A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cégkapu
#1
A könyvelő sajnos nem rendelkezik ügyfélkapus meghatalmazással. Az ügyvezető nevén küldődnek be a beszámolók bevallások.
Volt még három ilyen cég mindegyiknél simán ment ennél az egyél nem . Igaz azoknál tavaly csináltam ügyfélkaput és 2018-ban az OBR felületen simán le tudtam adni minden hókuszpókusz nélkül, ez a mostaninak az OBR en nem engedi leadni kiírja hogy a cégjegyzékben nem szerepel az ügyvezető , --pedig valójában szerepel.

Ah rájöttem a probléma okára. Felhívtam a 1818-at  (soha nem jöttem volna rá ) Ideiglenes megoldásként be lehet küldeni nem cégkapuról a beszámolót  az .  Az https://e-beszamolo.im.gov.hu/ebekuldes----oldalon a nyomtatvány 34-es pontban ki kell választani a lehetőségek közül a megfelelőt ott van hogy cégkapuról vagy ebev ből küldi e valaki .
Válasz idézéssel
#2
OBR beszámoló fedőlapján
34. pontban KÜNY tárhely  választása > akinek még nincs cégkapuja, ezt használhatja, 2018.05.31-ig van erre lehetőség. (KÜNY tárhely leánykori neve: ügyfélkapu). A könyvelő ügyfélkapus meghatalmazással rendelkezik, s igy az ő neve alatt beküldhető a beszámoló. De az aláírásra jogosult személy rubrikába ilyenkor is az ügyvezető neve kerül.
Válasz idézéssel
#3
Már rájöttem honnan lehet tudni hogy van e Cégkapuja valakinek. Ha pl a társaság törvényes képviselője belép a saját ügyfélkapuján a SZÜF portál értesítési tárhelyére ( ha ő képviseli a céget) akkor baloldalt van a név, mellette kis nyíl , rákattintva a társaság adószáma láthatóvá kell váljon a lenyíló ablakon.
De viszont regisztráltam az ügyvezető neve alatt, egy hete a cégkaput, visszajött a SZÜF értesítési tárhelyre a visszaigazolás evvel a szöveggel  :  " cégkapu-regisztráció létrehozására irányuló kezdeményezése  befogadásra került, jelenleg ügyintéző általi ellenőrzés alatt áll. "  szöveg között még   
"Cégkapucím bejelenthető-e az RNY (Rendelkezési Nyilvántartás) rendszerbe--- IGEN " 
Próbálok ott belépni bejelenteni de az RNY ben nem ismeri fel hogy jogosult lenne az ügyvezető bejelenteni a  céget . (Kiírja , hogy nem jogosult) 
Azért van ennek aktualitása , mert a beszámolót se hagyja leadni az OBR rendszer, mert kiírja hogy nem jogosult rá.
Mit tudok tenni ?
Válasz idézéssel
#4
Wink 
Köszönöm szépem .
Válasz idézéssel
#5
Cégkaput csak a cég (szervezet) vezető tisztségviselője fabrikálhat a cégnek. Tehát az ügyvezetőnek - már ügyfélkapuja van, ugyebár kell ezt megtenni, ő regisztrál.

https://tarhely.gov.hu/ckp-regisztracio/...ztato.html
.

Tájékoztató az űrlapos regisztrációhoz csatolandó dokumentumokról
https://ugyintezes.magyarorszag.hu/dokum...manyok.PDF
-

Cégkapu regisztráció alkalmazás
https://ugyintezes.magyarorszag.hu/dokum...tracio.PDF
-
Cégkapu kézikönyyve
https://ugyintezes.magyarorszag.hu/dokum...erteto.PDF

A regisztráció menete praktikusan

https://szazadveg.hu/uploads/media/5a00a...leiras.pdf
.
Ennek 26. oldalán van, milyen az, ha meghaltalmazott regisztrál, de akkor nem könyvelőként, hanem teljes körül felhatalmazással (magyarán, minden  hatósági irat,  a teljes közigazgatás összes felszólítása, határozata a meghatalmazotthoz érkezik), ezt már titkárnői feladat, csak több felelősséggel. Ha valamilyen intézkedés elmarad, nem védekezhetsz, hogy nem vagy ügyvezető . Regisztrációra visszatérve : értelemszerűen csatolni kell a meghatalmazást ilyenkor.

praktikusan:
https://szazadveg.hu/uploads/media/5a00a...leiras.pdf
Válasz idézéssel
#6
Üdvözlet mindenkinek !  Cégkapun szeretnék regisztrálni mint a cég könyvelője ( meghatalmazott )  . Milyen dokumentumokat kell csatolni ?   Nem érem mi a képviseletre igazoló okirat ? A szervezet hatósági nyilvántartásban…….. ?
Előre is köszönöm . Ildikó
Válasz idézéssel
#7
Sziasztok

Végigcsináltam a cégkapu regisztrációt , csak nem tudom minden lépést megcsináltam e . Honnan tudom, hogy működik ? 
Fontos , mert állítólag egyrészt kötelező a cégeknek, másrészt a beszámoló kb 2018. júniustól csak azon keresztül lesz leadható.
Ja közben megtaláltam véletlenül. KAÜ azonosítás után, tárhelybe belépve, értesítési tárhely adminisztráció és ott kiírja, ha változtatni akarnánk a beregisztrált  adatokon itt megtehetjük, és ott kiírja hogy miről van szó PErkapu adminisztráció vagy Cégkapu adminisztráció.
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég