A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Személygépjármű értelmezése
#1
Nagyon köszi! Konkrét leszek. A helyzet az, h pályázatot nyújtottam be személytaxi üzemeltetésére. A kiíró viszont nem szabályozta konkrétan a kiírásban a személygépjármű fogalmát. A kiírás viszont tartalmazza, h személygépjármű nem vásárolható. Semmi törvényi, jogszabályi hivatkozás, vagy fogalom magyarázat nincs a kiírásban. A vásárlás pillanatában már vállalkozásba történne a vásárlás, az állam felé történő elszámolásaimkor (olvasatomban 8-)) nem szgk. alá esik ez a gépjármű.


Béni
Válasz idézéssel
#2
Szia Béni!
A kérdés tényleg fogós! Ez az az eset amikor ha akaorm vemhes, ha akarom nem. Az az igazság, hogy a forgalmi engedély csak a számviteli trv. miatt érdekes. Én az üzembehelyezés során tartom magam a hatózási besoroláshoz, az dönti el, hogy 13 vagy 14 számlacsoportba kerül.

Jól észed másként szabályoz az Szja, mint az Áfa. Az Szja szabályait csak a cégautóadó fizetési kötelezettség eldöntésénél használom, sehol máshol. Az Áfa szabályait pedig csak az eszköz és tartozékai, vásárlásakor, javításakor használom.

Tudom, hogy a válaszommal kint vagy az összes vizekből, de hidd el a dillemát a törvényalkotók "alkották". A pályázatba én buszként írnám és a számításoknál a müszaki jármüveknél venném figyelembe.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#3
Huh! Arra számítottam, hogy csak nekem fogós a kérdés... Bármilyen, akár evidensnek tűnő választ is szívesen veszek. Egy vállalkozás pályázatával kapcsolatban lenne fontos számomra ez a dolog.
Válasz idézéssel
#4
Helló Mindenki!

Ha egy gépkocsi a forgalmi engedélye alapján személygépjármű, de a Szja. törvény értelmezésében nem az, tehát 9 fő szállítására alkalmas, akkor az minek minősül valójában?
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég