A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Számlázó programok bejelentése
#1
köszönöm.
Lejelentettem már a számlázó nav nyomtatványon.
Válasz idézéssel
#2
Hello!
Info:

https://www.szamlazz.hu/blog/2014/10/bej...-megoldva/
Válasz idézéssel
#3
Sziasztok!
Egyik ügyfelem a számlázz.hu nav-os programot használná. Az is be kell jelenteni a nav-ank és milyen adatokkal.
Köszönöm
Én nem ismerem a programot.

Biztos ami biztos lejelentettem
Válasz idézéssel
#4
Már a nyári bevezetésnél sem írtak semmit. Tavaly év elején még így volt, júliusi 1-i változásnál már semmit nem szóltak róla!
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#5
Köszönöm szépen! Ettől tartottam, mert nem találtam semmi "hivatalos" infót a változásról.
Üdv,
Csilla
Jobbat remélve, gyakran jót veszítünk.
Válasz idézéssel
#6
Sajnos Placebonak igaza van!
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#7
Hello!
Nincs változás most is be kell adni.
Válasz idézéssel
#8
Sziasztok!

Valahol azt hallottam, hogy mióta "bekötésre kerültek" a számlázó programok a NAV-hoz, nem kell a SZAMLAZO nyomtatványon bejelenteni, ha pl. program csere történik.
Tudtok erről valami konkrétumot, vagy csak valami pletyka lehet?

Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
Csilla
Jobbat remélve, gyakran jót veszítünk.
Válasz idézéssel
#9
A számlázó program összeomlott és eltűntek belőle az idei számlák.
A programozó azt mondja, hogy jegyzőkönyvet kell felvennünk róla.
Nem neki kellene inkább erről jegyzőkönyvet adni, mert mégis csak jobban le tudná írni a problémát?
És elég ennyi, vagy be is kellene küldeni ezt a NAV-hoz, mert ugye az eltűnt számlákat már nem tudja lekérni egy ellenőrzésnél a programból?
Volt már ilyen esetetek?
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
Válasz idézéssel
#10
Ideje már 2017-re gondolni:
2017-től jön a NAV-hoz bekötött kötelező online számlázás

<!-- m --><a class="postlink" href="http://24.hu/fn/gazdasag/2015/11/27/2017-tol-jon-a-nav-hoz-bekotott-kotelezo-online-szamlazas/">http://24.hu/fn/gazdasag/2015/11/27/201 ... szamlazas/</a><!-- m -->
Válasz idézéssel
#11
2015.02.16. NAV
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nav.gov.hu/nav/ado/afa080101_hatalyos/Szamlazo_programokkal20150216.html?query=%22ellen%C5%91rz%C3%A9si+adatszolg%C3%A1ltat%C3%A1s%22">http://www.nav.gov.hu/nav/ado/afa080101 ... %C3%A1s%22</a><!-- m -->
Üdvözlettel! A l b a

Az adócsalónak nem könnyű az élete. Sosincs nyugta.
Válasz idézéssel
#12
itexpert!

Ez egy 2014. évi hozzászólás volt!
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#13
thekla Írta:Valaki hallott arról, hogy 2015.01.01-től már csak online számlázó programokat lehet használni? Egyik ügyfelem mondta nekem! Abban nem volt biztos, hogy a NAV biztosítja a programot, vagy bármilyen online program használható, de a most bejelentett nem online számlázó programokat nem lehet majd használni!

Hallo, álljon meg a menet! Ez egy félreértés. Már elmúlt 2015 eleje és láthatóan nem tették kötelezővé semmilyen program használatát. Nem is tehetik, nem is fogják. Amit az az ismerős hallhatott az más és később vezetik be.
A gazdaság kifehérítése érdekében 2016-tól a számlázóprogramoknak folyamatosan számla adatokat kell majd szolgáltatniuk az adóhatóság felé.
A NAV saját online számlázót fog majd üzemeltetni 2016-tól ingyenesen az online számlázó honlapok jelenlegi üzemeltetőinek "nagy örömére".
Nem mintha az online számlázás valami nagyon pozitív dolog lenne, mert mindegyike egy nehézkes, technikailag már a megjelenésekor elavult, az azokat üzemeltető cégek részéről kényszermegoldásként alkalmazott még szoftvernek sem nevezhető honlapok.
Válasz idézéssel
#14
Könyvelés72!

Minden olyan programot be kell jelenteni, amit 2014.10.01-től használnak!!! Mindegy, hogy fizettek érte. Szerintem amíg fizettek, addig a program "bővebb" változatát használták, miután nem fizettek, jött a "fapados", ingyenes változat. Szerintem csak így lehet, hogy fizetés nélkül is számlázni tudnak vele!
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#15
Semmi gond. :-)
Viszont ez nem egy ingyenes program. Csak évek óta nem lett frissítve, nincs jogszabály követés. Egyszer megvették és kész, azóta úgy használják ahogy megkapták. Azt olvastam valamelyik adózási újság oldalán ha nem frissít és és frissítés nem léte ellenére is használja, nem kell bejelenteni. És ezért bizonytalanodtam el. De inkább bejelentem, abból baj nem lehet.
Köszönöm Tamás és Erzsó, hogy foglalkoztatok a kérdésemmel.
Szép hétvégét.
Válasz idézéssel
#16
könyvelés72!

Bocsánat, elnéztem, mit írtál, ezért rossz tanácsot adtam. Tényleg nagyon sajnálom!!! Erzsónak igaza van. Én csak akkor nem jelentem be, ha 201410.01-től nem használták a programot, és nem is fogják soha!!! Attól, hogy ingyenes, még nem zárja ki a bejelentési kötelezettséget!!! Szóval be kell jelenteni!
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#17
könyvelés72 Írta:évek óta nincsenek frissítve, nem kapnak meghosszabbításról számlát de ennek ellenére használják kell jelenteni?

Ha csak egy számlát is kiad abból a programból,akkor sajnos kell.Smile
"Ne veszitsétek el a fejeteket.
Az élet még szeretné megsimogatni."
Válasz idézéssel
#18
Köszönöm Tamás,
én is így tudtam, de elbizonytalanodtam.
Válasz idézéssel
#19
Szerintem nem kell. Én legalábbis nem jelentetem be az ügyféllel, de azzal a kikötéssel, hogy soha többet nem fogja használni!
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#20
Sziasztok,
Azokat a számlázó programokat amik évek óta nincsenek frissítve, nem kapnak meghosszabbításról számlát de ennek ellenére használják kell jelenteni?
Válasz idézéssel
#21
Sziasztok !

Most olvastam egy másik oldalon, hogy
"véleményem szerint a Számlarendelet hatálya a pénztárgéppel kiállított számla számlázó programjára is kiterjed. "számla kibocsátására alkalmas" - ez van a rendeletben"...

Szerintetek ???

Móni
Válasz idézéssel
#22
Éva Írta:Sziasztok!
Azokat a számlázó programokat amiknek lejárt a licence és nem lett meghosszabbítva ugye nem kell jelenteni?
És mi van az olyan ügyviteli rendszerrel aminek van számlázási modulja de sosem használták? Azt jelenteni kell?
Köszi

Kedves Éva!
Igen, le kell jelenteni mindenképpen. Mi is hasonló helyzetben voltunk így váltottunk egy ingyenes programra. Nézd meg hátha nektek is megfelel. Így nem kell aggódni, ha lejárt a terméktámogatásod.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://okosugyvitel.hu/online-szamlazo-program/">http://okosugyvitel.hu/online-szamlazo-program/</a><!-- m -->
Válasz idézéssel
#23
Láttátok ezt?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nav.gov.hu/nav/ado/afa080101_hatalyos/Szamlazo_programmal_s20141018.html">http://www.nav.gov.hu/nav/ado/afa080101 ... 41018.html</a><!-- m -->
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#24
Köszönöm Klári Big Grin
Válasz idézéssel
#25
Klári!

Teljesen egyetértek a Betasoft-nak írt válaszoddal. Mindkét oldal bennünket püfföl, pedig mi csak "hozott" anyagból dolgozunk, nem teszünk hozzá semmit! Mégis minket találnak meg! Hol van ilyenkor az ügyfél? Miért nem neki írnak? Vagy a NAV-nak, a Nemzetgaz. Minisztériumnak?
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég