A téma értékelése:
 • 0 szavazat - átlag 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
ÁFA
#1
Ezt találtam,

ttps://net.jogtar.hu/getpdf?docid=A08I7006.APE&targetdate=&printTitle=7006/2008. (AEÉ 12.) APEH irányelv&getdoc=1
Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és sosem kell többet dolgoznod.

Válasz idézéssel
#2
Sziasztok!

Láttátok már megjelenni rendeletben a beígért ÁFA kiutalási határidő csökkentéseket?
Vagy ebből se lesz semmi, mint a beszámoló határidő eltolásából?
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
Válasz idézéssel
#3
Teljesen igaza van Marcsinak! Hivd fel őket ! Menjál át törpébe. Tudod: Sende, Kuka ( csak a Tudor nem). Kérj segítséget. Vissza kéne hozni a azt az 1865-öt. Ha megendedik, önellenőrzéssel javitani és a kiutalását kérni.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#4
Shina,sokat gondolkodtam a dolgon.
Én  annak idején amikor kiléptet egy cég az áfa körből akkor az utolsó áfabevallásában kértem a tovább vihető áfa kiutalását a nav folyószámlára innen tovább vittem a többi adónemre.Nálad nem jelzett a rendszer,hogy sok a visszaigényelhetőd?

Én biztos felhívnám a NAV-ot és segítséget kérnék.Kérlek írd meg nekünk is ,hogy mit tudtál intézni.Szorítok Neked.

Üdvözlettel,
Pmarcsi
Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és sosem kell többet dolgoznod.

Válasz idézéssel
#5
2014-ben alakult a cég. 2017.I.n.éve óta göngyölődik az áfa. 1865/IV. n.évi bevallás 86.sor: -1759e.
Válasz idézéssel
#6
Szia!

Mikortól volt ez a következő időszakra átvihető áfa ami nem kevés,miért nem lett ez az áfa kilépésnél kirakatva a folyószámlára és szét osztva adónemekre?Elég érdekesen ugrál ügyfeled az áfába ki és be.
Ezt kellene először tisztázni.

Pmarcsi
Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és sosem kell többet dolgoznod.

Válasz idézéssel
#7
Sziasztok!

Kaptam egy cégnek Navos hibaértesítőt a 1965/10.26.-12.31. éves bevallásra, mely szerint nem dolgozható fel, mivel nem egyezik az előző időszakról áthozott összeg.
Előzmény:
2014-2015. alanyi mentes
2016.09.08.-tól ismét áfás.
2017-2018-ban áfás.
2019-től mentes, de átlépett áfásba 2019.10.26.-án.
2018. utolsó bevallásában a 86.sor 1.759e.

A 1965 bevallásba beírtam mint előző időszaki: 1.759e. A Nav szerint ez 0.

Ilyen esetben elvész az áfa? Én eddig abban a tudatban voltam hogy az szerepeltethető, de ezek után elbizonytalanodtam.Smile

Segítségeteket kérném, hogy hogyan javítsam, vagy képbe legyek mielőtt felhívom a Navot. Köszönöm szépen.Smile

Icus
Válasz idézéssel
#8
Egyik ügyfelem számláját visszadobta a Borsodi Sörgyár azzal az indokkal, hogy alanyi mentes KATÁ-s nem számlázhat alkatrészt ÁFA mentessen. Hallott valaki ilyenről?
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#9
Sziasztok!
Éves áfás ügyfél január, februárban befogadott számlát. Az a cég, akitől befogadta, na annak az adószámát törölték kb. két hónap múlva. Akkor is megnéztük, meg én most is, mert olyan szar volt a pecsétje, alig látszódott rajta az adószám. És így, hogy most megnéztem, látom ám, hogy törölték az adószámát időközben. Ugye jól értelmezem, hogy ettől még az én ügyfelem levonásba helyezheti az áfát? 
Köszönöm!
Válasz idézéssel
#10
Akkor negyedéves.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#11
Köszönöm! Van eus adószáma.
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#12
Éves áfá-s lesz, ha csak nincs uniós adószáma.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#13
Jól tudom, ha alanyi ÁFA mentes tavaly decemberben átlépte a 12 millió Ft-os értékhatárt, akkor 2020-ban negyedéves ÁFA bevalló lesz? A túllépés mértéke 470 eFt volt!
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#14
Mónika!

Igen, helyesbítő, ha a fiz. és visszaig. ÁFA összegénél nincs változás. "H" betű a megfelelő kockában és minden változatlan, kivéve a tárgyi eszköz beszerzés adatait. Nálam is fordult elő ilyen, de én nem helyesbítettem! Lehet, hogy rossz gyakorlat ez nálam?
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#15
Sziasztok!
Egyszerű kérdésem lenne, de még nem volt áfa helyesbítésem/csak önellenőrzés/. Mikor elküldtem az áfa bevallást az egyik cégnek abban a pillanatban bevillant, hogy kimaradt a tárgyi eszköz beszerzés részletezése. E miatt csak helyesbítő bevallást kell készítenem ugye? Ilyen esetben teljesen új /helyes/ adatokkal megismételem az áfa bevallást?? /M-es lapok vonatkozásában is/ vagy hogy kell ezt jól csinálni?
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#16
Hello!Federális adószám (Employer Identification Number, EIN)

 • A federális adószám a központi adóhivatal (IRS) által kibocsátott, egységes azonosító, amellyel az USA-ban adófizetésre kötelezett cégeknek kell rendelkezniük. Alapítási eljárásunk során – amennyiben a cégforma és a tevékenység szükségessé teszi – az adószám igénylést szolgáltatási díjunk tartalmazza.

 • Minden cég kötelezett az adószám kiváltására, ha az alábbi feltételek közül bármelyik teljesül:
  • társasági adózást választ
  • alkalmazottakat foglalkoztat
  • csődvédelmet kér vagy csődeljárás alá vonják
  • bizonyos átalakulások, felvásárlások, fúziók esetén
  • a bejegyzés állama előírja az adószám meglétét
  • USA-ban történő bankszámlanyitáshoz elengedhetetlen

 • [size=undefined]Névleges képviselő használata mellett federális adószám (EIN) nem igényelhető. A korábban ilyen módon igényelt adószám esetén a módosítást haladéktalanul meg kell tenni, a valós tulajdonos adatait be kell jelenteni az adóhatóság felé.[/size]
Figyelem!!!Alarmstufe Rot!!Csak szólnék ezzel a Felföldi Könyvelőiroda Szombathely -el nehogy valaki szóba álljon sunyi,pénzsovár társaság.Ez Veszélyes!!!
Válasz idézéssel
#17
Egyik ügyfelem amerikai partnere elküldte az adószámát, ami EIN-nel kezdődött. Megnéztem az amerikai cégek adatbázisát, ott nem talált ilyen számon semmit. Tényleg ez az adószámuk?
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#18
Erika!

Te csak a kapott számlákat tudod könyvelni. Az ügyvezető járjon után. Az én szerződésemben benne van, hogy a kapott számlákat könyvelem. A 1965M-es lapon a fizetendő ÁFA miatt miért kellene kitölteni? Azon csak a 100 eFT feletti visszaigényelhető ÁFÁ-s számlát kell szerepeltetni! Ha nincs számla, visszaigényelni sem tudsz, tehát 1965M-t sem tölthetsz ki!
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#19
Mint irtam, áram szolgáltató. Tehát ami most összeg visszaérkezett már egyszer valamikor levonásba került. És mivel visszaérkezett fizetendő áfa résznél kell jelenteni . Ezért akartam betenni az M-es lapra.... de lehet kihagyom az M-es lapot. 
Mert a szebb variáció az, hogy nem hogy számlám nincs, de nem mindet utalta vissza, ami kiderül a kimutatásából. A fent maradó összeg még nem érkezett meg. Az onlineszamlazas felületen viszont ott az egész összeg novemberi kiállitással.
Válasz idézéssel
#20
Százezer forintot meghaladja a visszaigényelhető ÁFA? Mivel nincs számla a kezedben, nem igényelhetsz vissza ÁFÁ-t. Ezért a 1965M-n sem szerepeltetheted. Ha az ügyfél vissza akarja igényelni, járjon ő utána. Meghatalmazás nélkül te amúgy sem tudsz semmit csinálni. Azért nem büntet a NAV, ha jogos ÁFÁ-t nem helyezel levonásba.
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#21
Kedves Tamás!

Köszönöm,hogy időt szántál rám, de félreértettél. Az áfa bevallás 1965M lapjával van ebben az esetben gondom.
Válasz idézéssel
#22
Bocs, félreértettem. Én ilyenkor a különbséget lekönyveltem a szállítóra és az előjeltől függően vagy költség vagy eredmény növelő tételként a másik oldalt. Ha költség, azt a bevallásban adóalap növelőnek állítottam be. Mindehhez bizonylat a folyószámla! Nem a legszabályosabb, de legalább stimmelek! Jegyzőkönyvet írathatsz az ügyféllel. Persze a nagyságrendtől függ. Pár tízezer forintnál soha nem volt gondom vele!
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#23
Nem a szolgáltató honalpján látom. Hanem az onlineszámlázó feklületen. De ott nem ir eredeti számlát, amikből leirja a tétleket.
Próbáltam regisztrálni a szolgáltató lapjára és az istennek nem sikerül, olyan számjegyet kér, ami nincs.
Válasz idézéssel
#24
Erika!

Ha a szolgáltató honlapján láttad a számlákat, akkor azokat le is tudod tölteni. Azt könyveld le!  Így pótolhatod a hiányzó számlákat!
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#25
Segítséget szeretnék kérni, mert még ilyenem nem volt.

Áram szolgáltató visszatéritett értékhatáron felüli összeget. Nem jött számla hozzá, így irtam nekik emailt, hivatkozva az áfabevallásra, ahonnan válaszként egy levezetés jött, hogy miért annyi, bruttó összegben, de nincsenek számlaszámok, amelyre hivatkozni lehetne. Felmentem az onlineszámlára és ott bejelentették, innen kiirtam a keltét, teljesitési időt, a számla sorszámát, összeg adatait. Fel vannak sorolva a tételek, fogyasztásra hivatkozva, plusz minusz tételek egymás alatt, ha összegzem, kijön az általam kérdéses összeg. De itt sincs előzményre utaló számlaszám. Sőt vannak minuszos tételek is a listában, amiről nincs számlám.

A 1965M lapján ha korrekciós tételhez vezetem fel, előbb az eredeti számlákat kellene feltüntetnem.

Ilyenkor hogy kellene eljárnom?
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 3 Vendég