A téma értékelése:
  • 1 szavazat - átlag 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Segítségkérés
Kedves Zsóka!

Nagyon-nagyon köszönöm a segítséget.
A bolt már jó pár éve működik ilyen nagy terjedelemben.
Nekem csak az a problémám, hogy amíg az előző könyvelő nem adja ide az anyagot, addig nincs puskám, hogy mit kell vallani és milyen gyakorisággal. Az ÁFA természetesen nem okoz problémát, de ettől a körny.véd. termékdíjtól félek.
Hogyan kezdhetnék úgy egy munkát, hogy mindjárt az elején szégyenbe maradok? Természetesen meg fogom mondani nekik, hogy boltot még nem könyveltem, aztán eldönthetik, hogy rám merik-e bízni.
Már egy évvel ezelőtt is megkerestek a kérdéseikkel, mert "állítólag" a könyvelőjüktől soha nem kapnak választ.
Előre is köszönöm, hogy segíteni fogsz. Még biztosan kereslek majd.
Johanna
Válasz idézéssel
Nagyon szivesen kiskerben otthon vagyok, ha bármi gond van segitek.
üdv Zsóka
Válasz idézéssel
Kedves Pribusné!
Nekem kérdés nélkül nagyon-nagyon sokat segítettél! Amiért ebben a káoszos időszakban nagyon hálás vagyok!
Nagyon köszönöm!
Válasz idézéssel
Ha ilyen nagy a bolt, a termékdijhoz meg kell kérnde a GLN számot a Gs1.KHT-től. ha az meg van a VPOP-hez be kell jelentkezni, ott kapsz VPID számot és be kell jelentni, hogy milyen termékdijak után keletkezik fiz. kötelezettséged. Azok után kell fizetni, ahol az üzlet az első forgalomba hozó. pl. Coca Colaától, Főv.Ásványviztől vásárolt termékek, ilez a kereskedelmi csomagolás és külön van a csomagolás, neylon zacsik, reklám tasakok hentesáru csomagoló stb. De ha nem most nyilt ez az üzlet nyilvn csinálták előtte is ? Zsóka
Válasz idézéssel
Kedves Johanna, én könyvelek mini ABC-t, jövedéki adót a kisker. nem fizet, termékdijat csak akkor,ha az üzelt a raktárhelyiséggel együtt nem haladja meg az 5o négyzetmétert. A Gs1 Mo. közhasznu társaság aki kiadja a GLN számot, ze a termékdijhoz kell, szóval ott be kell jelenteni,hogy mentes. A ptgépben a dohányárut és az 5%-os ujságokat külön gyüjtőbe kell beütni. A készletre kell figyelni nagyon, minden esetben irja rá a beszerzési számlára a vállalkozó, hogy mennyi a fogy. ár, mert csak igy tduod a pontos árrést és az elábét kiszámolni. Mivel ők a készletet fogy.áron figyelik, de neked a bevallásban besezr. ár kell, ezért is szükséges,hogy figyelmmel legyen kisérvea fogy.áras beserzés. nyitó készlet plusz beszerzés minusz értékesités ez a záró készlet, az elábét ugy számoldo ki,hogy előbb kiszámold az árrést, fogy ár osztva beszer árral szorozva loo-al. a havi értékesitésből leveszerd az áfát, és a kiszámitott árrést, ezt lesz az elábé. A nyitó beszer.áras készlethez hozzáadod a havi beszerzést és abból levodnod az elábét ez a beszer áras zárokészlet. Persze figyelni kell az árrésnél a dohányra arra én 6 %-ot teszek, a tel.kártyára 4%-it az ujságokra nem lehet, mivel egyáras.Arra is figyeli kell,hogy annyi legyen beütve a pénztárgépbe, amennyi a havi árubesrzése, és egyéb kiadása költség bér bank stb.,hogy ne menjen át a péztár minuszba,. ez független attól.jogy ő egyéni vállakozó v. BT ,KFT. A fenti számitás szerint az Elábét lekönyvleheted,m de leltárral alá kell táasztani. Én félévente csináltaotk leltárt velük. remélem érthető voltam, de kérdezhetsz bármikor prviben is.üdv Zsóka
Válasz idézéssel
Kedves Marika és Judit!

Köszönöm az eddigi segítséget.
Ez egy óriási bolt, kb. 150-170 négyzetméter.
Johanna
Válasz idézéssel
Szia Johanna!
Nekem is újonnan van ilyen cégem, még nem sok mindent tudok róla, és most még a megszerzett infót is keverem :?
Él még. Mármint az, hogy x négyzetméter alatt nincs környezetvédelmi termékdíj. Van egy útmutatóm, elés sok oldal, és azért annyira nem konkrét tudás (kötelező konzultáció távoktatási anyaga, biztos többeteknek megvan). Szerintem itt a Környezetvédelmi termékdíjas topic biztos többet tud, bár ennek tanulmányozását 15-e után tervezem. Ha leadtam ezt a sok teáros nyomit, megpróbálom feltenni.
Sajnálom, hogy csak ennyit tudok most. Ha tisztul a kép, kerselek.
Válasz idézéssel
A dohány árut a pgépen külön gyűjtőbe kell ütnie.
Nekem a készleteikkel volt mindig proglémám.
Sokat vettek, és keveset ütöttek be a gépbe.
Nem tudom él-e még hogy x négyzetméter alatt nincs környezetvédelmi
termékdij.
Két éve nincs boltom.
Marika
Válasz idézéssel
Sziasztok!

Ma jön hozzám egy egyéni vállalkozó, aki egy nagy boltot üzemeltet.
Értékesít italt, cigarettát, újságot, mobiltelefon feltöltéssel is foglalkozik.
Segítséget kérnék azoktól, akik boltot könyvelnek, nem szeretnék teljesen hülyének látszani ez ügyben.
Annyit tudok csak ebben a témában, hogy van környezetvédelmi termékdíj, jövedéki adó.
Milyen bevallásokat kell neki leadni és milyen gyakorisággal?
Hálás lennék minden segítségért.
Johanna
Válasz idézéssel
Bocsi ez lemaradt: a 0853-t május 20-ig kell beadnod. Sztem papíron is beadhatod, mivel már nem vagy egyéni vállalkozó.

Üdv: Jolcsi
Válasz idézéssel
Neked is szép estét Tubi! Smile
A 0801-t muszáj beadnok 0-san, ne kérdezd miért. Csak az időszakot írod be, X-ed, hogy éves és kész. Nem kell a szakképzési elszámolást bejelölnök (ha jól értem nem volt alkalmazottad).
Ha nem nyugdíjas vagy akkor elektronikusan kellett volna beadnod a bevallást,de ha papíron is elfogadták, ne foglalkozz vele.

Üdv: Jolcsi
Válasz idézéssel
Szép estét Jolcsi és Klári!
Köszi a segítséget. A 0801-et csak 0-ásnak kell beadnom? Nincs alkalmazottam, csak ügynöki tevékenységből volt bevételem. Ha ez így van, akkor miért kell a 0801 fedőlapon beikszelni, hogy szakképzésinek nyújtom be a bevallást? A NYENYIt még 2008-ban beadtam. A 0753-ast beadtam 2008.02.15-én, de nem elektronikusan. Nem szóltak érte. A 0853-ast elektronikusan adjam be?
Köszi Lányok!
Tubi
Válasz idézéssel
Szerintem mindenképpen jár a napidíj.
Nálam is úgy vannak a m.vállalók, hogy az autóban, ülésen alszanak, de ők megkapják a járó napidíjat. 25 euro/nap
Erika
Válasz idézéssel
fazekasné küldte:
--------------------
Érdeklődnék,hogy aki nemzetközi fuvarozónál dolgozik és egy fuvar alkalmával külföldön várakoztatták 2 napig (és nem a tahográf állása miatt),annak jár-e napi díj? Vagy mivel munka idejét tölti mert ugyebár a munkáját nem tudta elvégezni,mert a vállalkozó aki a munkával bízta meg nem tudta vissza rakodni az autót és így a munka vállaló nem a saját hibájából tölti kint a szabadidejét. Csak km pénzben állapodtak meg és sajnos erről nincs papír csak szóbeni egyezség történt. Viszont ha több napot is tölt kint bárhol európában még a szállás sem megoldott,mert a munkaautó furgonban csak az ülések szolgálnak fekhellyé. Napokig ülni sem kényelmes nem hogy feküdni. Ezek még a kérdésem mellé csak szemezgetések. Csak a jogokról szeretnék tájékozódni ami a munkavállalónak járna. Köszönöm.
Hosszú, költséges folyamat! Vázlatosan:
1., Egyéni cég bejegyeztetése CB-on. Ügyvéd, alapitó okírat.
2., Átalakulás egyéni cégből egyszemélyes Kft-vé. Ügyvéd, vagyonmérleg (tervezet, végső), könyvvizsgáló, közzététel.
Általános jogutód, így visz mindent támogatást is magával. Mük.Központot kérdezd azért meg.

Új kft alapítását meg úgyis tudod, de erre is kérdezz rá, mi van akkor ha áthelyezéssel jönnek az újba a dolgozók.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
Üdv!

Egy kis segítség kellene.
Egy egyéni vállalkozó (ruhakereskedő) át szeretné fordítani kft-vé magát. Mi ennek a menete? Lehetséges? Vagy szüntesse meg az ev-át és utána alapítson? Van neki két személy munkaügyis-támogatásos munkavállalója, átmegy a támogatás a kft-nek is?

Köszi, Misi
Válasz idézéssel
Szia Kata!
Nézd meg az abev java topicot!!
Válasz idézéssel
S.Kata Írta:Én is pont ma kaptam a nevemre szóló tájékoztatást, amit nem tudok megnyitni. Majd megkérem az uramat nézzen rá, hátha ki tud hozni belőle valamit, ha meg nem fogalmam sincs mit csináljak.
Szia Kata!
Mintha ezzel kapcsolatban írta volna tegnap Tünde, hogy az ebev üzenetekben nézd meg.
Üdv.: Zsuzsa
Válasz idézéssel
Én is pont ma kaptam a nevemre szóló tájékoztatást, amit nem tudok megnyitni. Majd megkérem az uramat nézzen rá, hátha ki tud hozni belőle valamit, ha meg nem fogalmam sincs mit csináljak.
Válasz idézéssel
Erzsó!

Köszönöm a választ.Elnézést,hogy nem voltam figyelmesebb,első indulattal írtam a fórumba,nem olvastam vissza.
zeno61
Válasz idézéssel
Jó reggelt Neked is!

Olvasd el az Ügyfélkapu topicot! több oldalom erről panaszkodunk.
Tegnap volt itt minden!
"Ne veszitsétek el a fejeteket.
Az élet még szeretné megsimogatni."
Válasz idézéssel
Jó reggelt Mindenkinek!

Bár még elég lassan forog az agyam,de azt hiszem itt az újabb őrület:ha valakinél ugyanez előfordul,kérem segítsen:
Az elmúlt éjjel ügyfeleinknek a következő e-mail érkezett:
"Az Ön részére a(z) APEH elküldte a ' Értesítés - Tájékoztatás' típusú dokumentumát/nyomtatványát."
Az értesítési tárban egy kiterjesztés nélküli,és részemről megnyithatatlan üzenet van,nem a szokásos pdf.formátumú dokumentum.
Úgyhogy van jópár üzenetem,amiben fogalmam sincs,hogy mi szerepel.
Kérem akinél hasonló helyzet fordult elő,jelezzen,hogy legalább ezen ne idegeskedjek.
Köszönöm:zeno61
Válasz idézéssel
Infotéka dos-os verziónk van, ami mellesleg a kisujjamban van, de mint tudjuk az Infotéka csak a winowsos verzióját frissíti. Eléggé el van maradva a dos-os verzió a piacon lévő programokhoz képest, ezért akarunk váltani. Másik topicban írtam, hogy sajnos lehet h. ettől függetlenül amit írtál, erre fogunk váltani, ugyanis a szoftvervásárlás nem az én asztalom a könyvelőirodábanSad
Eszter
Válasz idézéssel
Szia Kicsigeszti!
A könyvelőprogram topic-ban írtam neked, hogy ne válts erre a programra. Nem az a baj, hogy dos-os, hanem más. Én nem szerettem. Sőt kimondottam utáltam, még a cobra is jobb egy kicsivel. Egyébként milyen programmal könyvelsz, hogy váltani szeretnél?

Üdv: Erika
Válasz idézéssel
Sziasztok! Valaki könyvel Forint-Soft kettős könyvelőprogival? (Dos)
Ha igen, milyen véleménnyel van róla, érdemes-e belevágni egy programváltás során?
Eszter
Válasz idézéssel

Fórumra ugrás:

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 2 Vendég