A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
E-SZJA
#1
Köszi hogy írtál emese 51.  Én is azt csináltam hogy ismét elküldtem az eleve is jól  kitöltött E-SZJA bevallást, a javító kód feltüntetésével, hátha valami rendszerhiba miatt nem ment át elsőre, talán felfigyelnek rá ha sorra érkeznek az ilyen tipusú "javító" bevallások.
Válasz idézéssel
#2
Nekem is jött ilyen hibaåval a 1853-as! Megcsinåltam az e bevallåsnål és jelöltem a hiba kóddal! Ez 5 napja történt, mėg nem jött vissza semmi!
Válasz idézéssel
#3
Én is azok közé tartozom akik idegenkednek az e-szja-tól, ám mégis ott csináltam meg egy megszűnt egyéni vállalkozó bevallását, mivel a 13-as lapon kevés munka volt. Most kapott a vállalkozó értesítést, hogy a 18SZJA-13-01 sorba kitöltöttnek kell lenni a 4., vagy 6., vagy 7., vagy 8. sornak és a 13.lapokat is ki kell tölteni. Ez mind meg is volt, ki is nyomtattam magamnak az egészet, ezért fogalmam sincs miért kérik ezeket. Van valami tippetek ?
Illetve kérdezem hogy ha a NAV-os felületen dolgoztam akkor ott kell a javítókóddal is elküldeni a bevallást, vagy az egészet megcsinálhatom az ANYK-ban is?
Mert most ez látszik legegyszerűbbnek ha mégegyszer elküldöm az egészet.
Válasz idézéssel
#4
Azért nem árt gyakorolni. A Nav fontolgatja, hogy előbb-utóbb megszűnik az ÁNYK-s Szja bevallás, s csupán az eSzja marad. Ugyanis a gyakran változó jogszabályok miatt sok munkát jelent az Ányk-s nyomtatványt aktualizálni. 
Segítségképp:

e-SZJA - Az szja-bevallási tervezet kiegészítése
,
https://www.youtube.com/watch?v=MUNiRj3fTig
-
https://www.origo.hu/gazdasag/20170327-n...dohoz.html
-
https://ado1szazalek.com/adohirek/adofiz...lasban-473
Válasz idézéssel
#5
Sziasztok!
 Megnyugodtam, mert tegnap én is próbáltam EV-s bevallást csinálni vele, de azt hittem én vagyok túl "béna", mert feladtam!
 Egyszerűbb és gyorsabb volt a hagyományos módom megcsinálni, de HAJRÁ!
Válasz idézéssel
#6
Szia!
Eldöntöttem, hogy én nem fogom ezzel tölteni az időt, sokkal hamarabb kész van az ÁNYK-ban egy 53-as bevallás, mint itt.
Különösen ha az egyéni vállalkozó szja bevallását a könyvelésből át is lehet importálni. Smile
Üdv.: Ibcsi
"A jövő mozgásban van"
Válasz idézéssel
#7
Tegnap egy bonyolultabb esetet töltöttünk ki E-SZJA keretében egy vállalkozóval, ragaszkodott, hogy az E-SZJA oldalon csináljuk. Látom, hogy hiányoznak sorok a bevallásból, például ő maga is fizetett be szja előleget, de nincs rá sor, ahová beírjuk, továbbá nem találtuk az ingóság eladásából származó jövedelem sort sem.

Azért írom le, ha valaki nem tudná, úgy kell behozni plusz sorokat a bevallásba, hogy a keresősorra rá kell írni, hogy melyik sort keresed, mondjuk "165." és + jellel be lehet illeszteni a bevallásba.
Előtte persze letöltöttem a 18SZJA/1853 bevallás nyomtatási képét, mert csak kb. tudom fejből, hogy melyik sor hanyas sorszámú. De legalább tudom, hogy vannak más sorok is.

Egy állampolgár, aki ezzel nem foglalkozik, keresni sem fogja ezeket a sorokat, mert honnan is tudná, hogy léteznek? Én ezt így nagyon gáznak találom! Bár megértem, hogy egyszerűsíteni akarják a bevallást vagy annak kinézetét is.
Üdvözlettel! A l b a

Az adócsalónak nem könnyű az élete. Sosincs nyugta.
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég