A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kell-e működési engedély?
#1
Hello!
Esetleg itt nézd meg,de nincs olyan jogszabály ahol tételesen fel van sorolva mihez kell:
https://engedelykoteles.mkik.hu/
Figyelem!!!Alarmstufe Rot!!Csak szólnék ezzel a Felföldi Könyvelőiroda Szombathely -el nehogy valaki szóba álljon sunyi,pénzsovár társaság.Ez Veszélyes!!!
Válasz idézéssel
#2
A  felveendő tevékenységeket  19T201-esen kell bejelenteni   kft nek.  Oda van írva hogy működési engedély száma kelte, tehát  be kell jelenteni ha van működési engedély .  De vajon kell e működési engedély a tevékenységekhez ?   Az interneten kutatva zűrzavaros információkat találok pl  telepengedély , hogy mihez kell arról van leírás. Azt már megtaláltam, hogy kereskedelmi tevékenységhez kell működési engedély, vajon más tevékenységhez is kell? Én pl építőipari tevékenységet szeretnék bejelenteni bontás, vakolás,burkolás, villanyszerelés. Ehhez a 4 hez kell e működési engedély a társaság részére ?
Vagy működési engedély fogalma csak a kereskedelemben létezik ?  Interneten 10-20 éves cikkek vannak erről.
Válasz idézéssel
#3
Köszönöm könyvelés72 a részletes válaszod!
Igen, nekem is pont ezt mondták, amit Te leírtál.
Éva
Válasz idézéssel
#4
Ne haragudjatok, de nem volt bennem semmi sértődésnek, bosszúságnak amiért nem kaptam választ.

Azért írtam, hogy már nem aktuális, hogy rengeteg kérdés merül fel bennünk és akkor elég azokra összpontosítani, ami még aktuális probléma, ami megoldódott, azon átléphetünk.

Bocs, ha valakit esetleg megbántottam, tényleg nem volt szándékos!

Éva
Válasz idézéssel
#5
Nekem a kérdéseiddel kapcsolatban viszont kérdések merültek fel, ezért nem válaszoltam:

- nem írtad, hogy az üzlethelyiség már eddig is általatok működtetett telephelyen van és csak más tevékenységet fogtok végezni? Mert ekkor elegendő, ha csak az új tevékenységet jelented be a Polg.hivatalhoz és a Nav-hoz
- ha teljesen új TH, akkor azt be le kell venni a társasági szerződésbe a tevékenységi kör bővítéssel együtt, melyet a cégbíróság továbbít majd a Nav felé. Ekkor is a Polg. hivatalhoz be kell jelenteni a tevékenységet és TH-jet.
- Az hogy kell e működési engedély, az önkormányzat tudja megmondani.

Pénztárgép kötelezettséget pedig az Áfa törvény szabályozza:
Az Áfa tv. 166. § (2) bekezdésében foglalt feltétel teljesülése hiányában, nyugtaadási kötelezettségüknek kizárólag pénztárgéppel, taxaméterrel tehetnek eleget az alábbi adóalanyok, illetve üzletek:
a) a taxiszolgáltatást nyújtó adóalanyok,
b) a gyógyszertárak,
c)54 a 2009. október 15. napján hatályos TEÁOR ’08 47.1-47.7 és 47.91 szerinti kiskereskedelmi, az 56.1 és 56.3 szerinti vendéglátási (kivéve a mozgó szolgáltatásnyújtást), az 55.1-55.3 szerinti szálláshely-szolgáltatási, a 77.1-77.2 és 77.33 szerinti kölcsönzési és a 95.1-95.2 szerinti javítási tevékenységet folytató valamennyi adóalany, üzlet, mozgóbolt,

Szerintem azért nem kaptál választ, mert másoknak is hiány érzetük volt a kérdéssel kapcsolatban.
Válasz idézéssel
#6
Szia Éva!
Van amikor olyan személy olvassa a kérdésed,aki bizonytalan és nem mer válaszolni.
Megtenned,hogy ilyenkor ha már világos minden,pár sorban megválaszolod.Abból tanulnak azok is,akik nem mertek válaszolni. :oops:
"Ne veszitsétek el a fejeteket.
Az élet még szeretné megsimogatni."
Válasz idézéssel
#7
Sziasztok!

Csodálkozom, hogy senki nem válaszolt, de szerencsére ma mindent "kinyomoztam", így már nem aktuális a kérésem.
Éva
Válasz idézéssel
#8
Az előzőnél elfelejtettem megkérdezni, hogy kell-e pénztárgép vagy elég nyugtát adni?

Sajnos ezen a téren nagyon tájékozatlan vagyok, de tudom, hogy itt vannak olyanok, akik nagyon otthon vannak a témában, azért fordulok hozzátok.
Éva
Válasz idézéssel
#9
Sziasztok!

"A" Kft-től bérel "B" Kft. egy üzlethelyiséget, ruhák javítása/zippzár csere, nadrág felhajtás, függönyvarrás, vasalás/ tevékenységre.
Abban kérném a segítségeteket, hogy ezt be kell-e jelenteni a Polg.Hív-nál, kell-e működési engedély, vagy csak akkor kell, ha kereskedelmi tevékenységet folytat, mert a ruhajavítás az szolgáltatás.
És az NAV felé van valami jelentési kötelezettség, vagy elég, ha a tevékenységi kört adatmódosító lapon bejelentem, mivel most még ez a tevékenység nincs a tevénységi körében.
Biztos van közöttetek olyan, aki ebben már járatos.
Segítsetek légyszíves: Éva
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég