A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
E-SZJA
#1
Azért nem árt gyakorolni. A Nav fontolgatja, hogy előbb-utóbb megszűnik az ÁNYK-s Szja bevallás, s csupán az eSzja marad. Ugyanis a gyakran változó jogszabályok miatt sok munkát jelent az Ányk-s nyomtatványt aktualizálni. 
Segítségképp:

e-SZJA - Az szja-bevallási tervezet kiegészítése
,
https://www.youtube.com/watch?v=MUNiRj3fTig
-
https://www.origo.hu/gazdasag/20170327-n...dohoz.html
-
https://ado1szazalek.com/adohirek/adofiz...lasban-473
Válasz idézéssel
#2
Sziasztok!
 Megnyugodtam, mert tegnap én is próbáltam EV-s bevallást csinálni vele, de azt hittem én vagyok túl "béna", mert feladtam!
 Egyszerűbb és gyorsabb volt a hagyományos módom megcsinálni, de HAJRÁ!
Válasz idézéssel
#3
Szia!
Eldöntöttem, hogy én nem fogom ezzel tölteni az időt, sokkal hamarabb kész van az ÁNYK-ban egy 53-as bevallás, mint itt.
Különösen ha az egyéni vállalkozó szja bevallását a könyvelésből át is lehet importálni. Smile
Üdv.: Ibcsi
"A jövő mozgásban van"
Válasz idézéssel
#4
Tegnap egy bonyolultabb esetet töltöttünk ki E-SZJA keretében egy vállalkozóval, ragaszkodott, hogy az E-SZJA oldalon csináljuk. Látom, hogy hiányoznak sorok a bevallásból, például ő maga is fizetett be szja előleget, de nincs rá sor, ahová beírjuk, továbbá nem találtuk az ingóság eladásából származó jövedelem sort sem.

Azért írom le, ha valaki nem tudná, úgy kell behozni plusz sorokat a bevallásba, hogy a keresősorra rá kell írni, hogy melyik sort keresed, mondjuk "165." és + jellel be lehet illeszteni a bevallásba.
Előtte persze letöltöttem a 18SZJA/1853 bevallás nyomtatási képét, mert csak kb. tudom fejből, hogy melyik sor hanyas sorszámú. De legalább tudom, hogy vannak más sorok is.

Egy állampolgár, aki ezzel nem foglalkozik, keresni sem fogja ezeket a sorokat, mert honnan is tudná, hogy léteznek? Én ezt így nagyon gáznak találom! Bár megértem, hogy egyszerűsíteni akarják a bevallást vagy annak kinézetét is.
Üdvözlettel! A l b a
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég