Üzenetek: 591
Témák: 2
Értékelés:
1
Kedves Monik!
Hogy én milyen kabak vagyok!  Ezt ismerem, és egyéb munkaügyi dolog terén alkalmazom is, de nem hoztam összefüggésbe a kiküldetéssel, pedig milyen nyilvánvaló.
Hálásan köszönöm a megvilágosodást! :wink:
Üdv,
Csilla
Jobbat remélve, gyakran jót veszítünk.
Üzenetek: 1,920
Témák: 3
Értékelés:
4
MT:
"53. § (1) A munkáltató jogosult a munkavállalót átmenetileg a munkaszerződéstől eltérő munkakörben, munkahelyen vagy más munkáltatónál foglalkoztatni.
(2)11 Az (1) bekezdés szerinti foglalkoztatás tartama naptári évenként összesen a negyvennégy beosztás szerinti munkanapot vagy háromszázötvenkét órát nem haladhatja meg. Ezt arányosan kell alkalmazni, ha a munkaviszony évközben kezdődött, határozott időre vagy az általánostól eltérő teljes napi vagy részmunkaidőre jött létre. A munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás várható tartamáról a munkavállalót tájékoztatni kell."
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
Üzenetek: 591
Témák: 2
Értékelés:
1
Segítséget kérnék. Melyik törvényben, hol olvashatok bővebben a kiküldetésekre vonatkozó 45 napos korlátozásról. Restellem, de ez a részlet kimaradt nekem. :oops: Szerencsére eddig nem volt aktuális a téma, de a jövőben változik a helyzet.
Üdv,
Csilla
Jobbat remélve, gyakran jót veszítünk.
Üzenetek: 4,700
Témák: 22
Értékelés:
8
Köszönöm szépen a segítséget, végigolvastam ám a kiküldetés témát és mostmár megvilágosodtam. :oops:
Üdv: Mónika!
Üzenetek: 8,811
Témák: 157
Értékelés:
21
Szia Móni!
Mivel nem jövedelem, vagy juttatás, hanem költségtérítés semmit nem kell a 08-ason jelenteni egyik esetben sem.
Üdv: Klári
Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Értékelés:
8
Ez esetben a 08-ason kell jelenteni? Az ügyvezető nem kap díjazást a munkájáért, van máshol munkaviszonya.
Üzenetek: 8,811
Témák: 157
Értékelés:
21
Sziasztok!
A kiküldetési rendelvény esetében nem kell a magánszemélynek cégautóadót fizetni. Ennek van korláta azonban a 45 nap. (Jól kibeszéltük a kilüldetésnél)
A magánember cágautóadót fizet ha "sima" útnyilvántatással számol el. Ez esetben keményen számolni kell, hogy miként éri meg.
Üdv: Klári
Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Üzenetek: 284
Témák: 11
Értékelés:
0
plusz cégautó adó
Üdv: Mariszan
Üzenetek: 1,994
Témák: 24
Értékelés:
5
Szia Mónika.
Kiküldetési rendelvény
Értékelés:
8
Hát lehet hogy egyszerű másoknak a kérdésem , nekem viszont ilyen tao hatálya alatt tartozó cégnél nincs. A cég nem rendelkezik gépjárművel, viszont az ügyvezető a saját autóját használja hivatalos utakra is, hogyan lehet költséget elszámolni ez esetben? :oops:
Üzenetek: 2
Témák: 0
Értékelés:
0
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy Kft. szeretne egy autót bérelni magánszemélytől, üzleti tárgyalásokra menne vele a Kft tulajdonosa. Szeretnénk ha a magánszemélynek nem kellene semmit fizetnie a bérlés után. Tehát, ha nem a magánszemélyt terheli az adófizetés, akkor a Kft-nek körülbelül mennyit kellene fizetnie adót? Lehet-e mentes az adó alól?
Köszönöm a választ előre is!
Üzenetek: 326
Témák: 14
Értékelés:
0
szia,
nem tartós bérlet, így biztosan a tulajnak.
Manka
Üzenetek: 1,147
Témák: 112
Értékelés:
0
Egy KFT szgk-t bérelt 1 hónapra egy szgk bérbeadással foglalkozó KFT-től, annak már utána néztem, hogy az Áfa-t vissza lehet igényelni a magánhasználati rész kivételével, de a cégautó adót kinek kell fizetnie?
Üzenetek: 3,492
Témák: 31
Értékelés:
0
De igen, Erzsó, csak én a tavalyi menetet követve már év elején leadtam az 1,2,4,5,7,8,10,11 hónapokra. Most már nem adhattam le egész évre, csak a kihagyottakra. Jövőre már okosabb leszek! Hacsak megint nem változtatnak valamit.
Erika
Üzenetek: 5,399
Témák: 10
Értékelés:
0
Az nem megoldás,hogy leadjátok az NY-t egész évre,és felülírja azokat a hónapokat,amikor megy bevallás???? :oops:
Akkor nem kell szemezgetni a hónapok között.
"Ne veszitsétek el a fejeteket.
Az élet még szeretné megsimogatni."
Értékelés:
0
Mónika Írta:Cégautóadót csak negyedévre enged. Érdekesnek találom amit az Erika ír, bár nem vonom kétségbe, félre ne érts, de nem lehet hogy tavaly a cégautóadós bevalláson 3.6.9.12. hónapban negyedéves intervallum volt feltüntetve? Vagy lehet hogy nálad azért is más a helyzet mert rehabilitációs járulékot is vallottál. ??? Móni! Én még mindig azt mondom hogy kétszer kell küldened, egyszer Ny-en vagy 0-s 1301-et havira, egyszer pedig cégautóadót.
Megnéztem Mónika! Havi volt a bevalláson, ezért is nem fogtam fel, amit írtatok, de most megcsináltam és nem fogadja el havira valóban.
Úgy, hogy marad az, amit írtatok!
Erika
Értékelés:
0
Hát igazatok van lányok!
Az idén nem megy úgy, ahogy tavaly csináltam, viszont akkor a kihagyott hónapokra is be kell adnom az NY-et, mert lehet, hogy akkor megint nem tudja értelmezni a rendszer.
Erika
Értékelés:
8
Hát akkor megoldódott a kérdés!
Üzenetek: 421
Értékelés:
0
Mónika !
Szerintem én is ezt írtam ma reggel, hogy 2 bevallást kell küldeni...
És már el is küldtem őket.
Móni
móniszil Írta:Sziasztok !
Egy kft. 2013-ban havi bevalló az egyéb adónemek tekintetében. 01-02.hónapra vonatkozóan küldtem a NY-t a 1301 kiváltására. Most viszont cégautóadó bevallást kell küldenem, aminél a 1301 csak 01.01-03.31. időszakot fogad el.
Felhívtam a tájékoztatást, hogy akkor most mi a helyzet, és azt mondták, hogy emellett küldeni kell egy márciusi időszakra vonatkozó NY-t vagy nullás 1301-et is.
Ti ezt tudtátok ?
Móni
Értékelés:
8
Cégautóadót csak negyedévre enged. Érdekesnek találom amit az Erika ír, bár nem vonom kétségbe, félre ne érts, de nem lehet hogy tavaly a cégautóadós bevalláson 3.6.9.12. hónapban negyedéves intervallum volt feltüntetve? Vagy lehet hogy nálad azért is más a helyzet mert rehabilitációs járulékot is vallottál. ??? Móni! Én még mindig azt mondom hogy kétszer kell küldened, egyszer Ny-en vagy 0-s 1301-et havira, egyszer pedig cégautóadót.
Üzenetek: 5,399
Témák: 10
Értékelés:
0
Szerintem azért,mert a cégautóadó alapból negyedéves... :oops: mindig javítgatják,egyszer csak egyértelmű lesz.
"Ne veszitsétek el a fejeteket.
Az élet még szeretné megsimogatni."
Értékelés:
0
Erika !
Most nem enged 3.hóra (03.01-03.31) cégautó adó bevallást kitölteni, csak ha negyedévet jelölsz bevallási időszaknak.
Próbáltad már kitölteni a 1301-t ?
Móni
Értékelés:
0
Mi cégünk is havi bevalló, de soha nem szoktam kettő bevallást leadni.
Az NY-et megküldtem az 1-2,4-5,7-8,10-11 hónapokra, majd a 3,6,9,12 hónapokra leadom a cégautóadót és a rehabot. Ennyi. Szerintem nem kell jobban bonyolítani.
Egyszer véletlenül negyedéves időszakot jelöltem meg és akkor jött a hibaüzenet. Telefonon lejavíttattam havira.
Erika
Értékelés:
0
Hát nekem ez nem volt ilyen egyértelmű, mivel 2012-ben is havi bevalló volt ez a cég. A 12.havi bevalláson 12.01-12.31 időszakot kellett írni, és ezen küldeni a IV.negyedéves cégautó adó bevallást. Tehát akkor jó volt a havi bevallói időszak, most viszont - ha cégautó adó lapot is töltök - csak a negyedéves időszakot fogadja el....
Móni
Értékelés:
8
Igen Móni! Így kell csinálni. Ha tudod hogy a cégautóadón felül nem lesz más bevallani valód, akkor érdemes lenne egész évre beadni a NY-t a 1301-re + minden negyedévben küldözgetni a cégautóadó miatt a 1301-et. Így lesz jó.
|