A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mi a teendő, ha a munkáltató nem fizet nyugdíjjárulékot?
#1
Kedves Éva!

Nagyon szépen köszönöm a segítséget, utána fogok járni.
Hajni
Válasz idézéssel
#2
Hajni!
Az ONYF honlapján találtam ezt a nyomtatvány,ezen lekérdezheti bejelentette-e a foglalkoztató egyáltalán a kérdéses időben.K.25 nyomtatvány.
<!-- m --><a class="postlink" href="https://e-ugyintezes.onyf.hu/navigate/ukapunelkulframe.asp">https://e-ugyintezes.onyf.hu/navigate/u ... lframe.asp</a><!-- m -->
Üdv:Éva
Válasz idézéssel
#3
Szia!
A választ nem tudom,csak tippem van.
A saját /családban levő/számlaértesítőn nem szerepel az az összeg,amit én,mármint a cég nevében utaltam,vallottam.100% hogy rendben volt anno minden pénztáram.Ez egy nagy pénztár pedig,szóval ennyit az értesítőkről.Személyesen hívja fel szerintem először a pénztárat,és érdeklődjön tényleg nem fizettek-e.
Üdv:Éva
Válasz idézéssel
#4
Sziasztok!

Reménykedem, hogy valaki talán segítséget tudna nekem nyújtani egy nyugdíjat érintő problémával kapcsolatban. Megérkezett a magánynyugdíjpénztár éves részletező számlakivonata, melyből fény derült arra a tényre, hogy az egyik cég, ahol az ismerősöm dolgozott még anno 2004-2005 között, nem fizette be a nyugdíjjárulékot utána. Evvel a manőverrel kicsivel több, mint 32.000 Ft-tal csonkította meg a magánnyugdíj pénztári számláját. Böngésztem már több helyen, de sajnos nem sikerült választ találnom arra, hol kell az ilyesmit bejelenteni, illetve hogyan lehetne utólag behajtani a cég által ki nem fizetett járulékot. Ha valaki tudja a választ, kérem segítsen!

Előre is köszönöm!
Hajni
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég