A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pénzmosási szabályzat
#1
http://officina.hu/gazdasag/177-penzmosa...ni-torveny

Lányok érdemes elolvasni amit itt írnak.

Pmarcsi
Légy türelemmel, s majd könnyül a nagy teher is.
Válasz idézéssel
#2
Big Grin 
Kedves Harakiri!

Az nagyon jó lenne, én is  megköszönném.
Válasz idézéssel
#3
Drága Harakiri!

Nagyon gyors vagy , esetleg a sok leterhelt fórumtársaidon nem segítenél egy jó kis mintával,nekem csak a 2016-os volt ,nem volt időm még és sajnos nem is nagyon látok időzónát mikor tudnék ezzel átfogóan foglalkozni.
Leadási határidő nem 2018.február 12.? Idea 

Üdvözlettel,
Pmarcsi
Légy türelemmel, s majd könnyül a nagy teher is.
Válasz idézéssel
#4
Sziasztok!


Elvileg beküldtem a tájékoztatást a Pénzmosás szabályzat 
átdolgozásáról.
Viszont bárhogy kutakodom nem lelem a visszaigazolást a beküldésről.
Valamit elronthattam és küldjem még egyszer, avagy nincs visszaigazolás???
[u]https://epapir.gov.hu/Témacsoport/Pénzmosás/Címzett/NAV/KözpontiIrányítás/Belső Szabályzat jóváhagyás
[/u]
Itt töltöttem ki.

Harakiri
Válasz idézéssel
#5
Big Grin 
Köszönöm szépen, áttanulmányozom
Válasz idézéssel
#6
Lányok bár ez 2016-os minta,hátha könnyebb lesz átszabni nézzétek meg.Sajnos én most nem tudok ezzel foglalkozni,mert tépem a hajam. Angry

Pmarcsi


Csatolt fájl(ok)
.doc   penzmosas-elleni-mintaszabalyzat---konyvviteli-tevekenyseget-folytatok-szamara-2016.doc (Méret: 287 KB / Letöltések: 14)
Légy türelemmel, s majd könnyül a nagy teher is.
Válasz idézéssel
#7
Hurrá, újabb feladat! Angry
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#8
Megérkezett!!!!!!!!


http://nav.gov.hu/nav/penzmosas/felugyel...70623.html
Válasz idézéssel
#9
Kriszta, az infó a januári határidőre, belső körökből van.
Hivatalosan senki nem írja le, sajnos, nem tudom, miért nem.
Üdvözlettel! A l b a
Válasz idézéssel
#10
Sziasztok!

Én kinyomtattam és elmentettem a NAV oldaláról, hogy várjuk meg, amíg a könyvelőknek a NGM kiadja a mintaszabályzatot. Azóta várom, próbáltam hívni a NGM-et, de nem veszik fel.
Attól tartok, hogy majd úgy december 28-al adja ki. A januárt hol hallottad, ALba?

Kriszta
A mazochisztikus jellemvonás nem alapfeltétele annak, hogy könyvelő legyél. Ugyanakkor hihetetlenül sokat segít.

Kriszta
Válasz idézéssel
#11
Sziasztok! Nyáron az EU a pénzmosással kapcsolatos teendőket kiegészítette, frissítette.
Ezért nekünk is kell a szabályzatot frissíteni.
2018. januárig állítólag nincs teendő, a NAV kiad majd egy javaslatot, azt kell figyelnünk.
Ne felejtsétek az ügyfelek lakcím kártyáját, személyi igazolványát (személyi számos oldalát ne) lemásolni.  Exclamation És ezeket az Azonosítási Lapokkal elzárt helyen, elzárt szekrényben tartani.
Üdvözlettel! A l b a
Válasz idézéssel
#12
Sziasztok!
Jól látom, hogy külön szabályzat van könyvelőknek és külön az adótanácsadóknak?
Ha mindkét tevékenységet végzi valaki, mindkettőt küldeni kell? (Új cég)

Ha a könyvelői tevékenységet 2013 előttről végzi, de mostantól végzi az adótanácsadást is, akkor utóbbit küldje be most külön? Mert a könyvelői már bent van még az ORFK-s időkből.

Köszi a segítséget!
Üdv. eragka
Válasz idézéssel
#13
Nem tudni, hogy miért tették fel, én legalábbis nem találtam nyomát, valószínűleg frissítették, mert 2013-as volt a korábbi.
Gondolom naprakészre hozták az uniós és egyéb harmonizáció jegyében, apróbb változások vannak benne.

Nálam cég változás volt, ezért kellett most újra csinálnom és látom, hogy fizetős eljárás lett.

Azért rákerestem a törvényben:
2007.évi CXXXVI. Pénzmosási

45. § (1) E törvény hatálybalépését követően az 5. §-ban meghatározott felügyeletet ellátó szerv e törvény hatálybalépésétől számított 45 napon belül bocsátja rendelkezésre a mintaszabályzatokat.
(2) E törvény hatálybalépésekor működő szolgáltató a szabályzatát e törvény hatálybalépését követő kilencven napon belül köteles e törvény rendelkezéseinek megfelelően átdolgozni.
(3) E törvény hatálybalépése után megalakuló, az 1. § (1) bekezdésének a)-e), i) és l) pontjában meghatározott tevékenységet folytató szolgáltató tevékenységének engedélyezéséhez a külön törvényekben megállapított feltételek mellett szükséges az is, hogy szabályzatát az 5. §-ban meghatározott felügyeletet ellátó szervnek jóváhagyás céljából az engedélykérelemmel együtt benyújtsa.
(4) E törvény hatálybalépését követően az 1. § (1) bekezdésének a) pontjában meghatározott tevékenységet a Hpt. 6. § (1) bekezdése szerinti pénzforgalmi szolgáltatás végzésével megkezdő szolgáltató, valamint az 1. § (1) bekezdésének f)-h), j) és m) pontjában meghatározott tevékenységet megkezdő szolgáltató tevékenysége megkezdését követő kilencven napon belül köteles szabályzatot készíteni és azt az 5. §-ban meghatározott felügyeletet ellátó szervnek jóváhagyás céljából benyújtani.
(5) A Magyar Ügyvédi Kamara az egyéni ügyvédekre és az egyszemélyes irodákra vonatkozóan, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara a közjegyzőkre vonatkozóan e törvény hatálybalépésétől számított 90 napon belül készíti el a szabályzatot.
(6) Az árukereskedelmi tevékenységet folytató szolgáltató, ha nem szerepel a 33. § (4) bekezdésében meghatározott nyilvántartásban, legkésőbb 2008. március 15-éig fogadhat el hárommillió-hatszázezer forintot elérő vagy meghaladó összegű készpénzfizetést.
Üdvözlettel! A l b a
Válasz idézéssel
#14
Valamiről lemaradtam? Akkor küldtem be az enyémet, amikor még a rendőrség volt az illetékes. Módosítottam, amikor kellett, kapcsolattartót bejelentettem. De fizetni semmit nem fizettem. 2013 óta nem változtattam a szabályzaton. Én is láttam, új mintaszabályzatot tettek fel a NAV honlapján. Ezért kérdezem, valamiről lemaradtam?
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#15
Mónika Írta:Közben a bejelentési adatlapot és az illeték mértékét már meg is találtam.

Én is le vagyok döbbenve, fizetni kell azért,hogy jóváhagyják a szabályzatot????
Én is most küldöm be, meglátjuk, mi nem fog nekik tetszeni.
Feltettek új mintaszabályzatokat (lásd lenti link), ezt dolgozom át.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://nav.gov.hu/nav/penzmosas/felugyeleti_tevekenyseg/letoltheto_dokumentumok">http://nav.gov.hu/nav/penzmosas/felugye ... kumentumok</a><!-- m -->
Üdvözlettel! A l b a
Válasz idézéssel
#16
móniszil Írta:Sziasztok !

Mire lehet számítani ?
Most alakult ingatlanközvetítő cég részéről elküldtük 8.hó közepén a Pénzmosás Elleni Információs Iroda részére a szabályzatot.
Fognak küldeni választ, hogy elfogadták-e vagy sem ?
Köszi
Móni

Nos megkapta a cég válaszlevelet, alig 1 év után. A szabályzatot elfogadták, de ki kell részletezni jó néhány pontot (pedig így is 24 oldal volt). Megnéztem, és hát nagyon hasonló a miénk a NAV oldalon levő mintaszabályzattal. Szóval a társaság sajátosságaira kellene szabni....... Én balga felhívtam a levélen levő ügyintézőt, és majdnem leharapta a fejemet. Kioktatott, hogy én a könyvelő vagyok, és a számlákkal foglalkozzam (nem is szabad tudnom, hogy a cég milyen belső rendet alakít ki a pénzmosás ellen !!!), az ügyvezető pedig csinálja meg a szabályzatot rendesen. Nekem nem mond semmit ezzel kapcsolatban, majd, ha az ügyvezető felhívja, neki elmondja, hogy minek kell szerepelni a szabályzatban..... :oops:
Válasz idézéssel
#17
Sziasztok! Hova kell beküldeni a pénzmosás elleni szabályzatot?
Válasz idézéssel
#18
Közben a bejelentési adatlapot és az illeték mértékét már meg is találtam.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#19
Sziasztok! Úgy alakult az életem, hogy január 01-től más formában végzem a tevékenységet, az ügyfeleimet mind viszem magammal, viszont ebből következően új pénzmosási szabályzatot kell készítenem, és elküldenem. Az elkészítéssel már készen is vagyok bár jó lenne valami támpont, akinek már jóváhagyták, hogy mi is szerepeljen benne valójában. Én a minta alapján készítettem egyet, és nem akarok más tollaival ékeskedni, csupán összehasonlítás miatt szeretnék látni egy már elfogadottat. Ha valaki úgy érzi, hogy szívesen megosztaná velem amije van az priviben nagyon megköszönném, ha nincs senki az sem baj. :oops:
Viszont a nav.gov.hu/pénzmosás oldalt eltávolították, így adatlapot a kapcsolattartó személyének bejelentéséről nem tudok letölteni, és az sem világos, hány példányt, hová kell küldeni, kell-e érte fizetni? Volt valaki mostanában hasonló cipőben?
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#20
Köszönöm Mónika!
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#21
Jól tudod.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nav.gov.hu/nav/penzmosas/felugyeleti_tevekenyseg/tajekoztatas_20130710.html?query=p%C3%A9nzmos%C3%A1s">http://www.nav.gov.hu/nav/penzmosas/fel ... mos%C3%A1s</a><!-- m -->
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#22
Ugye jól tudom, hogy akinek már régebben kellett csinálni szabályzatot, annak a mostani változásnál már nem kellett elküldeni a Pénzmosás Elleni Információs Irodába? 2009-ben alakult cégre gondolok, ott még csak meg kellett csinálni, majd a kapcsolattartó nevét el kellett küldeni a NAV-nak vagy a rendőrségnek!
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#23
Szia Móni!
Igen küldenek, legalábbis én kaptam. Két ponton ki kellett egészítenem, a kiegészítést e-mail-ben elküldeni az ügyintézőnek és ezután már papíron jött, hogy elfogadták, rendben van.
Üdv.
Válasz idézéssel
#24
Sziasztok !

Mire lehet számítani ?
Most alakult ingatlanközvetítő cég részéről elküldtük 8.hó közepén a Pénzmosás Elleni Információs Iroda részére a szabályzatot.
Fognak küldeni választ, hogy elfogadták-e vagy sem ?
Köszi
Móni
Válasz idézéssel
#25
Köszönöm szépen a segítséget! Úgy látom, hogy erre még alszom egyet. Big Grin
Üdv,
Csilla
Jobbat remélve, gyakran jót veszítünk.
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég