbra is be kell jelenteni a számlázó szoftvert.  A
23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet erre vonatkozó §-ai most is hatályosak.
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1400023.NGM
.
Mónika, NAV infovonalán érdekllődj: 1819-es telefonszám, 7. menüpont, 2. almenüpont – Informatikai segítségnyújtás , 1. almenüpont jogi segítség
Válasz idézéssel
#47
Mónika!

Én úgy tudom, 2018.07.01-től nem kell bejelenteni semmilyen számlázó programokat a NAV-nak?!
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#48
Hát azért ez már a bürokrácia elég magas szintje, hogy a NAV-nak be kell jelenteni hogy az ő számlázó programját használja a vállalkozó...…..Vajon még ezt az "egyszerűsítést" meddig lehet fokozni....? Megpróbáltam kitölteni a SZAMLAZOT...Mit írok a szolgáltatást nyújt adószámához?
 A rendszer neve: NAV online számlázó???? Szolgáltatást nyújtó: NAV???
Lassan kezd tele lenni a puttonyom, hogy mindig mindent jelenteni kell, mást sem csinálunk csak bevallunk, bejelentünk....
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#49
Azt is be kell jelenteni a SZAMLAZO-n!
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
Válasz idézéssel
#50
Ha valaki át áll, kézi számláról a NAV online számlázázó programjára, akkor azt is be kell jelenteni az ANYk-ban a Számlázó nyomtatványon? 
Vagy csak, akkor ha külső cég termékét használja az adózó???
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég