A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Segítséget kérnék táppénzel kapcsolatban
#1
Nem állami cégről van szó, így nem tp kifizető hely... A munkahelyem könyvelője annyit tudott mondani, hogy elbírálás alatt áll az ügyem és ettől többet ő sem tud...Ennyit tudtam meg a napokban.
Válasz idézéssel
#2
Telefonon érdeklődhetsz az OEP-nél is szerintem TAJ számod alapján, hogy hol tart a dolog.
Válasz idézéssel
#3
Szia!
Nem nagyon vagyok jártas, csak próbálok segíteni.
Jó lenne tudni, hogy a munkahelyed kifizetőhely-e,vagy sem. Mert ha kifizetőhely, akkor neki kellene folyosítani a táppénzt. Akkor lehet kifizetőhely, ha 100 főnél több embert foglalkoztatnak.
Ha nem, akkor az oepnek (most már nem egészen ez a nevük) kellene a tp-t folyosítani. Annyit megkérdezhetsz a munkahelyeden, hogy mégis mikor juttaták el a papírjaidat hozzájuk. Mert jan. 15-e óta tényleg soknak tűnik az eltelt idő.
Válasz idézéssel
#4
Segítséget szeretnék kérni.
Január 15.én baleset ért munkába menet, a lábam eltört és sajnos műteni is kellett. A munkahely elfogadta üzemi balesetnek, megírtuk a jegyzőkönyvet és felvettek táppénzre. Minden hónap első pár napjába benyújtom a cégemhez a táppénzemet igazoló papírt, de nem történik semmi. A januári hónapban megkaptam arra a 15 napra szóló fizetésemet és azóta semmi. Se egy levelet nem kapok a TB-től se nem kapom magát a 100%-os táppénzt. Nem tudok kihez fordulni, ilyen téren nem vagyok elég tájékozott.
Nem tudom, hogy egyáltalán így kellene e zajlania ennek az egész betegszabadságos dolognak. Bevallom eléggé el vagyok keseredve, sajnos eléggé rossz anyagi helyzetbe kerültem emiatt.
Nagyon szépen megköszönném ha egy a témában jártas személy tájékoztatna a fontos tudnivalókról.
Bettike
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég