A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Számlázás
#51
Köszi a linket, ebben benne vannak a NAV adatai amit a nyomtatványra be kell írni. Beküldöm nekik nem várok az állásfoglalásra, legyen egy papírral több a birtokukban.... nézegessék.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#52
Ha mégis biztosra mennél a szamlazo nyomtatvánnyal, itt vannak hozzá adatok:
.
https://navxml.hu/2018/07/03/kenyelmetle...zamlazoja/
-
Néhány jellemző hiba, s a megoldás:

https://navxml.hu/2018/07/03/igy-indult-...i-szemmel/
Válasz idézéssel
#53
Felhívtam a 1819-es info vonalat, ezzel kapcsolatban hogy a NAV Online számlázót be kell-e jelenteni a SZAMLAZO-n még a NAV is töri a fejét, ezzel kapcsolatban lesz állásfoglalás valamikor a hónap folyamán, ezt az info-t kaptam.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#54
Köszi Gajda! Így fogok tenni, de attól még pukkadok e miatt.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#55
Szamlazo nyomtatványon továbbra is be kell jelenteni a számlázó szoftvert.  A
23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet erre vonatkozó §-ai most is hatályosak.
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1400023.NGM
.
Mónika, NAV infovonalán érdekllődj: 1819-es telefonszám, 7. menüpont, 2. almenüpont – Informatikai segítségnyújtás , 1. almenüpont jogi segítség
Válasz idézéssel
#56
Mónika!

Én úgy tudom, 2018.07.01-től nem kell bejelenteni semmilyen számlázó programokat a NAV-nak?!
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#57
Hát azért ez már a bürokrácia elég magas szintje, hogy a NAV-nak be kell jelenteni hogy az ő számlázó programját használja a vállalkozó...…..Vajon még ezt az "egyszerűsítést" meddig lehet fokozni....? Megpróbáltam kitölteni a SZAMLAZOT...Mit írok a szolgáltatást nyújt adószámához?
 A rendszer neve: NAV online számlázó???? Szolgáltatást nyújtó: NAV???
Lassan kezd tele lenni a puttonyom, hogy mindig mindent jelenteni kell, mást sem csinálunk csak bevallunk, bejelentünk....
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#58
Azt is be kell jelenteni a SZAMLAZO-n!
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
Válasz idézéssel
#59
Ha valaki át áll, kézi számláról a NAV online számlázázó programjára, akkor azt is be kell jelenteni az ANYk-ban a Számlázó nyomtatványon? 
Vagy csak, akkor ha külső cég termékét használja az adózó???
Válasz idézéssel
#60
Mégegyszer megpróbáltam, de most sem jött össze:
a tonnát átváltottam kg-ba, de ugye akkor meg az egységár lett tizedes jegyű, amit szintén nem fogad el!
Na most hazamegyek, hátha a holnapi nap jobb lesz a bejelentésre.
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
Válasz idézéssel
#61
Köszi, de ebben nem találtam a kérdésemre választ.
A mennyiség miért csak egész szám lehet (nem életszerű)?
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
Válasz idézéssel
#62
onlineszamla.nav.gov.hu/ -> technikai információk > dokumentációk /lap aljára görgess/

Online Számla Felhasználói kézikönyv: Online Számla Felhasználói kézikönyv (utoljára frissítve: 2018.06.30) - ezt a PDF-et töltsd le. Kb. 40-43. oldal tájékán találsz információt.
Válasz idézéssel
#63
Normál számlát szerettem volna lejelenteni, de nem sikerült, mert a mennyiségnél nem enged tizedes jegyet rögzíteni?!?!?! Most mi van? váltsam át a tonnát kg-ba?

Azt sem tudom mi a különbség az "ÁFA összeg" és az "ÁFA összege (Ft)" mező között? (mindkettőt kötelező kitölteni)
Nem találtam hozzá kitöltési útmutatót.
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
Válasz idézéssel
#64
Noh nem tudom megtaláltátok-e, ezért leírom, hátha nem :Smile Lehet eddig is működött és csak mi voltunk vakok, minden esetre megtaláltam! :Tongue
Itt belépsz, mint eddig:
 https://onlineszamla.nav.gov.hu/
Itt Cég felhasználó kapcsolatokra dob át
https://onlineszamla.nav.gov.hu/relaciok
Aztán a név előtt van piros négyzetben az adószám, arra rákattintasz az átdob az ügyfélkapura és újból bejelentkezel már az ügyfélkapus azonosítóval és jelszóval és voala már látod a rögzítés lehetőségét.  
https://onlineszamla.nav.gov.hu/szamla/tipus_valasztas
Viszooont nem találtam hozzá kitöltési útmutatót. 95%-a teljesen érthető, de ugye először kéri a számla sorszámát rendben is volna, de utána kéri az "azonosítót" is és van rá 255 karaktered :O A leírásban komolyan le kell írnom miről állították ki a számlát ? (erre is van 255 karkater), majd az érték , amire 512 karakter van. Értékre az Áfa összegét gondolja, vagy a nettó összeget? a rögzítés legvégén kéri a Bruttó végösszeget is, így most picit bekavarodtam. Gondolom az Áfa összegét kérheti az Értéknél, hisz ez az áfa bevallásról szól. Confused (btw ezek az adatok mondjuk nem csillagosak, így nem kötelező kitölteni)
Sorry a béna kérdéseimért :Smile
Betti
Válasz idézéssel
#65
Bizzál saját magadban!
Ha ókor-ókor van egy jelenteni való a számla kibocsátást követő napon lejelenti. Most regisztráljon, majd ha kell segítes Neki első akalommal. Én is így döntöttem a férjem esetében. Negyedévente van 1 számlája amit jelenteni kell, a többi mind alatta van. Rója csak a számláit a számlatömbbe és azonnal szóljon ha jelentés koteles a számla. Beklimpírozom Neki. Kizártnak tartom, hogy olyanok mint Ő is akik egész életükben számlatömböt használtak képesek ezen túl - 70 év felett - gépi számlázásra átállni.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#66
Július 1. után használhatom a régi számlázó programot, ha a NAV-nak nem tud online adatot szolgáltatni és az adatszolgáltatást kézzel teszem meg?
A teszt felületen még az a tájékoztatás volt, hogy a NAV nem szankcionálja, de újabban keringenek rémhírek, hogy nem lehet.
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
Válasz idézéssel
#67
Tökéletesen igazad van.
Nem állok másból min egy info központ. Mindenkit nyugtatok, ráér majd, ha beesik egy 100 ÁFÁS kiszámlázás. Esküszöm elegem van már, mert olyanok hívnask akik csak pénztárgépesek. Olyanik mint pl a fagyizót üzemeltetők. Uff.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#68
Sehol semmi...  Undecided és vasárnap elseje... nincs ezzel gond, ha másodikán rögtön nem lesz valakinek 100 ezer feletti számlája... ráérünk még...  Big Grin komolyan mondom röhej
Válasz idézéssel
#69
Sziasztok!
A kézi számlások webes felületéről tudtok már valamit? A NAV információs vonala elérhetetlen!
Válasz idézéssel
#70
Egyet tisztánzni szeretnék: júliusi 1 /számla kelte/ kiállítása utáni számlákat kell rögzíteni a rendszerben, de ekkor kiállított számláknak egy része még júniusi teljesítésű lesz, ez esetben a tételes áfá-ba még mindig csak a régi értékhatárt jelentjük, viszont a NAV rendszerében már lényegesen több számla lesz látható. Jó lesz ez így a renszernek, ha összeütköztetik az áfa bevallást a beküldött adatokkal? Mindenhol arról olvasni hogy július 1 után kiállított számla...….
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#71
Sad 
28.-a... Vasárnap "Új időszámítás" és a kézi számlásoknak még mindig semmi... nem vagyok ideges...ááá dehogy... értem én, hogy így próbálják ráerőltetni mindenkire a számlázó programot, de nem mindenki hajlandó átállni... Angry
Válasz idézéssel
#72
Én már két ügyfelemnél regisztráltam a NAV online számla rendszerébe a saját ügyfélkapus jelszavammal. Aki állandó meghatalmazással rendelkezik a NAV-nál, az meg tudja csinálni a regisztrációt is. A NAV rendszerében generált kulcsokat el kell küldeni az ügyfélnek, onnan a saját számlázó programjába bele kell csak másolni. Innentől az ügyfél felelőssége a többi. A szamlazz.hu-nál pofon egyszerű a kódok megadása! Gondolom más programnál is így van!
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#73
Köszönöm ez is valami. Legalább megnyugodtam, hogy még valóban nincs amit nem látok!!
Persze, hogy van még idő, legfeljebb majd vasárnap éjfél előtt adjuk a tájékoztatást az ügyfeleknek, akik már most
"ferde szemmel" néznek ránk, mintha mi találtuk volna ki ezt az "egyszerűsítést"! Angry
Válasz idézéssel
#74
Nekem több vállalkozó is van aki továbbra is kézi számlatömböt használ. Én azokat csak regisztráltam csak azoknak hoztam létre technikai felhasználót, XML aláírókulcs, XML cserekulcs , NAV felhasználónév akinek számlázó programja van. Egyébként itt: https://onlineszamla.nav.gov.hu/ érhető el. Azt írják, hogy már működik tegnaptól de nem enged belpépni most próbáltam, hogy esetleg megnézzem hogy is működik, de meg sem nyikkan. Végülis van még idő...….. minek ennyire előre dolgozni, még a végén 1-ig rájönnek a vállalkozók hogy is működik, nem vétenek hibát, és így nem lesz bünti….
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#75
Sziasztok!
Szerintetek aki kézzel fogja rögzíteni a szlatömbből kiállított számláit, elég a regisztráció vagy neki is kell felhasználót kijelölni?
Látta már valaki ezt a webfelületet? Honnan lehet elérni?
Üdv. Ildi
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég