A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adócsomag "tervezet"
#51
Cirmi, ez is nagyon jó történet! Smile
Nem tudja véletlenül valaki, hogy hol a búbánatban találom ebben a nagyszerű saláta-törvényben, hogy az áfa mértékének változása miatt hogyan kell majd eljárni az időszaki elszámolású számláknál? Kigúvad a szemem, de akkor se találom... Vagy ezt nem is szokták törvényben, csak később APEH tájékoztatóban? Teljesen kész vagyok, már semmit nem tudok, találok, pedig hol van még a "robot" vége... :x
Üdv.: Anita
"Örökké nem eshet"
Válasz idézéssel
#52
Mindig eszembe jut az én saját MK-s történetem,főnöki hatáskörömben éppen kiosztani készültem a nevezetes irományt,mikor az első oldal,első flekkjében a következőt látom-" az Adóhivatal az adózót értékesíti..." ekkor nevetéstől kétrét görnyedve berohantam a szobámba és fuldokolva kértem a titkárnőm,hogy hívja az 1.sz legfőbb főnököt! Az először nem akart nekem hinni,hogy mostantól az Adóhivatal rabszolga-kereskedelmet folytat,de mikor elolvasta - csak hüledezett.

A szerencsétlen tördelő vagy nyomdász -akkor még nem voltak úgy hiszem elektronikus szerkesztések -"értesítést "akart írni.

Gondoljatok bele,ha akkor '90-es évek eleje sok adózót értékesítettek volna értesítés helyett......... :wink:
Ne bánkódj,hogy a napfelkeltét nem láttad.Holnap lesz másik!
Válasz idézéssel
#53
Úgy írják, hogy "tördelési hiba" miatt került a kötőjel helyett vessző, s 2012. januárjától "él" a törvény.

Tercsi
Válasz idézéssel
#54
Ez nem semmi! :roll:
Üdv.: Anita
"Örökké nem eshet"
Válasz idézéssel
#55
Igen
Válasz idézéssel
#56
Zsóka Ezt olvastad?

Hajmeresztő hiba történt - mától élnek az adóváltozások?

Egy kötőjel helyett vessző került a Schmitt Pál köztársasági elnök által a november 29-i Magyar Közlönyben (pdf) kihirdetett adótörvénybe, ami azt eredményezheti, hogy a kihirdetett törvény alapján nem 2012. január 1-jén, hanem a mai napon, november 30-án emelkednek drasztikusan a közigazgatási eljárási és a bírósági eljárási illetékek, emellett mától élnek a baleseti adóra vonatkozó rendelkezések, változtak a chipsadóval kapcsolatos terhek, valamint a magánszemélyek kommunális adójával kapcsolatos szabályok is - számolt be az Index.hu.
hirdetés
A törvény 477. paragrafusának negyedik bekezdésébe csúszott a hiba. Itt a 154 és 196 számok között kötőjel kellett volna, azonban oda vessző került. Itt sorolták volna fel, mely törvényhelyek lépnek hatályba január elsején. A hiba azt eredményezte, hogy a felsorolásba szánt több adónem az eredetileg tervezettől eltérően nem január elsejétől, hanem a kiherdetést követő naptól, vagyis szerdától léphet hatályba.
Kérdés, hogy kezeli a kormány a hibát, az adóváltozások részletes feldolgozása enélkül is hónapokba telhet a kisebb könyvelő cégeknek, a törvényt még az utolsó pillantban is többszáz helyen módosították.
Veszélyes üzem a parlament
A bakira Vágó Gábor LMP-s képviselő hívta fel a figyelmet, aki két képviselőtársával együtt egy törvényjavaslatatot is benyújtott a parlamentnek, amellyel az eredeti döntésnek megfelelően, január 1-jére tolnák ki az érintett módosítások hatálybalépését - ez érinti többek közt a baleseti adót, a chipsadót, a helyi adókra és illetékekre vonatkozó rendelkezéseket. A kormány nem vette figyelembe, hogy a törvényalkotás egy "veszélyes üzem", így hiba került a rendszerbe - mondta Vágó az MTI-nek.
Komoly bizonytalanságot okoz a hiba - nyilatkozta a portál kérdésére Hegedüs Sándor, az RSM-DTM adópartnere. Csakhogy az adószabályokra vonatkozik egy olyan előírás, hogy azokat csak a törvény megalkotásától számított 30 nap után lehet bevezetni. Kérdés, hogy ebben az esetben a két egymásnak ellentmondó törvényi előírás - a mai hatályba léptetés, illetve a 30 napos szabály - milyen viszonyban van egymással.
Az adószakértő szerint az is csak rögösen járható út, hogy újra kihirdessék a törvényt a holnapi vagy a következő napok valamelyikén megjelenő Magyar Közlönyben. Ebben az esetben ugyanis, szintén a 30 napos előírás miatt, az egész adócsomag nem léphetne hatályba január 1-jén, csak egy későbbi időpontban, ami tovább növelné a jogbizonytalanságot (hacsak egy új törvénnyel akár még a héten nem csökkentik a 30 napot 20 napra vagy 15-re).
Légy türelemmel, s majd könnyül a nagy teher is.
Válasz idézéssel
#57
Sziasztok!
Olvastátok a napi gazdaságot?
Megjelent egy cikk " Hajmeresztő hiba történt"
Egyes adótörvények a mai naptól lép életbe
Nem semmi
Üdv : Zsóka
Válasz idézéssel
#58
Köszönöm lányok! Confusedax: Tudtam, hogy rátok lehet számítani, nekem az aktafórum a megbízható hírforrás.
Üdv.: Anita
"Örökké nem eshet"
Válasz idézéssel
#59
Anita !

Ez lenne az !
Pmarcsi
Légy türelemmel, s majd könnyül a nagy teher is.
Válasz idézéssel
#60
Szia Anita!

Igen, a 37%-t már megszavazták. Legalábbis ezt még tudtam követni :-)

Anita

Most láttam fent, hogy az egész adócsomag megjelent a 140-s Magyar Közlönyben! Jó olvasást mindenkinek. Sad
Válasz idézéssel
#61
Most akkor az EVA 37%-ot már megszavazták? Nem tudom követni az eseményeket... csak kapkodom a fejem.
Üdv.: Anita
"Örökké nem eshet"
Válasz idézéssel
#62
Johanna!

Én is köszönöm. Nagyon jó kis összefoglalás.
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#63
Cry
Válasz idézéssel
#64
Kedves Johanna!

Köszönjük szépen.

Anita
Válasz idézéssel
#65
Egyik kedves könyvvizsgáló ismerősömtől kaptam, tovább adom.[ATTACHMENT NOT FOUND]
Johanna
Válasz idézéssel
#66
A 25%-os kulccsal kapcsolatban lenne az alábbi kérdésem:
Webáruházat üzemeltetünk. Egy vevő teszem azt, leadja megrendelését 06.25-én 10.000 Ft-ról. Ez ugye 20%-kal adózik. A kiszállítás csak 07.02-án lesz, akkor adjuk át a futárnak, akkor kapja meg a csomagot, akkor szedi be a futár utánvétellel a csomag árát. A számlán már 25% kell hogy legyen, mivel a teljesítés 07.01 utáni. De van egy törvény, hogy a webáruház köteles a megrendeléskori áron szállítani. Ezek szerint én az áfát nem terhelhetem tovább a vevőre , hanem nekem kell benyelni?
Válasz idézéssel
#67
iro65 Írta:Tegnap este és ma reggel bejelentették a tv-be, hogy a kereskedelmi szálláshelyek ÁFA-ja 18 % lesz.
Ti erről tudtok valamit, mert én ilyenről nem tudok, erre vonatkozó törvényt nem láttam.
Vagy már megint tervezgetési szintű dolgokat közölnek tényként?

Én is hallottam a rádióban. Felháborító!
Valakik nagyon jól tudnak lobbizni, és valakik nagyon nagy pénzt akasztottak a belső zsebükbe.
Még érvénybe sem lépett már is változtatnak rajta.
Maresz
Válasz idézéssel
#68
Ezt nem is hallottam, még mi nem derül ki
Válasz idézéssel
#69
Az elvárt jövedelmekről is csak nagyvonalakban nyilatkozgatnak.
Bízom benne, dugájukba fognak dőlni, mint már néhány évvel ezelőtt az egyéni vállalkozók esetében.
Ezekről a tervekről csak annyit tudok, hogy az egyéni és társas vállalkozókra lesz érvényes. Eredetileg az állami foglalkoztatási szolgálat honalpján az egyes szakmakódokhoz tartozó előző évi jövedelmekről volt szó. Azóta már finomítottak rajta annyit, hogy állítólag korcsoportok lesznek. A héten tovább finomították, hogy ezen belül még megyénkénti különbségtétel is lesz. De kérdezem én, pl egy győri könyvelő és egy csikvándi könyvelő ugyanazokkal a lehetőségekkel rendelkezhet? Vagy fodrász? Vagy egy 20 éve működő könyvelőiroda versenyképessége összehasonlítható egy két éve működőével? Azért nem egy évet írtam, mert az még a különadóban is kivétel.
Így viszont, akár egyéni jövedelemelvárás is lehet.
Ha a puszik esõcseppek, egy tengert küldök, Ha az ölelés falevél, egy erdõt küldök Nektek.
Válasz idézéssel
#70
Tegnap este és ma reggel bejelentették a tv-be, hogy a kereskedelmi szálláshelyek ÁFA-ja 18 % lesz.
Ti erről tudtok valamit, mert én ilyenről nem tudok, erre vonatkozó törvényt nem láttam.
Vagy már megint tervezgetési szintű dolgokat közölnek tényként?
Válasz idézéssel
#71
Megint lejött az, hogy a törvényeket olyanok alkotják, akik még sohasem ültek le egy könyvelő vagy bérszámfejtő program elé. A gyakorlati élethez semmi közük.
Válasz idézéssel
#72
Az adócsomag tervezetbe belebigyesztették január 1-től visszamenőlegesen a családi pótlékot mint adóterhet nem viselő járandóságot??? Könyvelő legyen a talpán barátaim aki az idei évi adót úgy tudja "belőni" hogy év végére az jó legyen!! :twisted:
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#73
Én azért örülök ennek a fórumnak, mert időrendileg áttekinthető, hogy mennyi minden forog napirenden ebben a témában. Még csak április van, de már hány változattal szembesültünk.
Ha tényleg olvasnak bennünket, akkor ez egy tükör is. Felesleges minősíteni a történéseket, mindenkinek megvan a véleménye. Ami itt olvasható, az objektív dolgokon alapul.
Ha tőlünk akarják kérdezni - más fórum híján - hogy mi a véleményünk, akkor tessék kérdezni bennünket! Itt válaszolunk.
Üdvözlettel! A l b a

Az adócsalónak nem könnyű az élete. Sosincs nyugta.
Válasz idézéssel
#74
polika Írta:Szóval javasoljátok, hogy egyenlőre olvasgassam a mindmegette.hu-t?
Drága Polikám, naná! Legfeljebb mérlegelhetjük /nem elektronikusan :!: /, hogy mi a jobb, ha hízunk vagy ha idegeskedünk. :lol:
Na, addig is gyártsuk a mérlegeket, nyenyiket, áfákat stb. :|
Üdv.: Zsuzsa
Válasz idézéssel
#75
Á nem idegeskedtem én a szuperbruttósítás miatt, csak megértem ennyi évet, és még ezt sem tudtam. Bár más utánaolvasgattam, valamelyik módosításban tervezgették, mert a csehek is be szeretnék vezetni. Különben is minek az a nagy kapkodás, 10 nap múlva elektronikus mérlegküldés és a kitöltőoldaluk még feltöltés alatt van.
Szóval javasoljátok, hogy egyenlőre olvasgassam a mindmegette.hu-t?
Ha a puszik esõcseppek, egy tengert küldök, Ha az ölelés falevél, egy erdõt küldök Nektek.
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég