2020-05-31, 16:30
Szuper vagy Marcsi!

Üdv: Klári
Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
nonprofit beszámoló
|
2020-05-31, 16:30
Szuper vagy Marcsi!
![]()
2020-05-31, 14:27
Barkácsoltam egyet,csatolom hátha szükség lesz rá,bővíthető törölhető,jó lenne egy bevált nekem ez az első amit csinálok alapítványnál.
Pmarcsi
Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és sosem kell többet dolgoznod.
2020-05-30, 18:12
Sziasztok! Valakinek lenne egy kiegészítő melléklet mintája egyesületre,alapítványra?
Előre is köszönöm, Pmarcsi
2020-04-23, 08:19
Igen a 82-es MK-ben. Másutt már csatoltam!
2020-04-22, 20:21
Kijött a rendelet a civilek is 09.30.-ig a beszámoló....
2020-04-18, 13:25
Nem vagy Te túl optomista?
![]()
2020-04-17, 21:41
Várjál még ez 04.10.-i rendelet a 09.30.-ai változásról még nem jött ki rendelet de szerintem benne lesznek a civilek is.
2020-04-17, 14:30
Mit mondjak erre
![]() bíróság.hu-ról Tájékoztatás a civil szervezetek döntéshozó szerveinek veszélyhelyzetben tartandó ülésével kapcsolatban megjelent kormányrendeletről 2020.04.15. - 13:18 2020. április 10-én kihirdetésre került a veszélyhelyzet során a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezésekről szóló 102/2020. (IV. 10.) Korm. rendelet, amely a jogi személyeket – köztük a civil szervezeteket – érintően az alábbiakról is rendelkezik: A veszélyhelyzet ideje alatt - a döntéshozó szerve (közgyűlés, küldöttgyűlés, részközgyűlés) ülésének elektronikus hírközlő eszköz útján történő megtartásának lehetőségéről - a vezető tisztségviselők, testületi tagok, valamint az állandó könyvvizsgálók megbízatásának meghosszabbodásáról - írásbeli döntéshozatal lehetőségéről - a beszámoló elfogadásáról. A fenti kormányrendelet a civil beszámolók május 31-i leadási határidejének módosításáról nem rendelkezik
2018-05-04, 13:17
Hm, ezt nem is a szülő intézi, hanem az osztályfőnök (illetve az iskola)
Fogadó szervezetekről http://kjg.hu/e_doc/kozossegi/kozossegi.pdf . Közösségi szolgálati projekt olyan intézménnyel jöhet létre, amellyel az iskola együttműködési megállapodást köt. Az egyes projektekre a jelentkezési lap kitöltésével és a szülő beleegyezésével lehet jelentkezni. A közösségi szolgálatról ún. naplót kell vezetni. Minden egyes alkalommal, amikor a diák közösségi szolgálatot végez, ebben a naplóban rögzíteni kell a projekt nevét, időpontját, a végzett munka időtartamát, a munka tartalmát, és az adott felelősnek (vagy az iskola, vagy a fogadó intézmény munkatársa) az aláírását igazolásképpen. Az iskolában az osztályfőnök tartja nyilván a naplóban az elvégzett közösségi szolgálatok óraszámát, év végén a bizonyítványba ezt is bevezeti. Ő méri fel az igényeket és vezeti a projektekre jelentkezéseket, illetve adott esetben részt vesz egy-egy projektben is http://www.budai-rfg.sulinet.hu/joomla_c...lgalat.pdf
2018-05-04, 10:33
Itt kutakodj:
http://www.kozossegi.ofi.hu/Contents/Sho...%A9nyeknek
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
2018-05-04, 10:28
Közérdekű önkéntes (tehát a törvényben rögzített feltételeknek megfelelő) tevékenységet gyakorlatilag minden 10. életévét betöltött magyar állampolgár végezhet.
Az önkéntes a munkavégzéséért hagyományos értelemben ellenszolgáltatást nem kap, de a törvény értelmében a civil szervezetnek lehetősége van egyrészt a munka során felmerülő költségeket (pl.: telefon, utazás) megtéríteni, vagy akár csekély összegű jutalmat is adni. - https://www.nonprofit.hu/tudastar/Onkent...tnek_lenni
2018-05-03, 21:23
sziasztok!
Mit kell tennie annak az alapítványnak, akinél az érettségihez szükséges " közmunkát " szeretne végezni egy tanuló? Remélem érthető voltam. Köszönet! Üdv
Katla
2016-05-24, 10:15
Sziasztok !
Május 14-én adtam le egy egyesületi beszámolót, még nem kaptam meg a nyugtát az OBH-tól. Biztos sok a dolguk, mindenki most küldözgeti a beszámolókat. Mert amit április végén adtam le, azt hamar visszaigazolták. Nektek mi a tapasztalatotok? Még nem hívtam fel őket, várok még. Tündi
2016-05-10, 11:21
A nonpr. kft a cégbíróságon van bejegyezve. ahhoz, hogy egy óvodát müködtetni tudjon, létre kellett hoznia egyet. Az ovinak alapitó okirata van, NAV-hoz, és kormányhivatal/MÁK-hoz van bejelentve, önálló adószámmal rendelkezik, jogállása: egyéb jogi személyiségű nonprofit szervezet.
sem az kft sem az ovi nem vállalkozik. Van MÁK normativ támogatás, és vannak tartós és alkalmi támogatók. ebből áll a bevétel. Ha OBH-s bejegyzéső Alapitvány vagy más pl egyesület lenne, akkor ha az alapit egy ilyen ovodát, akkor az OBH az alapitó bejegyzési száma alá rendeli mint "származtatott jogi személy" s igy fogadja a beszámolókat. Nekem az a gondom hogy az uj törvények értelmében a fenntartott ovi mint intézmény is köteles beszámolót késziteni, és azt megjelelentetni. DE hol, mert a cégbíróságon nincs külön cégjegyzékszáma....
2016-05-10, 08:27
margo70,
bocs, hogy kéretlenül beleszólok... de a nonprofit kft. alapította az óvodát: ok. de miként? alapítvány, egyesület vagy szintén nonprofit kft? Cégbíróságon vagy Bíróságon "alapították"? Szerintem nem attól függ, hogy hová küldi a beszámolóját, hogy az alapítója hová van bejegyezve, az a lényeg, hogy ő hová van bejegyezve! Azt csak halkan kérdem meg, hogy ha mindez nem tisztázott, akkor hogy könyvelték? (gondolok itt a célszerinti, vállalkozási tev. különválasztására stb.)
2016-05-09, 19:03
Akkor bocsánat. :oops:
"Ne veszitsétek el a fejeteket.
Az élet még szeretné megsimogatni."
2016-05-09, 17:18
Sajnos nem. Ez egy nonprofit kft, s ők a CÉGBÍRÓSÁGON vannak bejegyezve. s valahogy az az érzésem, hogy az ő általa alapitott óvodának is valahol ott kellene megjelentetni a beszámolót. Nekik semmi közük az OBH-hoz,
2016-05-09, 15:59
Szia!
Szerintem ez kell neki. Bírósági száma biztosan van, négy számjegyű.pl. 1964./ civil.info.hu/intezze-el Kettős könyvvitelt vezető civil szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete (PK-142 nyomtatvány). űrlap (JAR) · űrlap (PDF).
"Ne veszitsétek el a fejeteket.
Az élet még szeretné megsimogatni."
2016-05-09, 15:20
Közhasznú Nonprofit Kft /fenntartó/ alapított egy óvodát, mely önálló jogi személy lett. Külön kettős könyvelése van. A kft kapja a MÁK-tól a normativ támogatást, amit fillérre pontosan átutal az óvodának, valamint ezen felül a különböző tartós és alkalmi támogatásokból átad annyit, amennyi az óvoda költségeire fedezetet nyujt a Mák normativon felül. Azt olvastam, hogy a közhasznú szervezet által alapított önálló jogi személyiséggel rendelkező szervezetnek is mérleget-beszámolót kell készíteni, s azt közzé kell tenni. Ebben a kérdésben kérek segítséget, mert az óvoda azon kivül, hogy van egy adószáma a NAV-nál nincs máshol semmilyen cégszáma sem a cégbíróságon, sem pedig az OBH-nál. /Az OBH-s bejegyzésű Alapitvány által alapított óvodás jogi személy eset világos számomra, mert az OBH az alapitó, azaz az alapitvány bejegyzésmódositási kérelmére az általa alapitott jogi személyiséggel rendelkező óvodát "származtatott jogi személyként" egy bejegyzési számmal az alapitvány alá rendeli, s igy ezek be tudják küldeni a beszámolót/
számomra az nem világos, hogy az a szervezet hova küldi a beszámolóját amelynek az alapítója a cégbíróságnál van bejegyezve. tud valaki valamit erről mondani ? |
|