A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teljes foglalkoztatottság és aktív hallgatói jogviszony ?
#1
budaidaney Írta:Kb. egy hónapja kezdtem el dolgozni 8,5 órában bejelentve egy cégnél miközben aktív hallgatói jogviszonyom is van a következő félévre. Erről a munkáltató nem tud. Gyanítom így mind az egyetem, mind a munkáltató fizet TB-t utánam. Van-e arra lehetőség hogy lemondjam az utánam az egyetem által fizetett TB-t? Illetve ezt leszámítva lehet-e káros következménye hogy egyszerre van aktív hallgatói jogviszonyom és teljes munkaidős állásom? A válaszokat előre i köszönöm!

Üdv: Budai DánielMindenekelőtt tisztázandó, hogy nappali oktatásban vesz-e részt? (Az esti és levelezős oktatásban részesülő személy ugyanis ezen a jogcímen nem jogosult eü-i szolgáltatásra.)

Azt, hogy több jogosultság esetén melyik jogviszony alapján jogosult valaki eü-i szolgáltatásra a Tbj. 16. § (4) határozza meg. Ezen sorrend alapján a Tbj. 5. § szerinti, munkajogviszonyon alapuló biztosítás megelőzi a hallgatói jogviszonyt.

A munkajogviszony létesítésének a tényét írásban, a munkaszerződés másolatának a csatolásával kell bejelentenie a tanulmányi osztálynak kérve, hogy ez alapján az eü-i szolgáltatásra való jogosultságot rendezzék.

Azt, hogy a nappali tagozatos hallgató állhat-e főállású jogviszonyban nem tudom, arról vélhetően a felsőoktatási törvény rendelkezik. Ezügyben forduljon a TO-hoz, vagy írásban kérdezze meg az EMMI-t, illetve a tárgykör megjelölésével érdeklődhet a Kormányzati Ügyfélvonal <!-- e --><a href="mailto:1818@1818.hu">1818@1818.hu</a><!-- e --> e-mail címén is.

Egyebekben a nappali tagozatos ffokú tanulmányokat folytató személy részére a Tbj. 26. § (5) értelmében az 5.790 -Ft-ot nem az egyetem, hanem a központi költségvetés fizeti meg.

Tbj=1997. évi LXXX. törvény
TO=Tanulmányi Osztály
EMMI= Emberi Erőforrások Minisztériuma
"Kenderice Ákos is volt gyerek..."
Válasz idézéssel
#2
Kb. egy hónapja kezdtem el dolgozni 8,5 órában bejelentve egy cégnél miközben aktív hallgatói jogviszonyom is van a következő félévre. Erről a munkáltató nem tud. Gyanítom így mind az egyetem, mind a munkáltató fizet TB-t utánam. Van-e arra lehetőség hogy lemondjam az utánam az egyetem által fizetett TB-t? Illetve ezt leszámítva lehet-e káros következménye hogy egyszerre van aktív hallgatói jogviszonyom és teljes munkaidős állásom? A válaszokat előre i köszönöm!

Üdv: Budai Dániel
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég