A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Felszámolás alatt...
#1
Segitséget szeretnék kérni mit tegyek.Munkahelyemrő leszámoltam és a munkaűgyi központba regisztráltatni szerettem volna magam és akkor derült ki hogy az Emába nem vagyok kijelentve.A cég eltunt vele együt a könyvelő is .Az össze leszámolási papirt megkaptam,és nem tudok lépni.Nekem nem a segély kell csak a mukaügyi által lenne munkám.2016.02.01töl megy a huzavona.jövedelem nélkül vagyok azóta.Az idegrendszeremet nagyon fel örli.Hogyan tudnám kénysze rkijelenteni magam.
Válasz idézéssel
#2
Sziasztok!

Az egyik cégem felszámolást indított egy partnere ellen, de a partner végül fizetett. Az lenne a kérdésem, hogy a határozat alapján vissza lehetne igényelni a felszámolásra befizetett illeték nagy részét és a közzétételi díjat.
Hogyan lehet ezt megtenni? Milyen nyomtatványon?
Válasz idézéssel
#3
Köszönöm a segítséget.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#4
A felszámolási eljárás megindításáról a cégközlönybe megtalálod a hirdetményt.
ha beírod a cégjegyzékszámot, kidobja a vonatkozó céget. Ez lesz mellette "felszámolási eljárások", és akkor szépen le tudod tölteni.
Ott lesz a kijelölt felszámoló neve, mikortól kell a 40 napot számítani, stb.

Hetente talán 2 alkalommal jelenik meg a cégközlöny.
A hirdetmény megjelenésétől számított 40 napod van, hogy bejelentsd a felszámolónak a "hitelezői igényt"
Ez egy levél a felszámolónak, és plusszba majd be kell fizetni a követelés 2 %-át a bíróságnak. Ezt majd a cégbírósági hirdetmény tartalmazza, hogy milyen bankszámlára.
Válasz idézéssel
#5
Igen ügyvédhez kell fordulni. Csak azon lepődtem meg hogy az általam könyvelt cég ügyvezetőjének ismerőse azt mondta hogy szeptember 20-án"mennek a bíróságra". Akkor lehet hogy elbeszél egymás között a két ügyvezető?......
Köszönöm szépen a linket.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#6
Kedves Mónika!
Itt tudod a cégközlönyt nézegetni:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.cegkozlony.hu/index.php?pagename=search">http://www.cegkozlony.hu/index.php?pagename=search</a><!-- m -->

A felszámolási eljárás megindításához szerintem ügyvédhez kell fordulni ( a bírsóágok is elektronikusan ügyintéznek!)
Válasz idézéssel
#7
Könyvelek egy cégnek akinek egy igazán "nagy nevű" generálkivitelező építőipari cég nem fizetett ki január óta 2 milla körüli összeget. /Teljesítés igazolás rendben, számlát nem kifogásolták meg/ Az ismerőse szintén ugyanígy járt velük, tegnap beszéltek telefonon és az ismerős cég elindítaná a felszámolási eljárást, így az én általam könyvelt cég tulajdonosának is be kellene jelenteni az igényt. Tegnap a céginfo-ban a kérdéses nem fizető cég adataiban mindent rendben találtam még.
Hol tudom én naprakészen nyomon követni hogy mikor kell a felszámolónál az igényt benyújtani? Tudom hogy a cégközlönyben közzé teszik de ez milyen rendszerességű, nap, heti, havi....? Van erre ingyenes elérhetőség? Tulajdonképpen mi is a felszámolás megindításának a menete első lépésben? Én úgy tudtam hogy két fizetési felszólítás tértivevényesen, aminek nem születik eredménye, utána ügyvéd közreműködésével elektronikus úton megindítani az eljárást, az illetékek megfizetése mellett. Viszont tegnap az ismerőse azt mondta telefonon, hogy szeptember 20-án mennek a cégbíróhoz. Ezt személyesen intézi egy felszámolást indító cég vezetője?
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#8
Bocs!
Csak az újabbra, de tényleg nézesd meg ügyvéddel, mert nagzon belepancsoltak a trv.-be.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#9
szia!
Melyik igen? Csak újnál nem lehet és a régebbi másik ügyvezetése maradhat? Vagy egyátalán nem lehet üv.?
Válasz idézéssel
#10
Szerintem igen, de most módosították a törvényt és még nem volt időm megnézni.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#11
üdv!
Ha valaki egy felszámolás alatt lévő cég ügyvezetője, és ezzel párhuzamosan ügyvezető egy másik cégnél is, akkor vonatkozik-e rá az, hogy a felszámolás után 5 évig nem lehet ügyvezető? Vagy csak az újabb ügyvezetésre vonatkozik?
Válasz idézéssel
#12
Kedves Klári!

Nagyon köszönöm! Nekem is ilyen érzésem volt, de addig hergeltem magam, míg a végén sikerült elhinni magamnak, hogy micsoda igazságtalanság történt... Azt mondtam az ügyfélnek, nyújtsa be az igényét a felszámolónak. Ha az a kidobott pénz (mert nem sok az esély, hogy visszakapja) az én zsebemben landolhatott volna...!

Marianna
Válasz idézéssel
#13
Szia Marianna! (régen láttunk, de most Big Grin -lünk)

Őszintén: veszett fejsze nyele sem. A NAV jogszerűen emelte le az adós számlájáról a befolyot pénzt, nem köteles vizsgálni, hogy az az adós jogos követeléséből, vagy tévedésből származik. Jelen helyzetben keletkezett egy követelés a felszámolás alatt álló céggel szemben, amit gyorsan tisztázni, rögzíteni és el kell ismertetni a felszámolóval. Sok esélyt a pénzvisszakerülésére nem látok. Ha tudja az ÜF ismertesse el a jogosult céggel ezt az átutalást pü teljesítésnek. Szóval, gázos a dolog.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#14
Sziasztok kedves Fórumosok!

Remélem mindenkinek jól telt a nyár.
A következő problémával fordulok Hozzátok. Egyik ügyfelem átutalta egy számla végösszegét figyelmetlenségből egy felszámolás alatt álló cégnek. A jogosult a cég az a cég lett volna, melyet a régi cég tulajdonosai igen hasonló néven alapítottak. Mivel a régi -felszámolás alatt álló- cég bankszámláján APEH inkasszó volt, a pénz az APEH rögvest le is kapa. Ez a pénz azonban nem a céget illette, így úgy néz ki a dolog az én olvasatomban, hogy ezt az APEH jogtalanul vitte el. Olyan, mintha mondjuk hozzám eljönnének foglalni, és az én garázsomban álló, de a szomszéd tulajdonát képező autót vinnék el. Vissza lehet ezt a pénzt kapni? Mit lehet ilyenkor tenni?

Köszönet!
Marianna
Válasz idézéssel
#15
Sziasztok ! Felszámolás miatt záró mérleget kell készíteni, a mérleg szerinti eredmény sora üres át kell vezetni az eredménytartalékba , ha jól tudom. Kell-e csatolni taggyűlési jegyzőkönyvet , úgy gondolom nincs mit határozni , mert az ügyvéd mikor elinditotta a felszámolást akkor adott be. Tanácstalan vagyok várnám a segítségeteket. üdv. Ildikó
Válasz idézéssel
#16
Sziasztok ! Felszámolás miatt záró mérleget kell készíteni, a mérleg szerinti eredmény sora üres át kell vezetni az eredménytartalékba , ha jól tudom. Kell-e csatolni taggyűlési jegyzőkönyvet , úgy gondolom nincs mit határozni , mert az ügyvéd mikor elinditotta a felszámolást akkor adott be. Tanácstalan vagyok várnám a segítségeteket. üdv. Ildikó
Válasz idézéssel
#17
Kedves Klári!
Köszönöm szépen... Mint írtam nincs se bevétel, se kiadás. Megpróbálom a levelet, még egyszer köszönöm szépen.
Teljes tanácstalanság...Sad
Válasz idézéssel
#18
Kedves Szilvia!
Elöljáróban el kell mondanom, hogy ügyedben sajnos kevés tanácsot tudok adni.
Valószínű már többen mondták Neked és tudod, hogy a betéti társaság beltagja teljes vagyonával felel a társaság adósságáért, de a felősség - többek között - kiterjed a társaság számviteli rendjéért és ezen belül van a beszámolókészítés kötelezettsége is. A felszámoló ezen az alapon követeli Tőled a felszámolás kezdetéig a bizonylatokat, beszámolókat és adóbevallásokat. A VPOP mint nyomozó hatóság kerül a képbe aki eljárhat a számviteli rend megsértése büncselekmény feltárásában. A felszámoló fenyegetése ezen alapul és ahogy én a felszámolókat ismerem nagyon könnyen be is váltja igéretét, feljelent a VPOP-nél és ezzel lerázza magáról az ügyet. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy már is börtönbe csuknak, de tényszerű, hogy meghurcolnak.
Könyvelő kérdés. Az általad felkeresett könyvelők nem szívesen vállalják el az elmúlt 5 év feldolgozását, mert gondolom az előző könyvelővel kapcsolatosan leírtak miatt az előzmények nem állnak a rendelkezésedre és az ezt követő időszaki adatok is hiányosak. Senki - én sem - vállalok el olyan feladatot, amit szakmailag legalább 95%-os korrektséggel nem tudok ellátni, mivel minden beszámolót regisztrált könyvelőnek kell elkészíteni nevét reg.számát fel kell tüntetni a dokumentumon, ami felőlősség vállalását is jelenti. Senki, a tisztességes, korrekt kollégák közül nem adja nevét és kockáztatja "jogosítványát" fal beszámoló elkészítéséért. Gondolom esetedben nincs erről szó, de látatlanban ezt nem lehet tudni. A tisztességes, korrekt munkának azonban ára van amit meg kell fizetni.
Amit megtehetsz ha eddig nem tetted, tértivényes ajánlott levélben szólítsd fel előző könyvelődet a dokumentumok kiadására, ez még akkor is kötelezettsége, ha könyvelési díj elmaradásod van. Ezt a kötelezettségét a könyvelőknek a PTK megbízottak felelősségére vonatkozó része előírja. Szakításotok óta eltelt időszak papírjait - ha nem őrízted meg - a számlavezető bankodtól, a hatóságoktól (APEH, Önkorm) tudod másolatban megszerezni, ehhez azonban a felszámoló felhatalmazása kell, mert az ügy ezen szakaszában veled már senki nem állhat szóba a cég ügyeit illetően. Javaslom a felszámolóval személyesen vedd fel a kapcsolatot, ne telefonon beszélj vele. Hidd el egy személyes találkozás jobban meg tudja győzni arról, hogy csupán egy meggondolatlan cégvásárlás juttatott ebbe a helyzetbe és nem egy simlis csaló vagy. Ezt iratok és személyes találkozás nélkül nem tudhatja.
Te könyvelhetsz a cégednek, ha megfelelő szaktudásod meg van hozzá, azomban a beszámolót nem készítheted el - mint azt az előbb leírtam - azt csak regisztrált könyvelő teheti meg.

Sajnálom, ha nem sok bíztatót tudtam írni Neked, remélem azonban a tisztánlátásodat elősegítettem.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#19
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni, felszámolás alatt álló Bt.-m ügyében.
2003-ban külön mentünk férjemmel és mivel nekem akkor járt le a gyesem, gondoltam könnyebb lesz megélnem kislányommal, ha egy meglévő céggel kezdek.
Átvettem a céget, s mint később kiderül egy csomó adósságot is...:S Egy darabig csináltam és sok mindent kifizettem, aztán most már több éve nem működik a cég, de maradt rajta tartozás és a Fő.-i Önkormányzat kérte a felszámolást. A cégnek nincs vagyona, nekem sincs, és nem működik 5-6 éve, se bevétele, se kiadása nincs, édesanyámék fogadtak be bennünket. A felszámoló sok dokumentumot kér tőlem, de aki könyvelt nem elérhető, a telefont nem veszi fel és nem is enged be. A könyvelők akikkel beszéltem, nem nagyon akarják elvállalni, aki igen az nagyon sok pénzt kér, ami nekem nincs. Az lenne a kérdésem,h mivel nem nagyon tudok megfizetni egy könyvelőt, van e mód arra , hogy én készítsem el a tevékenység zárómérleget és a többit , amiket kér a felszámoló és honnan tudom beszerezni hozzá a papírokat??? Egyáltalán elfogadja a felszámoló,ha én készítem??? Felhívtam őket és kértem,adjanak tanácsot ,mit lehet tenni, ha nem tudom ezeket beadni, erre csak annyit mondott telefonban, h ők nem szeretet szolgálat és akkor küldik a Vám- és Pénzügyőrséget. Én nem is nagyon értem minek? És azt sem , hogy miért fenyegetőzik? Attól még nem lesz pénzem. És nem kibújni akarok, csak segítséget kértem,mert teljesen laikus vagyok. Bármilyen hozzászólást, tanácsot szívesen fogadok és előre is köszönöm szépen!
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég