A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Munkaidő-nyilvántartás
#1
Segítségül.

Pmarcsi

Nem tudtam egyszerre csatolni.

PmarcsiCsatolt fájl(ok)
.pdf   tbnaptar_2019.pdf (Méret: 2 MB / Letöltések: 196)
.pdf   2019_munkaugyi_naptar.pdf (Méret: 363.12 KB / Letöltések: 199)
Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és sosem kell többet dolgoznod.

Válasz idézéssel
#2
Köszönöm szépen, hogy segítettetek! Hasznos volt!
Üdvözlettel! A l b a

Az adócsalónak nem könnyű az élete. Sosincs nyugta.
Válasz idézéssel
#3
Igen, érheti hátrány. Nemrég volt  munkaügyi ellenőrzés,  kérték is. Bár volt egy asztali naptár, ami a pulton állt, abban irogattak ilyesmit, de elég hanyagul vezették. A cég csak azért úszta meg bírság nélkül, mert hosszú vállalkozói múlt mellett ez az első botlás.  Legközelebb már nem lesz kegyelem.
Válasz idézéssel
#4
Hello!
Nem mindig kötelező:

134. § *  (1) A munkáltató nyilvántartja
a) a rendes és a rendkívüli munkaidő,
b) a készenlét,
c) a szabadság
tartamát.
(2) A nyilvántartásból naprakészen megállapíthatónak kell lennie a teljesített rendes és rendkívüli munkaidő, valamint a készenlét kezdő és befejező időpontjának is.
(3) Az (1) bekezdés a) pont szerinti nyilvántartás - a (2) bekezdésben foglaltaktól eltérően - az írásban közölt munkaidő-beosztás hónap végén történő igazolásával és a változás naprakész feltüntetésével is vezethető.

Az adminisztráció megkönnyítésére maga a törvény rögzíti egy egyszerű lehetőséget a munkaidő-nyilvántartására. Eszerint, a rendes és rendkívüli munkaidő nyilvántartható az írásban előre közölt munkaidő-beosztás hónap végén történő igazolásával és a változás naprakész feltüntetésével is. A szabály tehát abból indul ki, hogy a munkaidő-beosztást amúgy is kötelező előre közölni a munkavállalóval. Ez tartalmazza a tervadatokat, azaz hogy előre láthatólag mettől meddig kell majd rendelkezésre állnia a munkavállalónak munkavégzésre. A munkaidő-beosztást főszabály szerint hét nappal előre, legalább hét nap vonatkozásában kell közölni, a helyben szokásos módon (pl. elektronikus dokumentumban, kifüggesztéssel, vagy akár személyre szóló írásos tájékoztatóval). Ha tehát a beosztást a munkavállaló írásban megkapta, ezt egyben a tényadatok (a tényleges teljesítés) nyilvántartásának is tekintheti a munkáltató. Ám ha a tervezett beosztáshoz képest változás történik (pl. rendkívüli munkaidő elrendelése, vagy bármilyen távollét), azt naprakészen rögzíteni kell. Ha nincs semmilyen változás az eredetileg tervezett beosztáshoz képest, akkor elég a beosztást hó végén jóváhagyólag aláírni.
Válasz idézéssel
#5
Sziasztok! Kérdésem, hogy általános munkarendben dolgozók esetén a munkahelyen kell tartani a beosztást? Nézik ezt ellenőrzéskor?

Vannak cégeim, akiknél a munkaidő-nyilvántartás része a beosztás, és persze a többi (ledolgozott idő, távollétek, stb.).
De van cégem, amelyik ezt nem akarja vezetni. Érheti valami hátrány emiatt? Kötelező ez?
Üdvözlettel! A l b a

Az adócsalónak nem könnyű az élete. Sosincs nyugta.
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég