A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
17SZJA
#1
Új kérdés Németországban élő KATA-s vállalkozó kap gyermek utáni adóköteles ellátást (most nem tudom az ellátás nevét de vontak belőle adót). Vontak szja-t belőle az ellátásból és ugye nem vette igénybe a gyermek után járó kedvezményt . A férje kap a gyerek után valamiféle kedvezményt Németországban , de ott másképp működik , más a kedvezményrendszer mint nálunk . Vajon levonhatja a a gyerekkedvezményt a mama az ellátásából így utólag érvényesítheti e a gyerekkedvezményt az szja bevallásában, visszaigényelheti e, vajon nem számít e dupla igénybevételnek mivel a férje is kap valamiféle kedvezményt kint Németországban a gyerek után ?
Válasz idézéssel
#2
Hello!
Na most mikor eladta a földet akkor még őstermelő volt és gondolom használta is mint őstermelő? Mert ha igen az őstermelői bevételnek minösül,ha nem akkor mint magánszemély ingatlan eladása..
Válasz idézéssel
#3
Egy mg-i őstermelő, mivel már idős, eladta földjeit. Az adásvételi szerződés dátuma 2017.szeptemberi, majd a kifüggesztés után, kifizetése februári. Az ügyvéd belefoglalta, a vevő nyilatkozatát, hogy földműves, 5 évig nem tulajdonitja el stb stb... továbbá megvalósul a birtokösszevonás, mivel a megvásárolandó területnek szomszédja az a föld, ami már tulajdonában van és müveli.  Egy mondatrésze, hogy az eladó tudomással bir arról, hogy az ebből származó jövedelem összege adómentes, azonban a jövedelmet be kell vallania.
Én úgy tudtam, hogyha nincs jövedelem, akkor nem is kell a bevallásban szerepeltetni. Vagy, ha nagy összegről van szó, akkor az ügyvéd jól irta és bevétele x ft, költség x forint, és jövedelem nulla?

Másik kérdésem:A törvény azt mondja ki, hogy időpontnak azt kell tekinteni, mikor benyujtották a földhivatalhoz. Ez ugye tavalyi? Mivel még tavaly lejárt a 60 nap kifüggesztés időpontja, és az önkormányzat akkor küldte meg a földhivatalnak (gondolom)....

Előre is köszönöm a válaszokat.
Válasz idézéssel
#4
köszi
Válasz idézéssel
#5
Átirányít a KAÜ-be ,itt fogja kérni az azonosítót innen már be kellene mennie a bevallásnak,most küldtem egyet.

Barlang, frissítetted a keretrendszert,mert 2.82.0 a legfrissebb.
Légy türelemmel, s majd könnyül a nagy teher is.
Válasz idézéssel
#6
Sziasztok, küldött be valaki szja bevallást a hétvégén?
Mert technikai gondom van az Ányk-val. Ha a régi módszer szerint ráküldöm a bevallást az Ányk-ból, nem kér jelszót csak sok-sok percig "háttérazonosít", de meddig?
minek kéne történnie, minek kéne bejönnie?
Válasz idézéssel
#7
Az őstermelői adókedvezmény de minimis részét nem kell beírni sehova.
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
Válasz idézéssel
#8
Köszike!!!
Üdv.: Ibcsi
"A jövő mozgásban van"
Válasz idézéssel
#9
Szia Ibcsi!

Úgy értelmezem a 2017 évet csökkented fejlesztési tartalékkal: nem kell a 132-es sorba beírni. Ott annak kell szerepelni, amit az előző évekre képeztél és még nem lett felhasználva, ha van ilyen.

Jó munkát, D.Zsike
Válasz idézéssel
#10
Sziasztok!
Az egyéni vállalkozó  most képzett fejlesztési tartalékát  a 132.sorban  be kell írni?
A kitöltési úgy írja, hogy a 2016 év terhére a 2017-ben nyilvántartásba vett.
Szerintetek??
Másik  kérdésem  is lenne.
Őstermelő,  van reg.száma, tételesen számol el, igénybe venné az őstermelői adókedvezményt. Ez deminimis támogatás, de hova  kell beírni??
Ez adórendszeren kívüli??
Üdv.: Ibcsi
"A jövő mozgásban van"
Válasz idézéssel
#11
Sziasztok

A 1753-at kitöltöttem és elküldtem. Észrevettem, hogy valami nem jó. A 2-es lapon a 138 s. van önkéntes nyugdij pénztárba a 2o % utalandó összeg. Eddig mindig az első lapra  a D blokban ráirtam a lakcimet/gondolom helyesen/

Most igy utolag hogyan javithatnám! Mit kell x-ni.

Előre is köszi
Ica
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég