A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cégautóadó
A Kft bérel egy személygépkocsit az alkalmazottai részére, hogy azzal járjanak munkába. Azt szeretném kérdezni, hogy a KFT-nek kell e ezen szgk után cégautóadót fizetnie? Az üzemanyag (benzin) tankolásokról kapott számlák elszámolhatók költségként, vagy útnyilvántartást kell vezetni és az alapján a Nav által közzétett üzemanyag árakkal és a megtett km 9 ft-onkénti elszámolásával szabályos inkább, az üzemanyag fogyasztás elszámolása?
Válasz idézéssel
Igen, én is ezt olvastam.
Válasz idézéssel
Hello!
Azt hiszem igen a kft-nek
[ATTACHMENT NOT FOUND]
Válasz idézéssel
Köszönöm ez nagyon jó!
De ha a tartós bérbeadás 2013. július 1 előtt már fennállt akkor a KFT-nek kell megfizetni a cégautóadót?
Válasz idézéssel
Hello!
Na ez jó cikk benne van
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.portfolio.hu/vallalatok/cegauto/igy_lehet_meguszni_a_cegautoadot.195018.html">http://www.portfolio.hu/vallalatok/cega ... 95018.html</a><!-- m -->
Válasz idézéssel
De ha tartósan bérbe van adva akkor is?
Válasz idézéssel
Hello!
A tulajdonos fizet.
[ATTACHMENT NOT FOUND]
Válasz idézéssel
A KFT tulajdonában van egy személygépkocsi, üzembentartóként viszont egy magánszemély van bejegyezve a forgalmijába, ilyenkor meg kell fizetni a cégautó adót a KFT-nek, vagy nem?
Válasz idézéssel
Segítséget kérnék, van e valakinek olyan szgk- , a szállítható személyek száma 8+1 tehát 9 fő
A szja tv.fogalma szerint csak az után kell fizetni a cégautóadót, amelyikben

45.115 Személygépkocsi: négy, illetve három gumiabroncskerékkel felszerelt olyan gépjármű, amely a vezetővel együtt legfeljebb nyolc felnőtt személy szállítására alkalmas, azzal, hogy ide tartozik a benzinüzemű, a dízelüzemű, az elektromos üzemű, a gázüzemű személygépkocsi, a versenyautó, az önjáró lakóautó. Személygépkocsinak minősül továbbá az a vegyes használatú, 2500 kg-ot meg nem haladó megengedett együttes tömegű, olyan gépjármű (nagy rakodóterű személygépkocsi), amelynek rakodótere gyárilag kialakítva kettőnél több utas szállítására alkalmas, de kézzel egyszerűen oldható ülésrögzítése révén a felhasználás szerinti terhek szállítására bármikor átalakítható a válaszfal mögötti rakodótér, ideértve azt az esetet is, ha az ülés eltávolítására visszafordíthatatlan műszaki átalakítással került sor.

Szóval ha ezt a 8 főt meghaladja a szállítható személyek száma, ugye mást nem kell vizsgálni a cégautóadó fizetés feltételeinél?
Tudom hogy most mással foglalkozik mindenki, hátha kapcsiból volt hasonló ügye valakinek???
Üdv.: Ibcsi
"A jövő mozgásban van"
Válasz idézéssel
köszönöm a megerősítést :-) ezért jó itt lenni közöttetek, mert nem hagyják "elveszni" a kétkedőket -Wink
Válasz idézéssel
Marcsi, megerősítem:
Kiküldetési rendelvénnyel elszámolhatja az utakat, akkor nincs cégautó adó.

Üdv.
Csöre
Válasz idézéssel
könyvelés72 Írta:Szia Marcsi,

az 500 km csak az egyéni vállalkozóknál él, amit minden külön nyilvántartás vezetése nélkül általányként számolhat el cégautó adó fizetése nélkül.
Amennyiben az ügyvezető a saját autóját használja kiküldetési rendelvénnyel, nincs cégautó adó fizetési kötelezettség.

köszönöm :-) nem találom így leírva sehol sem, de ha azt mondod, hogy a kft vezetője saját autóját használhatja néha-néha... cégautófiz. nélkül, akkor jó :-)

üdv:Marcsi
Válasz idézéssel
Szia Marcsi,

az 500 km csak az egyéni vállalkozóknál él, amit minden külön nyilvántartás vezetése nélkül általányként számolhat el cégautó adó fizetése nélkül.
Amennyiben az ügyvezető a saját autóját használja kiküldetési rendelvénnyel, nincs cégautó adó fizetési kötelezettség.
Válasz idézéssel
Sziasztok!

segítségeteket szeretném kérni abban, ha egy Kft-nek elromlik pl. a saját tulajdonú autója, és az ügyvezető saját tulajjdonú autóját pár napra használatba veszi a cég érdekében, kiküldetési rendelvényen apeh norma és adott üa. ár szerint költséget akar elszámolni a cégében, megteheti-e? valamint keletkezik cégautó fiz. kötelezettsége? vagy bejön esetleg az 500km dolog itt? üdv:Marcsi
Válasz idézéssel
Szia Zoli!

Ha a Kft kapja az autót kölcsön, akkor szerintem bejön a cégautó adó. Kiküldetésit a cégvezető csak saját vagy a házastárs gépkocsijára tud elszámolni.
Válasz idézéssel
Sziasztok. Akkor ha jól értem! Kft magánszemélytől kap kölcsön autót (szívességi használat), amit az ügyvezető használ és kiküldetési alapján akar költséget elszámolni. Ha nem érint a kiküldetés 45 napnál többet, akkor se itt se ott nincs fizetési kötelezettség. Ez így kerek? köszi: Zoli
Válasz idézéssel
Sziasztok!
Én is így értelmezem. Ha a munkakör nem az országjárásról szól (pl területi képviselő) bejön a korlát.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
Eddig én is úgy tudtam, hogy a kiküldetésnek 44 nap a korlátja az új Mt. szerint is.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://blog.rsmdtm.hu/2013/02/munka-torvenykonyve-2013-januar-1-jetol-hatalyos-valtozasok/">http://blog.rsmdtm.hu/2013/02/munka-tor ... altozasok/</a><!-- m -->
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
Válasz idézéssel
Akkor szerinted,az ilyen jellegű ügyintézés belefér az SZJA Tv. szerint meghatározott: "Kiküldetés (kirendelés): a munkáltató által elrendelt, a munkaszerződésben rögzített munkahelytől eltérő helyen történő munkavégzés, ideértve a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjának, valamint a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonájának szolgálati érdekből történő áthelyezését, átvezénylését is."
Kiküldetési rendelvény alapján megfizetjük a Kormányrendeletben szereplő fogyasztási normával és APEH üzemanyag árral számolt költséget + 9 Ft/km költségtérítést a dolgozónak és kész? Nincs napidíj és Ő sem fizet cégautóadót?
Köszi: Sedit
Válasz idézéssel
A munkatörvényt olvasva de lehet, hogy én értem félre, a 45 nap nem a kiküldetési rendelvényre vonatkozik, hanem az átirányításra. Más a kiküldetés az ügyek intézése miatt ( partnerek felkeresése, posta....) és más az átirányítás amikor arról van szó, hogy a megszokott munkahelye helyett máshol van a tartós munkavégzés átmenetileg. Pl. a cég székhelye Budapest, itt van a munkavállalók munkavégzése helye, de az egyik munkavállalót átirányítják Szombathelyre. Ez nem haladhatja meg a 45 napot.
Válasz idézéssel
Úgy tudom a kiküldetési rendelvény alkalmazásánál előre kell tájékoztatni a dolgozót a kiküldetés időpontjáról és helyéről és még napidíjat is kell fizetni. Itt jellemzően olyan ügyintézésről van szó, hogy különböző hivatalokba (pl. Önkormányzat, Földhivatal, Posta) kell elmenni, amit még éppen előre meg lehet tervezni, de napidíj szóba se jöhet. Nem beszélve az éves 45 napos korlátozásról.
Üdv: Sedit
Válasz idézéssel
Szia Edit,

a dolgozók, ha a saját autójukat használják céges ügyek intézéshez- ügyfelekhez kimennek, tárgyalásokra járnak, anyag-áru beszerzés...),akkor miért nem kiküldetési rendelvényt használnak? :-)
Válasz idézéssel
Sziasztok!

A véleményeteket szeretném kérni cégautóadóval kapcsolatban. Egy vállalkozásnál az alkalmazottak saját gépjárművel végzik a céges ügyintézéseket, melyről útnyilvántartást vezetnek. Ebben az esetben a magánszemélynek cégautóadót kell fizetni, mivel költséget számol el a cég az ő gépkocsija után. A havi költségtérítés amit a dolgozó kap kb. 5-6 ezer forint, ezzel szemben a cégautóadó van akinél 22.000 Ft. Biztos jól értelmezem azt, hogy kinek és mekkora összegben kell fizetni ezt az adót?
Sedit
Válasz idézéssel
Sziasztok. Eddig még nem volt cégautó dolgom. Most biztos lesz. Lesz egy vállalkozóm, aki igen sokat fog utazni a saját autójával. A havi 500 km nagyon kevés, azt nem éri meg neki elszámolni. A munkát elvégzi az adott helyszínen, azt kiszámlázza, viszont az utiköltséget is megtérítik, különben nem éri meg. Jól gondolom, hogy ezt a kiszállási díjat is ki kell neki számláznia? Vagyis ez is bevétele lesz neki, a munkadíj mellé.
Ugye menetlevelet kell vezetnie arról, hogy merre járt, hogy költségnek el is tudja számolni a kiszállási díjat, és ráadásul cégautó adót is kell fizetnie?
Tündi
Válasz idézéssel
SZIASZTOK SZEP NAPOT

SEGITSEGET SZERETNEK KERNI! EGYENI VALLALKOZO SZERETNEK LENNI. MUNKABA JARASHOZ HAVI KB 2000 KM AUTOVAL AMI 1300CCM. HOGYAN KELL KISZAMITANI HOL TALALNAM
MEG ADOZAS SZEMPONTJABOL AZ ELSZAMOLAST. NEM CSAK MUNKABA JARASRA HASZNALNAM ILLETVE MIKET LEHET ELSZAMOLNI? MENNY JARULEKOT KELL FIZETNI? MINDEN
HONAPBAN KELL E BEVALLAST KESZITTNI?
CEGELAPITAS DIJA? VAGYONOR LENNEK BALLALASI DIJ:650-800FT\ORA.
ELORE IS KOSZONOM A SEGITSEGET
Válasz idézéssel

Fórumra ugrás:

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég