A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kiküldetés szabályai
#1
Szia Kitty! Én letöltöttem, és nem kért jelszót.
Feltöltök egy másik kiküldetésit, most ezt használjuk.
A régiben rosszak az üzemanyag alapnorma átalányok!
A l b a

Válasz idézéssel
#2
Alba Írta:2009.01.01. Apeh a cégautó adóról
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.apeh.hu/adoinfo/szja/cegauto_090130.html">http://www.apeh.hu/adoinfo/szja/cegauto_090130.html</a><!-- m -->

Továbbá kiküldetési rendelvény:

Kedves Alba!

Szeretném használni a kiküldetési rendelvényedet, de nem tudom feloldani az írásvédettséget, mert jelszót kér. Tudnál segíteni nekem, hogy mit írjak jelszónak?

Nagyon köszönöm előre is, üdv., Kitty
Válasz idézéssel
#3
Szia Szotyi!

Nekem működik, a zöld felületekbe írtam, továbblapozva kinyomtatható bizonylatot gyártott.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#4
sziasztok!
Valaki segítsen használni a kiküldetési rendelvény excellt, mert nem engedi a cella és lapvédelem miatt. én nem értek az ilyenekhez, csupán autodidakta módon használnám. Szotyi
Válasz idézéssel
#5
Kedves Zs.
Ha csak rajtam múlna, elharapnám a torkukat is!

Sajnos a vállalkozó nagyon nyusz, inkább fizet, csak ne legyen sehol "nyoma "
a cégnek

Emese
Válasz idézéssel
#6
Szia Emese!

Nincs sehol előírva az, hogy kizárólag a nyomtatványboltokban kapható különböző nyomtatványok használhatók egy vállalkozásnál, beleértve a pénzkezeléshez kapcsolódó nyomtatványokat. Így pl. a készpénzbevételi és készpénzkiadási nyomtatványnak, a pénztárjelentésnek, a kiküldetési rendelvénynek stb. sem kell a nyomtatványboltból származnia.
A vállalkozás a számviteli politika részeként elkészíti a pénzkezelési szabályzatát is, esetlegesen a bizonylati rendjét (ezt nem mindenhol szokták elkészíteni.)Leszabályozza, hogy hogyan, milyen módon fogják a készpénz bevételhez és készpénz kiadáshoz kapcsolódó ügyleteket kezelni. Az, hogy a pénzkezeléssel kapcsolatos dokumentumokat szigorú számadás alá vonják, természetes követelmény. De a szigorú számadás alá vonásnak megfelel az is, hogy a kiállított bizonylatokat szorosan sorszámozzák, a megkövetelt feltételnek megfelelően két példányban készítik el, és a kiküldött aláírásával bizonyítják, hogy a másod példányt átvetették vele.
Sok helyen használnak különböző szoftverekkel elkészített kiküldetési rendelvényeket, pénzkezeléshez kapcsolódó más nyomtatványokat.

Annak, hogy az adóhatóság az alapítás után rövid időn belül ellenőrzi a vállalkozások többségét, valószínű megalapozott oka van. De a számviteli tv. az alapítás után 90 napot ad a különböző szabályzatok elkészítésére, és véleményem szerint emiatt a különböző szabályzatok hiánya, és a sebtiben, az ellenőrzéstől való félelem miatt összedobott szabályzatok pontatlansága miatt nem jogszerű az adóhatóság büntetése.
A szabályzatok hiányában alkalmazott gyakorlat pontosítására felszólíthatna az adóhatóság, de pl. a szigorú számadású nyomtatványok vezetésének pontatlansága miatt sem kellene rögtön büntetni - szerintem.
Biztosan nem véletlenül ad a gazdálkodás számbavételének kereteit meghatározó szabályzatok elkészítésére 90 napot a számviteli törvény. Ennek fényében véleményem szerint már csak feltételesen illene kérnie az adóhatóságnak ezeket a dokumentumokat, az alapítást követő három hónapig.

Én - mint makacs magyar - biztosan nem hagynám szó nélkül ezt a büntit. Nézzétek meg, hogy mit tehettek ez ügyben.
Zs.
Válasz idézéssel
#7
Csak egy ronda kérdésem lenne!

Új cég alapítása után a cég 2 hónap mulva megkapta a rendszeres ellenőrzést. Minden vacakba beletúrtak, így az elkészített szabályzatokba, szigorú elszámolású nyilatkozatokba is . A cég alakulását követően a cégvezetőnek el kellett mennie ügyintézni, amit kiküldetési rendelvénnyel számolt el. Az APEH ellenőrzés megbűntette a céget, mert saját szerkesztett rendelvényen írták le, és ezen számolták el a ktg-t. Hozzáteszem, hogy 20000 Ft bűntetést kaptak, igaz, hogy több mint 40 nappal az ellenőrzés után kapták meg a fizetési értesítőt, persze a dátum szerint az ellenőrzést követő 26 nappal állították ki.

Most kell szigorú számadású nyomi, vagy elég a saját fabrikálása?????
Válasz idézéssel
#8
Köszi Alba! Big Grin
Válasz idézéssel
#9
Alba!
Ez nagyon jó, én is köszönöm!! Confusedbi:
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#10
Szívesen! Big Grin

Örülök, Kávé, hogy azt a sok segítséget, hivatkozást, amit Te közzé szoktál tenni, valami picivel sikerült kompenzálni! És egyben több idő jut a családra.
Válasz idézéssel
#11
Óriási könnyebbség, tök jó, hogy már"kész"állapotban hozzáférek. Köszönöm, Szotyi
Válasz idézéssel
#12
Szia Alba!

Köszönöm, hogy feltetted. Már neki akartam veselkedni készíteni egy excelest, hasonlót, mit te már elkészítettél.

Köszönettel:Zs.
Válasz idézéssel
#13
2009.01.01. Apeh a cégautó adóról
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.apeh.hu/adoinfo/szja/cegauto_090130.html">http://www.apeh.hu/adoinfo/szja/cegauto_090130.html</a><!-- m -->

Továbbá kiküldetési rendelvény:
Válasz idézéssel
#14
Ide pakolom az Mt. 105-öt és a hozzátartozó 83/A-t.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég