A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bolti kiskereskedelmi tevékenység
#1
Köszi Verocs az ötletet valószínű megfogadom!
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#2
Mónika!

Én is így vezetem a GT-t ahogy írtad, táblázatban. Mindig a havi forgalmat lekönyvelem, egyeztetem és utána könyvelem mindig a sztornót. Ha neked ez így kevés, akkor a te esetedben az lenne célravezető, ha nyitnál egy másik főkönyvi számot a 9-eseknél a sztornó tételekre, így év végén le tudod egyeztetni, majd egyösszegben év vége előtt átvezeted a rendes bevételi számlára és utána már nem csúfoskodik ott a záró főkönyviben. Hirtelen ez jutott eszembe Big Grin
Ha véghezviszed a lehetetlent, a főnököd felveszi a napi teendőid közé... ..
Válasz idézéssel
#3
Értem, köszönöm, én azért a GT-t továbbra is egyeztetem mert így biztos hogy minden keresztbe hosszába egyezik, ugyanis van egy táblázatom, ebbe beírom a nyitó és záró gt-t a hónapban, aztán naponta beírom a zárásokat egy táblázatba, ennek vannak külön rovatai áfa kulcsonként, és így tudom egyeztetni a főkönyvvel is minden hónapban hogy jól könyveltem-e megfelelő áfa kulcsra. Na mindegy, így ez a hónapom el fog térni, de legalább tudom mostmár a menetét, hogy ez ilyen egyszerű. Köszi a segítségeteket!
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#4
Sziasztok!

A GT-vel túl sokat nem foglalkozunk...,mivel van ahol hetente elő fordul a téves beütés.Év végén amikor as pt gépet lezáratjuk
akkor nézem meg,nagyságrendileg,a főkönyvvel.Havonta inkább a zárás számot nézem,meg van-e mind.Ha nincs,visítok és a másolatot kiszedetem.
"Ne veszitsétek el a fejeteket.
Az élet még szeretné megsimogatni."
Válasz idézéssel
#5
megmondom őszintén én a GT-vel nem foglalkozok, de tény ha ellenőrzöd ez most gondot fog okozni! én visszadobnám a pénztárgépesnek a labdát, vannak ilyenek, hogy azonnali sztorno (utolsó tétel), rész-sztorno (ez lehet talán a korábbi), de azt hiszem csak zárásig lehet belenyúlni (ha már megvolt a napi zárás, nem tehetsz semmit, nem fog stimmelni a GT Confusedac: ). pontosan melyik hogy megy, azt nem tudom, pénztárgépet még csak "távolról" láttam Big Grin
Válasz idézéssel
#6
Szia! Köszi! Ez a nyomi már megvan, viszont van néhány dolog amivel nem látok tisztán:
1 bekönyvelem az adott napi záróról áfa kulcsoknak megfelelően a /rossz/ bevételeket, aztán ugyanerre a napra mínusz előjellel bekönyvelem a kitöltött nyomtatványon szereplő helyesbített összeget, így az áfám és a bevételem jó lesz, ez oké, csakhogy a GT /amit én folyamatosan havonta egyeztetek/ ez nekem e miatt nem fog egyezni ebben a hónapban, ezért gondoltam hogy ezt stornó tételként be kellett volna ütni a pénztárgépbe nem?
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#7
szia! nyomtatvány boltban lehet kapni tömböt, ahol a téves beütést levezeted és korrigálod (pontosabban, aki beüti tölti ki egyből), a rossz nyugtát is hozzá kell tűzni Smile a zárás helyett ezt a sorszámozott bizonylatot könyveled (mármint az adott áfakulcs tekintetében)

üdv!
Válasz idézéssel
#8
Szeretnék segítséget kérni. Kft, élelmiszer kiskereskedelemmel foglalkozik. Két pénztár gépe van, és az egyikben hibásan ütött be egy tételt 4256,. helyett 425600 Ft-ot. Hogyan kell ezt rendbe tenni helyesen, a gépbe stornóval nem ütötték be azon a napon, a pénztárgépes azt mondta nem tudja hogyan kell ezt kezelni, és sajnos én sem. Ez az egyetlen kisboltosom és most először követte el ezt a hibát. Tudna nekem segíteni valaki?
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég