A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
17SZJA
#1
Hello!
Csak nem papíron akarod megcsinálni ányk-ban gyorsabb-egyszerübb de ha mindenáron akkor ott kitudsz nyomtatni egy üres lapot.
Válasz idézéssel
#2
Kiskorú családi gazdának az egységcsomagban nem volt 12-01-es betétlap. Le lehet azt valahonnan tölteni, hogy ne kelljen sorba állni még egyszer a NAVnál?
Válasz idézéssel
#3
Szia!
Jogosultsági hónap az, amikor gyermekkedvezményre volt jogosult, függetlenül attól, hogy volt-e abban a hónapban jövedelme.
Válasz idézéssel
#4
Sziasztok,

gyerek utáni szja kedvezménnyel kapcsolatban kérdeznék. 
Valaki CSED-en volt decemberben, de feltételezem, hogy január 10. után utalták neki a pénzt, mert a jövedelem igazolása november végéig szól.

Ez esetben mit csinálok a decemberre járó adókedvezménnyel az szja bevallásban?
Hiszen ott jövedelmet nem igazoltak le neki.

Akkor arra a hónapra ez elúszott, vagy idén majd 1 hónappal kevesebb fog járni?
Nem áll össze a matek :-(

Köszönöm a segítséget!
Üdv. eragka
Válasz idézéssel
#5
Igen Tíbor
Igénzbe veheti.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#6
köszönöm . Egy gyerek után jár neki teljes évre de az szja levonás csak 60000 ft volt. (havi 10000ft járna max egy gyerek után) Gyed et kapott amiből nyugdíjjárulékot is vontak . Járulékkedvezményt igénybe vehet GYED re vonatkozóan ?
Válasz idézéssel
#7
Köszönöm!!!   Smile
Válasz idézéssel
#8
Hello!
Szerintem a 660E bevételből a 99-62,7 lesz az ekho tehát nem  a teljes összeg ekhozik , a maradék meg meg 7 sorba adóelőleg meg a 62700...
Válasz idézéssel
#9
Persze küldj csak.
talanezjoo@gmail.com
Válasz idézéssel
#10
Szia placebo!
Köszönöm, hogy foglalkozol és időt szánsz rá!
Sajnos csak igy tudtam csatolni!
Elküldhetném emailben a kėpet?
Ha megadnåd privben?
Gondolom nem tul nagy kėrés!
Üdv. Emese
Válasz idézéssel
#11
Hello!
Nem látom a képet,most mennyi az ekhos jövedelem vagy van más is,az a 9,5% mi mert van ekho a nyugdíjasoknak az annyi?
Válasz idézéssel
#12
Photo 
Szia!
Megpróbálom csatolni! Nem nyugdijas!

Ujra felcsatolom, remélem ez látszik!
Válasz idézéssel
#13
Hello!
Egy kicsit zavaros nem tudod lefényképezni ugy feltenni ide,meg nyugdíjas az illető?
Válasz idézéssel
#14
Sziasztok!

ECHOs szja bevallást kellene készítenem, de évek óta nem volt a kezembe ilyen! Kérlek segítsetek!

Ez van az igazoláson:

- 660 000 Ft. Bevétel 15 %, megbízásos jogviszony, önálló tev.ből származó bevétele.
- 99 000 Ft. levont 15 %  adóadó
- 62 700 Ft. a levont adóból a 9,5 % os szja összege.

Utána olvastam, ez a 62 700 Ft. azt jelenti, hogy nem jogosult a echora és a szja bevallásban át kell tegyem a
660 000 Ft. bevételt az önálló tevékenységek közé? ( szja bev. 7.sora)
Megköszönöm előre is, ha segítene valaki! Üdv. Emese
Válasz idézéssel
#15
Köszönöm Anita! 
Én is így gondoltam, de azért felhívtam a NAV-ot és ott azt mondták, hogy a hagyatéki eljáráshoz kapcsolódó közjegyzői díj nem számolható el! Érdekes, mondtam a hölgynek, hiszen az kötelezően kifizetendő eljárási díj!
Erika
Válasz idézéssel
#16
Sziasztok,

ingatlan értékesítéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Ügyfelem férje 2017-ben meghalt. (van két gyerekük is) Férjének és neki volt két ingatlanja, de csak a férj volt 1/1ben bejegyezve.
Viszont a hagyatékátadó végzésben csak a felét örökölték a gyerekek. A másik fele úgy néz ki mintha a néni nevén lett volna. A néni bevallásánál a szerzéskor dátum mi lesz? Mivel a hagyatékátadó végzésben ő nem szerepel mint örökös, ezért ez háztartási közös vagyonnak számít? És a szerzéskori dátum az lesz, amikor az édesapa nevére került?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Timi
Válasz idézéssel
#17
Illetékmentes öröklés esetén a megszerzésre fordított összeg a hagyatéki leltárban szereplő érték lesz, plusz az egyéb kiadások mint pl. ügyvédi, közjegyzői, szakértői díjak. A stb minden más ami ezzel kapcsolatban felmerült, így az energetikai tanúsítás díja is költség.
Válasz idézéssel
#18
Szia! Illetékmentes volt. (apai-anyai örökség)
Erika
Válasz idézéssel
#19
Szia Erika,

az öröklés illetékköteles volt vagy mentes?
Válasz idézéssel
#20
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, ha örökölt ingatlant ad el valaki, akkor a bevételből levonható-e a közjegyzőnek fizetett hagyatéki eljárás költsége (ami a hagyatéki végzésben szerepel) illetve az energetikai tanúsítás díja, mivel ez az eladáshoz nélkülözhetetlen kiadás?
A törvényben persze a megszerzésre fordított összegnél (illeték, ügyvédi ktg. stb. ) szerepel, ahol nem tudom, hogy a stb-ben még mit lehet érvényesíteni?
Erika
Válasz idézéssel
#21
Hello!
Kap családi potlékot akkor semmi akadálya hogy igénybevegye és 5 évre visszamenőleg önellenőrizheti a bevallását..
Válasz idézéssel
#22
Új kérdés Németországban élő KATA-s vállalkozó kap gyermek utáni adóköteles ellátást (most nem tudom az ellátás nevét de vontak belőle adót). Vontak szja-t belőle az ellátásból és ugye nem vette igénybe a gyermek után járó kedvezményt . A férje kap a gyerek után valamiféle kedvezményt Németországban , de ott másképp működik , más a kedvezményrendszer mint nálunk . Vajon levonhatja a a gyerekkedvezményt a mama az ellátásából így utólag érvényesítheti e a gyerekkedvezményt az szja bevallásában, visszaigényelheti e, vajon nem számít e dupla igénybevételnek mivel a férje is kap valamiféle kedvezményt kint Németországban a gyerek után ?
Válasz idézéssel
#23
Hello!
Na most mikor eladta a földet akkor még őstermelő volt és gondolom használta is mint őstermelő? Mert ha igen az őstermelői bevételnek minösül,ha nem akkor mint magánszemély ingatlan eladása..
Válasz idézéssel
#24
Egy mg-i őstermelő, mivel már idős, eladta földjeit. Az adásvételi szerződés dátuma 2017.szeptemberi, majd a kifüggesztés után, kifizetése februári. Az ügyvéd belefoglalta, a vevő nyilatkozatát, hogy földműves, 5 évig nem tulajdonitja el stb stb... továbbá megvalósul a birtokösszevonás, mivel a megvásárolandó területnek szomszédja az a föld, ami már tulajdonában van és müveli.  Egy mondatrésze, hogy az eladó tudomással bir arról, hogy az ebből származó jövedelem összege adómentes, azonban a jövedelmet be kell vallania.
Én úgy tudtam, hogyha nincs jövedelem, akkor nem is kell a bevallásban szerepeltetni. Vagy, ha nagy összegről van szó, akkor az ügyvéd jól irta és bevétele x ft, költség x forint, és jövedelem nulla?

Másik kérdésem:A törvény azt mondja ki, hogy időpontnak azt kell tekinteni, mikor benyujtották a földhivatalhoz. Ez ugye tavalyi? Mivel még tavaly lejárt a 60 nap kifüggesztés időpontja, és az önkormányzat akkor küldte meg a földhivatalnak (gondolom)....

Előre is köszönöm a válaszokat.
Válasz idézéssel
#25
köszi
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 2 Vendég