Üzenetek: 13
Témák: 0
Értékelés:
0
Klári! Nagyon köszönöm a megerősítést.
Az nem gond, hogy a szolgáltató 3 év múlva 100 Ft-os értéken eladja a 10-20 db-os tárgyi eszközt, aminek a piaci értéke azért "kicsit" többet ér? A NAV ezt lenyeli?
Üdv.Zsozsi
Üzenetek: 8,811
Témák: 157
Értékelés:
21
Jól gondolod Zsozsi!
Igen befektetett eszköz, mivel - értékétőé függetlenül - több mint egy évig szolgálja a vállalkozást.
Üdv: Klári
Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Üzenetek: 13
Értékelés:
0
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Van egy szolgáltató cégem, aki 10-100 ezer ft-os eszközöket vesz meg és ezeket szerződés alapján kihelyezi az ügyfeleinél. Ezen eszközök fejében havi előfizetői szolgáltatási díjat kér. Mivel az ügyfél nem tudja megvenni az eszközöket, de ezek nélkül meg nem tudja igénybe venni a szolgáltatást, ezért fizet 2-3 évig előfizetői díjat, majd ezen eszközöket 100 ft-os áron a cégem eladja az ügyfélnek. Ezeket az eszközöket hogy kell nyilván tartani? 2-es szlao. vagy tárgyi eszköz, vagy ... . Mikor és hogyan számolhatom el költségként ezeket az eszközöket? Én tárgyi eszközre gondoltam, mint idegen helyen tárolt eszköz, écséztetném, majd100 ft-os áron eladnám.
Ez jó elgondolás?
Köszi, Zsozsi329
Üzenetek: 256
Témák: 5
Értékelés:
0
Szia Kávé! Köszönöm a választ!
Ili
Üzenetek: 437
Témák: 40
Értékelés:
0
Sumama Írta:Jó,reggelt! Légyszi segítsetek!!!!
Látványcsapatnak adtunk támogatást, ahozzá kapcsolódó kieg. támogatást nem értem.
Pl. adtunk 1.000.000,- Ft-ot, 990.000,- Ft támogatottnak, 10.000,- Ft igazolás kiállítás.
Ha a TA alapunk pl. 30. millió Ft,kell-e kieg.sportfejlesztési támogatást fizetni? ha igen, akkor az 1 millión felül?
Üdv: Ili
Szia Ili!
Igen, kell kieg. támogatást fizetni, legalább az 1 MFt 10 %-os táo-jának 75 %-át - még ebben az évben!
Csatolom az apeh-es anyagokat. Aláírt szerződések feltétlenül szükségesek hozzá, és a bejelentés is határidőn belül.
Üdv.Zs.
Értékelés:
0
Jó,reggelt! Légyszi segítsetek!!!!
Látványcsapatnak adtunk támogatást, ahozzá kapcsolódó kieg. támogatást nem értem.
Pl. adtunk 1.000.000,- Ft-ot, 990.000,- Ft támogatottnak, 10.000,- Ft igazolás kiállítás.
Ha a TA alapunk pl. 30. millió Ft,kell-e kieg.sportfejlesztési támogatást fizetni? ha igen, akkor az 1 millión felül?
Üzenetek: 1
Értékelés:
0
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségünk.
Egy III. kerületi vízilabdacsapatot üzemeltetünk. A cégek, kikkel eddig kapcsolatban voltunk az adókedvezmény miatt a Társasági Adójukat színházaknak utalták.
Eddig a footballal kellett versenyeznünk, de immár bővült a versenylista és nem igazán egyenlő feltételekkel versenyzünk.
Budapest III. kerületi utánpótlás Vízlabda Sportegyesület vagyunk. Egyesületünkbe kb. 150 gyermek napi szinten jár sportolni, leginkább lányok, 6 bajnokságban veszünk részt évente, gyermekeink 8-17 éves korú versenyzők. A Magyar női vízilabda válogatottnak már nem egy játékost kineveltünk, de most nagy bajban vagyunk.
150 gyermek sportolási lehetősége csorbul azáltal, hogy nem találunk támogatót. Kérlek benneteket, segítsetek TAO-zó cégeket keresni, kik, hajlandók lennének támogatni egyesületünket! Minden kis "morzsa" érdekel minket...
Egyesületünk megfelel a törvényi feltételeknek, sikeres pályázatot nyert. A látvány-csapatsportok támogatásával összefüggő sportfejlesztési programunkat elfogadta a Magyar Vízilabda Szövetség.
Aki tud segíteni, kérem privibe írjon! Előre is köszönöm...
Értékelés:
0
Üzenetek: 1,920
Témák: 3
Értékelés:
4
Ili!
8.§. (1) ud)
amely beruházást, szellemi terméket, vagy amely beruházás alapján üzembe helyezett tárgyi eszközt az adózó az adózás előtti eredmény csökkentésének adóévét (2008) követő negyedik adóév végéig (2012.12.31) elidegenít (juttatásként átad, értékesít, apportál, térítés nélkül átad, valamint pénzügyi lízing keretében, részletfizetéssel, halasztott fizetéssel átvett eszközt a szerződés szerinti feltételek teljesülésének meghiúsulása miatt visszaad), az elidegenítés adóévéről készített bevallásban,
...
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
Értékelés:
0
Sziasztok! Légyszi segítsetek! 2008.01, hóban vettünk egy teherautót, melyet elszámoltunk kisváll. adóalap csökkentőként a 0829-es TA bevallásban.
Az első adóév 2008, vagy 2009? / Az adóbevallás határideje 2009. 05.31./ 2012. dec. 31, vagy 2013. dec. 31 a lejárat, hogy szankció mentesen eladhatjuk?
Üzenetek: 4,700
Témák: 22
Értékelés:
8
Bizony nem vonatkozik a BT-re, "szuper könyvvizsgáló" rosszul tudja.
Üdv: Mónika!
Üzenetek: 2,620
Témák: 15
Értékelés:
0
tudtommal sem vonatkozik rá, mivel a beltagot egyébként is teljes felelősség terheli.
Ha a puszik esõcseppek, egy tengert küldök, Ha az ölelés falevél, egy erdõt küldök Nektek.
Üzenetek: 1,920
Témák: 3
Értékelés:
4
51. § (1) Ha a gazdasági társaság a számviteli törvény szerinti beszámolójában foglaltak alapján egymást követő két teljes üzleti évben nem rendelkezik a társasági formájára kötelezően előírt jegyzett tőkének megfelelő összegű saját tőkével és a társaság tagjai (részvényesei) a második év számviteli törvény szerinti beszámolójának elfogadásától számított három hónapon belül a szükséges saját tőke biztosításáról nem gondoskodnak, a gazdasági társaság köteles e határidő lejártát követő hatvan napon belül elhatározni más gazdasági társasággá való átalakulását, vagy rendelkeznie kell jogutód nélküli megszűnéséről.
Bt-nél nincs kötelezően előírt jegyzett tőke!
Bár én sem vagyok olyan nagy tudású...
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
Üzenetek: 17
Értékelés:
0
Erősítsetek már meg. Van egy cég, ami BT. Nem én könyvelek neki. A tulajdonosok most megkerestek, hogy az eddigi könyvelőjük, aki szuper könyvvizsgáló is azt mondta nekik, hogy a céget meg fogja szüntetni a cégbíróság mert már tavaly is negatív volt a saját tőkéje és a 2012-s évben is az lesz. Én mindezidáig azt tudtam, hogy ez BT.-re nem vonatkozik, bár én nem vagyok olyan nagy tudású mint a kolléga.
Ahogy itt vissza olvastam nekem abból is ez derül ki. Tehát akkor rá ez nem vonatkozik, ugye?
Üzenetek: 1
Értékelés:
0
Üdvözlet mindenkinek!
Kérdésem lenne - Találkoztatok-e az EVA-sokat hátrányosan érintő pályázat írókkal?
Pl: a LEADER és a Széchenyi pályázaton is nettó összeg számolható el, így a pályázatokon
a 60% támogatás helyett 40% marad, mert a kapott összegből ÁFA-t is be kell fizetni?
Kihez forduljak?
válaszotokat várom Gábor
Üzenetek: 1,117
Témák: 24
Értékelés:
13
Klárika köszönöm!
Puszi,
Pmarcsi
Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és sosem kell többet dolgoznod.
Értékelés:
21
Szia Marcsi!
Levonhatót később is beállíthatsz. A levonás jog és nem kötelesség a teljesítés időpontjában.
Üdv: Klári
Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Üzenetek: 1,117
Témák: 24
Értékelés:
13
Most csinálom az egyetlen havi áfá bevalló kibírhatatlan ügyfelem bevallását, ma reggel kaptam meg tőle.folyamatosan megjegyzéseket tesz , hogy nem számolok el minden számlát, mert sok a fizetni valója. Hát az a gondom , hogy hozott visszamenőleg olyan átutalási ktg számlákat amik eddig nem értek el hozzám márc és ápr teljesítésűek ezeket betehetem ebbe a bevallásba , mert az áfa tartalom vissza 20.000 körül van , vagy már nem rakhatom be a májusiba mint csökkentő.
Köszönöm a segítséget,
Pmarcsi
Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és sosem kell többet dolgoznod.
Üzenetek: 2
Értékelés:
0
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget!
Szép napot!
Üzenetek: 3,492
Témák: 31
Értékelés:
0
Ica! Ez az, ami választható volt annak, aki áttért annak idején az EVA-ra. Ill. csak a BT és KKT választhatott, a KFT nem, az mindenképpen maradt kettős könyvviteles és maradt a számv. tv. hatálya alatt.
A jogi személyiség nélküli pedig választhatott:
1. marad a számviteli tv. hatálya alatt és kettős könyvvitelt vezető EVA-s, vagy
2. kilép a számviteli tv. hatálya alól és bevételi nyilvántartásos EVA-s.
Ennél több logika nincs benne. Én csak azt szűrtem le így utólag, hogy ha még egyszer lenne ez az EVA, akkor biztos, hogy nem lépnék ki a sztv. hatálya alól, mert borzalmas volt megalkotnom a nyitómérleget a bevételi nyilvántartás után.
Erika
Üzenetek: 1,510
Témák: 19
Értékelés:
0
Köszönöm Lilla
Klárika is ezt mondta.
Tudom, hogy sok embert nem érint, de engem zavart, hogy az alapitvány egyszeres könyvitelt vezet
de a számviteli trv.alá tartozik, de a kkt azért mert bevételi nyilvántartást vezet és evás ezért nem tartozik a számviteli trv.alá
Hát én ebben nem találom a logikát
ELNÉZÉST A ZARGATÁSÉRT.
Ica
Üzenetek: 3,492
Témák: 31
Értékelés:
0
Szia Ica!
A bevételi nyilvántartásosnak elég a 1143 és kész. Ne izgulj, nem hagytál ki semmit! Beszámolót nem kell küldeni.
Tao-t szintén nem, hiszen EVA-s.
Erika
Értékelés:
0
Sziasztok !
aZ ALÁBBIAKBAN IRTAM, HOGY VAGY EGY EVÁS cég. bevételi nyilvántartást vezet , Közkereseti Társaság
1143.an adtam le 02/25.én a bevallást.
Mivel nagyon hiányérzetem volt, kerestem hátha kell még valamit küldeni.
1101-en nem X-tem, hogy nem kell társasási adót fizetni /lehet, hogy nem is kellett-x-ni
AZ NY-n nem irtam. hogy 0 a 1129 mivel nem lehetett
Most, hogy nézegetem ezt a1171EVÁT . EGYSZER UGYGONDOLOM, HOGY kell a másik bekezdésnél már azt hogy nem kell. :oops:
Ami annyira össze- kuszált az , hogy az egyszeres könyvitelt vezető cégeknek is kell mérleg stb.
Most mi a helyzet, miért bonyolitom igy a dolgot???
Ica
Értékelés:
0
Értékelés:
21
|