Üzenetek: 1,117
Témák: 24
Értékelés:
13
Sziasztok!
Most fogom a törvényszéken a bírót hívni,hogy hogyan tovább a lent fel tett kérdésemmel kapcsolatban.
Klárikám nem csináltam eddig semmit,majd a bíró talán megmondja,mert a nav nem tud erre semmit mondani.
Remélem eldobja a céget minden macera nélkül!!!
Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és sosem kell többet dolgoznod.
Üzenetek: 8,811
Témák: 157
Értékelés:
21
Szia Marcsi!
Juj! Az ügyet tankönyvi példaként lehetne kezelni.
Ne csinálj addig semmit, amíg nem beszéltél a bírságoló határozatot hozó cégbíróval. Vele mondasd el a lépés sorozatot és mondja meg ha nincs a cég, akkor mi volt az utolsó napja. Ha van a cég akkor legalább a folyamatosság tényét tudod. Én "letámadnám" ügyvéd barátnőmet is, hogy Ő is gondolja végig a lépéseket.
Feltétlenül áll neki a hiányzó bevallások pótlásának, szerintem nem úszod meg a beszámolók pótlását sem. Most csináltam egy hasonlót.
(Nagy melónak tartom a szabályos beadványok csinálását, még nullával is.)
Üdv: Klári
Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Üzenetek: 1,117
Értékelés:
13
Sziasztok!
Nem volt még dolgom ehhez hasonló üggyel.
Barátnőm megkeresett,segítséget kér.
-Levelet kapott a Cégbíróságtól megbüntették 100.00.-Ft-ra,mert"A céggel szemben 2020 január 21.napján hivatalból indult törvényességi eljárás,mert a cégjegyzék nem tartalmazza azokat az adatokat amit a jogszabályok kötelezően előírnak"2021.október 21--én kapta ezt a levelet postai úton.
Abban a hitben volt,hogy már nincs is meg a Bt-je.
Most benéztem az üf kapuján az ebevbe és ezt látom.
-neve alatt a cég,
Törzsadatokban:adószám törlés először 2013.09.14.számv.beszámoló elmulasztása szerint.2016.01.26. adószám törlés bev. kötelező elmulasztása szerint.
Folyószámla:nincs a feltételnek megfelelő tétel.
Bekukkantottam az ingyenes cégjegyzékbe,ott is látható az első adószám törlése 2013.évre
A baj még nagyobb mert apukája aki a kültag volt meghalt 2014-ben.
Az akkori könyvelője azt mondta törlik a cégét ne foglalkozzon vele,hát nem foglalkozott.
Hol kezdjem el a rendbe rakását és a megszüntetését.Még nincs előírva a bünti.
Köszönöm a válaszokat és a segítséget
Pmarcsi
Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és sosem kell többet dolgoznod.
Üzenetek: 23
Témák: 0
Értékelés:
0
OK! Erre nem gondoltam...
Üzenetek: 1,994
Értékelés:
5
Szia!
Pénztárgéppel kiállított számlák nem tartoznak az online számla adatszolgáltatási kötelezettség alá.
"A pénztárgéppel előállított számlára nem vonatkozik az online számlaadat-szolgáltatás, mivel az nem minősül nyomtatvány alkalmazásával kibocsátott számlának és a Számlarendelet alapján számlázó programmal kiállított számlának sem."
[url=https://onlineszamla.nav.gov.hu/#_ftn1][/url]https://onlineszamla.nav.gov.hu/kerdesek_es_valaszok
Értékelés:
0
NAV online számlánál a szállítói számlák között nem látszanak a MOL-os számlák, ez miért van?
Köszi a választ!
Üzenetek: 2
Értékelés:
0
Köszönöm szépen Mónika! Nagyon hálás vagyok!
Üzenetek: 4,700
Témák: 22
Értékelés:
8
2020-10-26, 09:28
Szia! Én is kitöltöttem. Sok sikert a munkádhoz!
Üdv: Mónika!
Értékelés:
0
Köszönöm Szépen a segítséget és örülök, hogy tetszik.
Bízom benne, hogy lesznek még lelkes kitöltők.
Üzenetek: 425
Témák: 40
Értékelés:
1
Érdekes és beugratós kérdések, és tényleg két perc.
Kíváncsi vagyok, hogy jól válaszoltam-e.
üdv
Móni
Mikor egy éve könyveltem azt gondoltam nagy király vagyok, és minden a kisujjamban van.
Lassan harminc éve könyvelek, és néha úgy érzem semmit nem tudok.
Üzenetek: 1
Értékelés:
0
Tisztelt Fórumozók!
A következőben szeretnék segítséget kérni.:
Egy egyéni vállalkozást szeretnék indítan. Társkereső weboldalt uzemeltetnék. A bevételek a tagok regisztrációjából lennének. Ha jól informálódtam, a 6312es tevékenység alá tartozik. Ehhez kell szakmai papír?
Válaszokat előre is köszönöm.
Frei Attila
Üzenetek: 5
Témák: 1
Értékelés:
0
Az üzemanyag megtakarítás fejlődése komoly érdek a Magyar és a globális szinten.
Read more: http://uzemanyag.hupont.hu/#ixzz3bYcOZwzL
Értékelés:
0
Úgy érzem megtaláltam az át törést.
Már több mint 8 évet töprengtem hogy hogyan lehet jelentősen üzemanyagot megtakarítani.
Keresek olyan , Szervezetet , Alapítványt , Egyesületet Magyar Országon akik konkrétan anyagi segítséget tudnak nyújtani .
Vagy nyitna nekem egy folyószámlát adomány gyűjtés céljából .
Köszönöm a segítséget :
[url]http://uzemanyag.hupont.hu/25/anyagilag-tamogatni#ixzz3bSu6NytR
[/url]
Értékelés:
0
Úgy érzem megtaláltam az át törést.
Már több mint 8 évet töprengtem hogy hogyan lehet jelentősen üzemanyagot megtakarítani.
Keresek olyan , Szervezetet , Alapítványt , Egyesületet Magyar Országon akik konkrétan anyagi segítséget tudnak nyújtani .
Vagy nyitna nekem egy folyószámlát adomány gyűjtés céljából .
Köszönöm a segítséget :
<!-- m --><a class="postlink" href="http://uzemanyag.hupont.hu/25/anyagilag-tamogatni#ixzz3bSu6NytR">http://uzemanyag.hupont.hu/25/anyagilag ... z3bSu6NytR</a><!-- m -->
Üzenetek: 4,700
Témák: 22
Értékelés:
8
04.20, 07.20, 10.20 valamint 12.20-i előleg előírásokat kell összeadni.
Üdv: Mónika!
Üzenetek: 208
Témák: 9
Értékelés:
0
Sziasztok !
Megtudná valaki mondani, hogy a társasági adó feltöltésnél, pontosan melyik befizetéseket kell figyelembe venni, hogy 2014. évre előlegre befizette???
Mert egy kis vitába keveredtem. Tehát hogy 2014. évre mikor fizettük mikor irták elő az előlegeket ?
Köszönöm
" A könyvelő a modern világ sámánja..."
Üzenetek: 664
Témák: 11
Értékelés:
0
Hát nem sikerült elküldeni.Irj egy email címet légyszi!
Üzenetek: 664
Témák: 11
Értékelés:
0
Kata írtam privát üzenetet.
Üzenetek: 855
Témák: 9
Értékelés:
0
Sziasztok!
Valaki hozzáfér az alábbi cikkhez teljes egészében?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://adozona.hu/2015_adovaltozasok/Jarulekalap_ugyvezetok_jaruleka_magyarok_ku_W9S6YJ.aspx#rss">http://adozona.hu/2015_adovaltozasok/Ja ... J.aspx#rss</a><!-- m -->
Értékelés:
0
pribusne Írta:Szia, tölts ki egy 17-es átvezetési kérelmet, és ott kérd vissza az összeget lakcimre v. bankszámlára.
Zsóka
Nagyon szépen köszönöm!
Üzenetek: 1,072
Témák: 44
Értékelés:
1
Szia, tölts ki egy 17-es átvezetési kérelmet, és ott kérd vissza az összeget lakcimre v. bankszámlára.
Zsóka
Értékelés:
0
Sziasztok!
Egy új kezdő könyvelő tanonc lennék, most fogom letenni az utolsó vizsgáimat, így lehet a kérdésem elég amatőr. Próbáltam átnézni a topicokat, hátha valahol találok választ kérdésemre, de sikertelenül jártam.
Édesanyám súlyos diabéteszes, így tanácsomra orvosától kért visszamenőleg orvosi igazolást róla. 2008s évtől önellenőrzést kéne beadnunk, hogy vissza igényelje a tartós betegségre járó adókedvezményt.
Bár rengeteg helyen írják, milyen kódokra jár, milyen összeg, de a kitöltéshez sehol nem találtam segítséget. Azt mindenhol jelezték, hogy önellenőrzésként kell beadni.
Kitöltöttem a 8053 főlap/A/B/C lapot, a 0853-01-be a 81. sorba bevezettem a járó összeget, a 0853-16-01 első sorába az SZJA-hoz beírtam ugyancsak a 41400 Forintot (valamelyik forumban azt olvastam ide kell). Így viszont azt írja ki, hogy az összeget vissza nem kaphatja, csak átvezetheti más számlára. Azonban, ha átvezetem a 103 SZJA-ról ugyanúgy a 103ra van csak értelme, így tulajdonképpen akkor "túlfizetésként" jelentkezik? Ilyenkor mikor tud hozzájutni a "pénzéhez"? beküldöm az összes módosítást, túlfizetésként regisztrálják és a jövő évi bevallásnál kérheti vissza?
Amennyibe követem a régi bevallását volt adójóváírása, amit annó meg is kapott, így azt most nem kell beírnom? hisz már egyszer megkapta, és nem találtam olyan opciót, ahol jelezhetem, hogy már megkapta.
Elnézést a sok kezdő és buta kérdésért, de már órák óta a forumokat böngészem
Előre is hálás köszönettel!
Értékelés:
0
Üdv a Fórumtársaknak!
A következő ügyben várom a tapasztalatokat, segítségeket.
2013. év végén egy díjbekérő alapján elutalt a cégem 31.500 Ft-ot az Alt cash kft-nek, online pénztárgép előlegre.
A tőlük történő sams4 gép vásárlása meghíúsult időközben technikai okaik miatt, egy másik gépet másik cégtől szereztünk be teljes áron.
Valószínű, hogy amikor az előlegek államra való átterheléséről kellett nyilatkozni (febr. 28-ig) mi ezt nem tettük meg, mert félreértelmeztük a támogatás célját. Mi úgy értettük aki eddig is használt pgépet, az kap állami támogatást, ezért nem akartuk jogosulatlanul igénybe venni.
Az előleget tehát sem az állam, sem a másik cég , ezt is megkérdeztem tőlük, nem kapta meg. ott fityeg az Alt cash kft-nél, szerintem jogosulatlanul, sőt még számlát sem kaptunk róla, csak az említett díjbekérőt.
Van valakinek hasonló tapasztalata, javaslata, hogy mit lehet tenni ez ügyben?
NAV-val felvettem a kapcsolatot, a két félre bizza az előleg sorsát, de még a számla kérdésre sem nagyon mozdult rá. Kereskedlmi és iparkamaránk jogásza egy utolsó fizetési felszólítás kiküldését javasolta, utána lehet pereskedni. A fizetési felszólítás most ment ki a cég és az egyik ügyvezető címére, akitől vissza is jött a tértivevény hogy átvette.
Bízom benne, hogy kapott itt segítséget ez ügyben.
Köszönöm
Csaba
Üzenetek: 13
Értékelés:
0
Köszi Klári, megnyugtattál.
Üzenetek: 8,811
Témák: 157
Értékelés:
21
Szia Zsozsi!
Honnan lehet most tudni, hogy a ma 10 e Ft értékű eszköz mennyit fog érni? Sehonnan. Mivel bérlő használja a cuccot le fogja rongyolni amire nekünk nincs ráhatásunk  . Az ammortizációban elszámoltuk az értékét 3 év alatt, nekünk már 1 Ft-os sem ér ezért a 100 Ft egy jelképes valami. Nem lehet bele kötni.
Üdv: Klári
Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
|