A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cégkapu
#1
Hát köszi Tamás! Pedig 2 külön gépen is ezt tapasztaltam már napok óta....
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#2
Mónika!

Én ma is két bevallást beadtam, nem volt gondom. Az ügyfélkapus bejelentkezésnél kétszer kell ráklikkelni, akkor fogadja csak el a bejelentkezést. Egyébként áll az egész!
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#3
Nálam már napok óta megy a szenvedés, mert nem tudja feltölteni az ANYK a bevallást, csak forog-forog.... van olyan bevallás ami kb 10. próbálkozásra ment csak el. Ti is tapasztaltátok ezt a hibát?. A NAV honlapján ki van írva, hogy akinek problémája van, az írjon e-mailt...….könyörgöm, kinek van ideje minden bevallásnál írogatni, hogy nem viszi a rendszer.....
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#4
Klári, köszönöm a válaszodat, észrevételedet!

Én is olvastam, hogy változnak a kézbesítési szabályok. A nyugták azok tán jól jönnek. Az egyéb értesítésekkel van gond.
Üdvözlettel! A l b a

Az adócsalónak nem könnyű az élete. Sosincs nyugta.
Válasz idézéssel
#5
Szia Csilla!
Nézd meg a cégnyílvántartást. Gyanús, hogy a kültag halála miattúj kültag hiánya miatt törölték a céget, akkor a jogosultsága is lejárt. Más lapra tartozik ha végelszámolás mellett dönt, akkor ez új helyzet. A lehető legnagyobb gondot csinálta magának azzal, hogy nem állított új kültagot.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#6
Sziasztok!

Adott egy bt., ahol a kültag meghalt. A beltag úgy döntött, hogy "altatja" a céget és nem kíván a nullás bevallásokért fizetni, így felbontottuk a szerződést. Ám, nagyon régi ügyfelem volt és szinte baráti viszonyban vagyunk, ezért megtanítottam neki, hogy intézze elektronikusan a nullás bevallásokat, illetve hogy küldje be ny-es lapot.
Most szólt, hogy mindenre elutasító nyugtát kap, jogosultság hiánya miatt. Korábban az éves beszámoló is az ő neve alatt ment be, mivel én nem vállalhattam a felelősséget, mert nem volt aláíró. A kültag meghalt és ő nagyon beteg volt. Megnéztem és bár korábban az ügyfélkapunál és a cégkapunál is jogosult volt intézni a cége ügyeit, most egyik helyen sem találom. Hogy lehet ez? Nem értem.
Üdv,
Csilla
Jobbat remélve, gyakran jót veszítünk.
Válasz idézéssel
#7
Remélem ide csatolhatom!

Miért nem tudok csatolmányt feltölteni???
Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és sosem kell többet dolgoznod.

Válasz idézéssel
#8
Sziasztok!

Itt a teljes indok,

Az adóhatóság tájékoztatása szerint módosult a benyújtott elektronikus űrlapokkal kapcsolatos elfogadó, elutasító eBEV-nyugták kézbesítése.

2019. szeptember 19.
A korábbi években az ügyfelek kérésére azt a gyakorlatot alakította ki az adóhivatal, hogy amennyiben az eBEV rendszer által küldött elfogadó/elutasító nyugta „értesítés”, akkor a bizonylat befogadásáról vagy elutasításáról szóló értesítést a benyújtó személyen kívül valamennyi, a NAV képviseleti nyilvántartása alapján eljárni jogosult személy megkapta, meghatalmazottak és törvényes képviselők egyaránt. Ez a rendszer azzal az előnnyel járt, hogy egy esetleges elutasítás esetén nemcsak a benyújtó személy, hanem bármely más arra jogosult tudomást szerezhetett pl. a fel nem dolgozott bevallásról, és intézkedni tudott.
 
Tekintettel az adatvédelmi elvek szigorítására a NAV módosította a benyújtott elektronikus űrlapokkal kapcsolatban az eBEV rendszer által küldött nyugták (elfogadó, elutasító, stb.) kézbesítését.
 
A korábbi gyakorlattól eltérően – amikor valamennyi, az adott ügyben vagy elektronikus űrlappal kapcsolatban eljárni jogosult képviselő, illetve meghatalmazott kapott nyugtát – a jövőben kizárólag a benyújtó személy kap visszaigazoló nyugtát az űrlap benyújtása során használt tárhelyen keresztül.
(NAV)
Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és sosem kell többet dolgoznod.

Válasz idézéssel
#9
Sziasztok.

Nav oldaláról közlemény:

" 2019.09.18. [Kép: forward.png][Kép: print.png]
Változott az eBEV-nyugták kézbesítése

A benyújtott elektronikus űrlapokkal kapcsolatos elfogadó, elutasító eBEV-nyugták kézbesítése módosult.
A korábbi gyakorlattól eltérően már nem minden, az ügyben eljárni jogosult képviselő vagy meghatalmazott ügyfelünk, hanem kizárólag az űrlapot benyújtó személy kap visszaigazoló nyugtát a tárhelyére."
Válasz idézéssel
#10
Szia Alba!
Nálunk ugyaney a helyzet. A cégem cégkapuja tele van a kollégák által indított dolgok nyugtáival. Az ügyfeleinket érintő határozat mindott landol.
Sőt ujabban már nem a cégkapuban, hanem simán az én ügyfélkapumba, holott a regisztráció a kollégámé. Kondoljátok meg, megjelenik egy általunk könyvelt cég vizsgálati jkv-je az én ügyfélkapunban úgy simán. Szerintem a NAV alkalmazottak nem igazán tudják még használni ezt a csodát
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#11
Sziasztok!
A nyugtákról email értesítést jelenleg nem kapok. Nem kapnak az ügyfeleim sem.
De a nyugták sem úgy jönnek, ahogy korábban.

Például két ügyvezető van a cégben és + én mint meghatalmazott, eddig mindannyian kaptunk minden nyugtát, értesítést. Jelenleg csak én kapok nyugtát, igaz, én küldöm a bevallást.

Viszont kértek tőlünk más céggel kapcsolatos adategyeztetést, az megjött az tárhelyre, de email értesítés ahhoz sem jött.

A tartós tárból eltüntek a régi elmentett dolgok, csak 2018-tól vannak meg.

Ti mit tapasztaltatok?
Válasz idézéssel
#12
Hidd el Harakiri, mi szívunk Ők meg csinálják a káoszt.
Azoknak az EV-nek a nyugtáját is én kapom cégkapuba, amelyikek a kollégémhoz vannak regizve. Megfejtettük. A 180-as meg az EGYKE valaha úgy készült el, hogy kiválasztottuk azt a kódot ami a számvitelre szakosodott cég alkalmazottját jelelöli. Ezek után én kapok mindent, amihez nincs is közöm.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#13
Szia Klári!

Most beküldtem a cégkapura kötelezettek bevallásait a saját cégkapumon, 
ez reggel korán volt  /nem vagyok az ügyfél cégkapujához rendelve/
Nem szóltak rám, hogy valami nem jó !! Mint ahogy írtam az egyéni vállalkozót visszalökték  a cégkapumon keresztüli beküldésnél de jó volt az ügyfélkapumon keresztül.
A visszaigazolások a beküldésről megjöttek a cégkapumra és az ügyfélkapumra is.

Harakiri
Válasz idézéssel
#14
Szia Harakiri!
Azt nem tudom, hogy hogy lehet előírás szerűen küldeni, de leírom, hogy újabban sikeresen hogy küldjük.

Az én ügyfélkapumon keresztül küldjük az őstermelők és az EV-k bevallását akik valaha 180-ason vagy EGYKE-n meghatlmaztak.
Mi nem vállaltunk cégkapus ügykezelést. A társaságok eseteben az ügyveletőknek van ügyfélkapujuk és hozzájuk rendeltük a cégkaput. A bevallásokat az Ő regisztrációjukon kertesztül, de az ÁNYK-bana cégkaut használva küldjük be és a válaszok is oda jönnek.
Ez a módszer - tudom - macerás, mert minden héten mindenkit meg kell nézni, de még mindig jobb, mint ha az ügykezelés felelősségét bevállaljuk.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#15
Sziasztok!
Eddig az egyéni vállalkozók és a társaságok bevallásait is lehet, hogy nem helyesen de a saját ügyfélkapumon keresztül küldtem be.
Nem kifogásolták, a cégekkel kapcsolatos üzeneteket pl.hibátlan bevallás értesítése a cégkapumra kaptam.
Mikor egy ügyfél nevében /Kft/ az ügyfélkapuján küldtem be a bevallást szóltak, hogy már a cégkapun a következőt, mert
többet így nem dolgozzák fel.
Ma gondoltam ,hogy új életet kezdek és a cégkaput használom.
Beküldtem a cégkapumon egy egyéni vállakozót,jogosultság hibaüzenetet kaptam az ügyfélkapumon befogadták.
Beküldtem a cégkapun egy társaságét vélhetőleg befogadták. 
Egyik cég cégkapujához sem vagyok megbízott, az éves beszámolókat is  a cég megbízottai nevében küldtem.

Most akkor hogy lehet előírás szerint beküldeni a "társaságaim" bevallásait??? Már lassan semmit nem értek!

Harakiri
Válasz idézéssel
#16
Hello!
Ha egyéni vállalkozó vagy ügyfélkapud van cégeknek csak cégkapuja lehet,lehet azt könyvelőiroda a saját cégkapuján küldi a cégek bevallássát de lehet azt hogy a cégek cégkapuján küldik mindig a cég  saját cégkapuján.
Figyelem!!!Alarmstufe Rot!!Csak szólnék ezzel a Felföldi Könyvelőiroda Szombathely -el nehogy valaki szóba álljon sunyi,pénzsovár társaság.Ez Veszélyes!!!
Válasz idézéssel
#17
Sziasztok!

Jól értelmezem azt, ha azon  ügyfél bevallását küldöm akinek regisztráltja vagyok, akkor az én 
ügyfélkapumon keresztül küldöm, ha viszont az ügyfél nevében küldöm, akkor az ő cégkapuján keresztül??!!

most szóltak ránk, hogy nem lehet ügyfélkapun csak cégkapun keresztül, itt az ügyfél nevében küldtem a bevallást mert már kétszer
"visszalökték" az EGYKE-t

Harakiri
Válasz idézéssel
#18
Hello!
Itt a leírás,küldenek visszaigazolásokat ha sikeres:


https://ugyintezes.magyarorszag.hu/dokum...tracio.PDF
Figyelem!!!Alarmstufe Rot!!Csak szólnék ezzel a Felföldi Könyvelőiroda Szombathely -el nehogy valaki szóba álljon sunyi,pénzsovár társaság.Ez Veszélyes!!!
Válasz idézéssel
#19
https://e-beszamolo.im.gov.hu/ebekuldes/  oldalon próbáltam küldeni beszámolót . Minden kitöltve hibátlan, küldöm el, de visszaír, hogy nem jogosult elküldeni. Tavaly 2018 ban azt a  választ kaptam , hogy idéntől csak cégkapun keresztül fogadják el. De nem tudom működik e a cégkapu.  Annak idején regisztrált cégkapura de csak olyan üzenetet kapott a cég , hogy befogadtuk cégkapu nyitási kérelmét jelenleg ügyintézői ellenőrzés alatt áll.  Azóta semmi hír erről, hogy sikerült vagy sem. A tárhelynél balra fent van a név , arra kattintva be kéne jönnie a cégkapu tárhelynek, ha ott lenne az adószáma a cégnek, de nincs ott . Lehet hogy ekkor nincs meg a cégkapuja ?
Válasz idézéssel
#20
Febr.6-án küldtem ebeven a meghatalmazások alatt képviseletre való bejelentést(5 képviseletről van szó),mert papír alapon már nem vették el a kolléganőmtől, az elektronikusat  még az nap mind vissza dobták azt hittem meg üt a guta.Febr 7-én bementem az ebev rendszerbe és már az egykét láttam a felületen nem tudtam vele mit kezdeni felhívtím az adóalanyiakat ők is csak annyit tudtak mint én semmit.Ezek után az ÁNYK-ból elküldtem az EGYKÉT csatoltam a  pótlapokat ahol le kellet tanúzni,de előtte át küldtem az ügyfeleknek, hogy ők hitelesítsék az AVDH keresztül és küldjék vissza,leírtam lépésről lépésre mit tegyenek,másnap már láttam a főnököm neve alatt a cégeket,így tudtunk 08 küldeni .

Pmarcsi

Ezek a cégek még nem voltak hozzárendelve cégkapun keresztül a főnömhöz ,mint ügykezelő nem is tudom, hogy a főkönyvelőnk hozzá rendelete már őket ,de nem is érdekel,mert márc.1 felmondok.
Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és sosem kell többet dolgoznod.

Válasz idézéssel
#21
Sziasztok!
Én a video szerint csináltam - hogy 02.07. előtt vagy után, már nem emlékszem. A meghatalmazó a saját üf kapuján meghatalmazott, én a sajátomon elfogadtam....de jó boldogság.....majd beküldtem a járulék bevallást és visszajött jogosultsági hibaüzenettel????
De még ma sem volt időm ezzel foglalkozni.
Válasz idézéssel
#22
Sajnos nem boldogulok vele. Mindig visszadobják. Kb. egy munkanapom ment már rá a telefonálgatásra, ide-oda dobálnak a NAV-nál, de senki nem tud segíteni. Nem tudják megmondani, hogy mi lehet a baj, mivel elméletileg minden rendben van a meghatalmazással.
Közben meg itt az áfa bevallás határideje... no comment
Üdv,
Csilla
Jobbat remélve, gyakran jót veszítünk.
Válasz idézéssel
#23
Nav Egyke 2019. évben > ajánlok egy videót róla.
.
https://www.youtube.com/watch?v=Vvp2b5o2SFc
Válasz idézéssel
#24
Csilla!

Nekem sem sikerül a meghatalmazás beküldése. Egy EV-nél elfogadták, de egy céggel szenvedek.
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#25
Sziasztok!

Próbált valaki EGYKE-t beadni a napokban, mióta megváltoztatták a nyomtatványt? Több cégre is be akartam küldeni pár napja, de "Szakrendszer által elutasítva" szöveg kíséretében, nem tették be a cégeket a nevem alá. Semmi egyéb információt nem adtak. Tudtok valamit erről, hogy mi lehet a gond?
Üdv,
Csilla
Jobbat remélve, gyakran jót veszítünk.
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég