A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Import beszerzés DPD-n keresztül
#1
Köszi!!! Milyen egyszerű magyarázat..valóban,ez eszembe nem jutott vna.Már teljesen tiszta minden.Köszi a segédletet,és a segítséget!!!
Jóét! :wink: Andi
Válasz idézéssel
#2
Hello!
Mert svájci az eladó nincs közösségi adószáma.

Alul van segédlet:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.szentex.hu/vamkezeles-kulfoldon-vagy-az-EU-mas-tagallamaban.html">http://www.szentex.hu/vamkezeles-kulfol ... maban.html</a><!-- m -->
Figyelem!!!Alarmstufe Rot!!Csak szólnék ezzel a Felföldi Könyvelőiroda Szombathely -el nehogy valaki szóba álljon sunyi,pénzsovár társaság.Ez Veszélyes!!!
Válasz idézéssel
#3
Szia Placebo!!

Nem késő,köszi.. éjfélig még van időm.
Közösségi beszerzés addig ok.,A60-at küldök ok.,áfa alapja rendben..MNB-re vagyunk bejelentkezve...ez is rendben.
Áfa tv. hivatkozott paragrafusát még megnézem...
Viszont az A60-as 2es lapjának b oszlopába csak egy 1-est kell írni??Ez miért így van??Én ezt sehol nem olvastam...mert nem volt még ilyenem lehet azért,de ha erről tájékoztatnál bővebben,megköszönném.
Andi
Válasz idézéssel
#4
Hello!
Hát már késő de azért leírom.
Svájc nem eu tag,de a dpd vámkezeltet a német határon igy németbe szabadforgalomba kerül de az áfát nálunk kell önadózással bevallani igy olyan lesz mintha németből jönne.
A 1465-kell a közösségi beszerz 27% be meg ha levonható be tenni levonhatóba a kitöltési be benn van,kell a 60-is termékbeszerzés az eladó adószámához 1.
Az áfa alap számlaérték+vámk.dij,árfolyam áfa tv 60§ amelyik elöbb megtörténik max telj követö hónap 15.-e,a bank eladási árfolyamán ha nincs bjelentve az MNB.
Figyelem!!!Alarmstufe Rot!!Csak szólnék ezzel a Felföldi Könyvelőiroda Szombathely -el nehogy valaki szóba álljon sunyi,pénzsovár társaság.Ez Veszélyes!!!
Válasz idézéssel
#5
Szia!

Ha jól értem, amit írtál, a válaszom az, hogy Svájc nem tagja az Eu-nak, ezért a 60-ast biztosan nem kell beadni.
Az import áfa oldalt kell kitölteni - ezt gondolom így kapásból.
Üdvözlettel! A l b a

Az adócsalónak nem könnyű az élete. Sosincs nyugta.
Válasz idézéssel
#6
Sziasztok!

Én ma vagyok itt először,köszöntök minden fórumozót.
Segítségeteket szeretném kérni a következő ügylet kapcsán.Lehet volt már szó itt róla,de mivel hnap áfa bevallás..nem nagyon van időm végig olvasni..Már hetek óta nyomozok ez ügyben,remélem itt segítségre találok.
Egy ügyfelünk ( EV ) Svájcból szerez be árut,a DPD csomagküldő,-szállító cégen keresztül.Az árut a német-svájci határon vámolják.Vámkezelési díjat a DPD kiszámlázta ügyfelemnek.Nekem van egy német nyelvű vámhatározatom,és egy számlám a svájci cégtől.
Addig eljutottam,hogy EU-s beszerzés,A60-on vallom.
De: kinek a közösségi adószáma alatt?? A vámhatározatom kelte: 2014.09.11., a számla pü.i teljesítése 11.15.Milyen árfolyamon( dátum ),ill. melyik bevallásban kell szerepeltetni??
Nagyon köszönöm előre is!
Andi
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég