A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
vállalkozásból kivont jövedelem végelszámolásnál
#1
Kedves Szituka!
Nem egészen értem. Ha nincs más eszköze mint pénz, akkor az ET csak akkor lehet nagyobb ha az adózás után veszteség van. Javaslom kezd a számolást az osztaléfizetési korláttal.
Ha elkezdődött a végelszámolást az csak akkor fejezhető be, ha minden kötelezettségnek eleget tett a cég. Ilyenkor a jegyzett tőkén felüli vagyont a záró 08-asban kel leadózni ill. járulékozni. A Jt. a bankból megszűnő határozat jogerőre emelkedését kövewtően lehet a tulajoknak adómentesen kiadni.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#2
Kedves Fórumozók!
Egyszerűsített végelszámolással szeretnénk megszüntetni egy Bt. A Bt-nek csak pénzeszköze van.A tulajdonosoknak szeretnénk kifizetni az eredménytartalék terhére vállalkozásból kivont jövedelmet mely után szja,eho fizetünk amit beállítunk a 08-as bevallásba és megfizetünk.A pénzeszköze kevesebb mint az eredménytartaléka.A megmaradó eredménytartalék összegét  a vagyonfelosztási javaslatban a kötelezettségek között kell szerepeltetni?A jegyzett tőkét és a lekötött tartalékot pótbefizetésből mikor lehet kifizetni vagy azt is a vagyonfelosztási javaslatban kell kötelezettségek között kell szerepeltetni és a cég törlése után kifizetni a tulajdonosoknak és majd ők vallják be a következő szja bevallásban és megfizetni az adókat?
Kérem, hogy segítsetek mert még végelszámolást  nem csináltam.
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég