A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
vállalkozásból kivont jövedelem végelszámolásnál
#1
Záró mérlegbe csak pénzeszközök, eredménytartalék, jegyzett tőke lehet. Ha bármi függőben maradt az eredménytartalékból lekötött tartalékot kell képezni rá. Ha eszköz lesz kiadva jegyzett tőke helyett, akkor még lehet eszköz is!
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#2
Kedves Fórumozók ! Végelszámolásnál tartok. Sajnos korrigáltni kellett a nyitómérleget, mert elszúrtam a költségeket, ezért csökkent az eredmény és visszajár ta. Lekönyveltem. Szeretnék lezárni mindent 02.28-val. Mit kell tartalmaznia lezáró számviteli beszámolónka. A tagok részére a 08-s elszámolom a bruttó vagyont levonom a SZJA-t. és be is fizetem a bankszámláról. A jővőbeni bankköltségekre tartalékolok, mert más nincs.
Mit mutatatnak a zárómérleg sorai. Kérdezném, hogy a 13-s és a 18-s nyomtatványt melyik C jelü szám alatt találom meg a jkv.és a vagyonfelsztás készítésénél. Válaszaitokat előre is köszönöm. Kati.
Válasz idézéssel
#3
A végelszámolás topicban minden le van írva. Érdemes elolvasni, a kérdéseidre ott választ kapsz!
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#4
Segítség ! Végelszámolás alatt vagyok, a bevallások, bementek, cégk.megjelentünk. Végelszám.kezd.2021.01.01..Tartozásunk nincs, úgy hogy 40 nap után szeretném lezárni a társaság ügeit. Sajnos végelszámolást még nem késztettem. Sok mindennek utána olvastam, de a lépésekről szeretnék segítséget kérni aki már csinált ilyet. Előre is köszönöm a válaszokat.Üdv. Bné.
Válasz idézéssel
#5
Sejtettem! Akkor pár nappal csúszik a végelszámolás kezdete! Klári, köszönnöm!
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#6
Szia Tamás!
Én előtte rendezném el.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#7
2020.07.01-től a nyugdíjas tagoknak már csak szja-t kell fizetniük a tagi kivét után. Most van folyamatban egy egyszerűsített végelszámolásom. Arra gondoltam, hogy az eredménytartalékban szereplő összeget júliusban tagi kivétként kifizetném a nyugdíjas tagoknak, ne mint vállalkozásból kivont jövedelem után adózzanak! Így megússzák a szochot! Ezt a végelszámolás alatt is megtehetem, vagy előtte rendezzem le?
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#8
Sziasztok !

Nem tudom jó helyre irom e a posztot, mert csak válaszba lehetett irni.
Az egyszerűsitett végelszámoláshoz szeretném kérdezni, hogy KFT inditotta el és a törzstőke felemelése a 3 M Ft ra az eredménytartalékból történt. Ez megszünéskor úgy tudom mindenképpen le kell adóznia, de gyakorlatba hogy törétnik ?

Köszönöm
" A könyvelő a modern világ sámánja..."
Válasz idézéssel
#9
Klári!

Oké oké köszönöm. Minden világos.

Timi
Válasz idézéssel
#10
Timike!
A végelszámolást lezáró beszámoló alapozza meg a végelszámoló jelentését, abban a pénz és a JT + ET szerepel. Ezt a vagyont osztják ugyanezen a napon szét.  Ha nem szerepelnek, akkor "üres" a beszámoló és CB nem szünteti meg a céget ha nincs felosztható vagyona a záráskor.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#11
kedves Klári!

Köszönöm szépen. Tehát a végelszámolást lezáró beszámolóban ezeket ( a vagyonfelosztással kapcsolatos)  tételek nem szerepelnek. Heart

Köszönöm szépen Angel
Válasz idézéssel
#12
Szia Timi!
A vagyonfelosztási javaslatban és a záró 08-ban szerepel az ET felosztva jól látod. Ezt utaljátok is át ill. ki a tulajoknak a nettót adót NAV-nak. A JT csak akkor utaljátok vissza a tulajoknak amikor a CB törölte a céget.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#13
Kedves Kollégák!
  
Egyszerűsített végelszámolás zárásánál tartok.
Csak eredménytartlékom , pénzkészletem, és jegyzett tőkém van.


A végelszámolást záró beszámolót így kell beadni,?  Vagy a vállalkozói jövedelem kifizetése utáni állapot szerint kell?( amit a záró 08-as M jében az szjatés az ehot szerepeltetni kell)

Pusztán megerősítést kérek. Mert nem csináltam még végelszámolást.
Úgy gondolom, hogy a vagyonfelosztási javaslatban szerepelnek ezek a ( szja, eho) tételek, ha egyáltatlán szerepelteni kell benne.
Válasz idézéssel
#14
Minden cég számára elérhető lehet a gyors cégmegszüntetés
Néhány hete lépett életbe a cégtörvény módosítása, amely szélesebb körben tette elérhetővé az egyszerűsített végelszámolást..

http://www.uzletresz.hu/vallalkozas/2018...tetes.html
-
https://ado.hu/rovatok/ado/egyszerusitet...-eloirasai
-
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/cegt...66132.html
*
     2018.07.01-től 2006. évi V. törvény (Ctv.) lényegesen módosul
-
https://5percado.hu/vegelszamolasi-eljaras-valtozasai/
.
az egyszerűsített végelszámolást kft. és rt. is választhatja, nem kell hozzá ügyvédi képviselet, a kérelmet pedig nem a cégbíróságnál, hanem az adóhatóságnál kell előterjeszteni.
Az új szabályozás ismételten a könyvelőket fogja megterhelni, hiszen nemcsak a könyvelési dokumentációt kell elkészíteni a végelszámoláshoz, hanem a végelszámolással kapcsolatos iratmintákat is nekik kell beküldeni, kezelni

https://adozona.hu/2018_as_valtozasok/Eg...dat_PMJC0F
-
Válasz idézéssel
#15
Kedves Szituka!
Nem egészen értem. Ha nincs más eszköze mint pénz, akkor az ET csak akkor lehet nagyobb ha az adózás után veszteség van. Javaslom kezd a számolást az osztaléfizetési korláttal.
Ha elkezdődött a végelszámolást az csak akkor fejezhető be, ha minden kötelezettségnek eleget tett a cég. Ilyenkor a jegyzett tőkén felüli vagyont a záró 08-asban kel leadózni ill. járulékozni. A Jt. a bankból megszűnő határozat jogerőre emelkedését kövewtően lehet a tulajoknak adómentesen kiadni.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#16
Kedves Fórumozók!
Egyszerűsített végelszámolással szeretnénk megszüntetni egy Bt. A Bt-nek csak pénzeszköze van.A tulajdonosoknak szeretnénk kifizetni az eredménytartalék terhére vállalkozásból kivont jövedelmet mely után szja,eho fizetünk amit beállítunk a 08-as bevallásba és megfizetünk.A pénzeszköze kevesebb mint az eredménytartaléka.A megmaradó eredménytartalék összegét  a vagyonfelosztási javaslatban a kötelezettségek között kell szerepeltetni?A jegyzett tőkét és a lekötött tartalékot pótbefizetésből mikor lehet kifizetni vagy azt is a vagyonfelosztási javaslatban kell kötelezettségek között kell szerepeltetni és a cég törlése után kifizetni a tulajdonosoknak és majd ők vallják be a következő szja bevallásban és megfizetni az adókat?
Kérem, hogy segítsetek mert még végelszámolást  nem csináltam.
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég