A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szerencsejáték.
#1
Sziasztok,

A kérdésem, a szerencsejáték adóval kapcsolatban lesz, mégpedig a külföldi sportfogadói oldalon való nyeremény adózása, azt tudom hogy, ha,
Abban az esetben, ha a nyeremény juttatója nem minősül kifizetőnek, – például a nyeremény egy külföldi honlapon szervezett játékból származik, – akkor a jövedelemután a magánszemélynek kell befizetnie a 16 százalék személyi jövedelemadó-előleget és a 27 százalék egészségügyi hozzájárulást (a továbbiakban: eho) a szerzés negyedévét követő hónap 12-éig.

Fontos megjegyezni, hogy miután egyéb jövedelem esetén az eho megfizetésére a magánszemély a kötelezett és azt költségként nem számolhatja el, számára nem térítik meg, ezért Szja törvény 29. §-a értelmében az adóelőleg – és ezért az eho – alapja a jövedelem 78 százaléka.


Szóval, tisztázzuk az egészet, én regisztráltam egy ilyen külföldi sportfogadói oldalra ( aminek a reklámja nemrég még a tv-kben is ment itt Magyarországon is ) , befizettem 200.000 ezer forintot, volt nagyon sok fogadásom, a 2 vagy 2,5 hónap alatt kb. 150-160 db, amiben volt vesztes / nyertes fogadás is, ugye a vesztes fogadásokat nem lehet elszámolni, akkor gondolom, azt kell számolni, amit a legvégén ezekkel a fogadásokkal nyertem, az 8.000.000 HUF, ezt a pénzt, kikértem az itthoni OTP-s bankszámlámra amit meg is kaptam, akkor nekem most hogyan is kell adózni, tételesen a fogadásokat, vagy pedig a kiutalt nyeremény számit a legvégén az előbb irt 8 millió forint ? Illetve, a 16% és 27% kell utána fizetnem ami a 8 millió forint 43%-a ? Bármennyi is legyen az? Valami felső határa a fizetésben ez esetben nincs az EHO-nak pl.? ? Valaki segithetne eloszlatni a ködöt, hogy hogyan is lehetne most ezután adoznom.


2. Kérdés ami igazából csak kiváncsiság és a témában vág, akkor ha én befizetek 10.000 ft-ot egy külföldi sportfogadó oldalra, és nyerek 1.000ft-ot, ezt kikérem utalásban, akkor kiutalnak 11.000ft-ot és akkor ennek a 43%át kell fizetnem vagyis, hiába nyertem kevesebbet kapok meg mint én befizettem ?
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég