A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Német ÁFA visszaigénylése
#1
Ha a vállalkozó Németországban végzett szolgáltatásokat 2015-ben és a közösségi adószámát nem mondta be minden beszerzésénél tehát a németek számoltak rá áfát, vissza igényelheti e ezen számlák áfa tartalmát a német adóhatóságtól ?
Hotelszámla áfa is visszaigényelhető ?
Azért kérdezem ezt , mert ebben az írásban az van hogy csak az igényelhet vissza áfát aki nem végzett szolgáltatásnyújtást-termékértékesítést abban az időszakban.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ahkungarn.hu/fileadmin/ahk_ungarn/Dokumente/Bereich_RSI/Afa-visszaterites_Nemetorszagban.pdf">http://www.ahkungarn.hu/fileadmin/ahk_u ... zagban.pdf</a><!-- m -->
Válasz idézéssel
#2
Kedves Potyi!

Minden érdekel, mert ez lesz az első. Nem akarok rossz tanácsot adni az ügyfélnek. Minél többet tudok, annál jobb!Minden infot köszönök!
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#3
Szia Tekhla!
A német -magyar kereskedelmi és iparkamaránál, szoktam ezen ügyeket intézni.Ők bonyolitanak mindent, ha érdekel akkor irok majd róla.
Válasz idézéssel
#4
Mindjárt írok priviben egy cégnevet, nem akarom reklámozni őket, és igazából nem is tudom, hogy olcsók-e, csak egyszer kaptam tőlük egy reklámanyagot.
Üdv.: Anita
"Örökké nem eshet"
Válasz idézéssel
#5
Szeretném a segítségeteket kérni. Egy ügyfelem Németországból bérel autó és az ÁFÁ-t szeretné onnan visszaigényelni. Tudom, hogy erre vannak cégek, de tudna valaki ajánlani egy aránylag olcsót? Vagy saját maga is meg tudja csinálni? És mennyi a visszaigényelhető minimális összeg?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég