A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
E.v. apport
#1
Big Grin 
Szia Klári! 

Gondolatodat folytatva, nálam időnként azért robban akkorát, mint egy atombomba. A logikát én sem találom, vszinűleg ez zavar annyira. Köszönöm a válaszaidat, nagyon sokat segítettél.  Angel
Legyen boldog minden Számviteli Angyal! 

Pannis
Válasz idézéssel
#2
Szia!
A tárgyi eszköz nyílvántartásodba a telek és a későbbi felépítmény külön-kölön szerepeljen. A telek árához add hozzá a közvetítői díjat és az illetéket. A felépítmény építési számláit össze kell gyűjtened és majd ha kész lesz akkor összeségében kell nyílvántartásba venni.

Smile Egyébként a mi szakmánk nem atomkutatás, hosszú ideig azt gondoltam hogy csuda logikus dolog. Ma már egyre nagyobb kétségeim vannak Wink Wink .
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#3
Iwettke04, gugu7, nagyon köszi a válaszokat! 

Egyéb kiadásba azért berakja a telekvásárlás számláját, hogy a későbbi ráépítés költségeit elszámolhassa, vagy nem kell összekapcsolni papiron a leendő beruházási kiadásokat, vagy a közvetítést az ingatlannal? 

Hát tudjátok, lehet, inkább fazekas tanfolyamra kellett volna mennem. Annak a köcsögölésnek legalább kézzel fogható eredménye van. Őszinte tisztelet nektek!
Legyen csodás napotok! 

Pannis
Válasz idézéssel
#4
A köyvetítő mehet ktg-be!
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#5
Nem számolhat el értékcsökkenést termőföldre, földterületre.
Válasz idézéssel
#6
Sziasztok! Boldog Új Évet Mindenkinek! 

Egy nem mezőgazdasággal foglalkozó (festő-mázoló) egyéni váll. vásárolt egy szántót, amire majd építeni akar egy kb. 60m2 területű raktár-féleséget. A szántót saját célú növénytermesztésre is használni fogja. Kérdezem, a szántó vételárának mekkora hányadát írhatja le költségként szerintetek? Elszámolhatja az ingatlanközvetítés díját?

Köszi a segítséget!

Üdv! Pannis
Válasz idézéssel
#7
Rainbow 
Kedves Placebo!

Kérlek bocsáss meg, de most látom, hogy csak gondolatban köszöntem meg a segítségedet legutóbb, leírni elfelejtettem, kérlek ne haragudj. Remélem, még jársz erre és olvasod ezeket a sorokat. Nagyon köszönöm a válaszodat így utólag is!

Legyen csodás napod!

Üdv: Pannis
Válasz idézéssel
#8
Hello!
Hát apport tarsas vállalkozásnál van az ev teljes vagyonával felel,mirét ne lehet ne saját tulajdonú ingatlanját bevinnie a vállakozásba aztán az tárgyi eszköz lesz-e az más mert ha csak kizárolag a tevékenységéhez használja az után lehet écs elszámolni.
Válasz idézéssel
#9
Kérlek, ha tudtok segítsetek.

Egyéni vállalkozó tulajdonában álló vidéki ingatlanja után, amit raktárfélének (nem bejelentett telephely) használ esetleges vidéki munkákhoz, milyen feltételek fennállása mellett számolhatnánk el értékcsökkenést? Bevonhatunk ingatlanokat apportként a vállalkozásba?
Meglepve azt tapasztaltam, hogy a jogászok és a pénzügyi szakemberek véleménye ebben a témában igencsak ellentmondásos.
Ti mit gondoltok az ev. ingatlan apportról?

Köszönöm szépen a segítséget! Szép napot mindenkinek!

Üdv: Pannis
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég